Prędkość i "uprzejmość" kierowców na Majora Bojana

Co powiecie Szanowni mieszkańcy Bojana w temacie niektórych kierowców w swoich "wspaniałych" maszynach mknących z zawrotną prędkością po Majora Bojana. Mieszkam przy tej ulicy i przyznam się, że odkąd ułożyli płyty to wyjazd z posesji wiąże się z dość dużym ryzykiem.
Dzisiejszego ranka, na przykład jakiś debil w ciemnym kombi (chyba VW) wyprzedzając z rozmachem przejechał przez kałużę (zaraz za ostrym zakrętem na początku Wiczlina) zachlapując mój samochód z góry do dołu wodospadem rozbryzganego błota. Zero widoczności, ostre hamowanie i na szczęście nic się nie stało ale było blisko. Co z takim i innymi jemu podobnymi kretynami zrobić?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Prędkość i

Zgadza się, jak nie było płyt to było bezpieczniej. Ale kierowcy i tak nie ustępowali drogi. Nie chcę uogólniać, ale często jest tak mam lepsze auto to mam pierwszeństwo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No niestety to jest ogolnie znana rzecz. Klada plyty, droga staje sie rowna, wiec jedzie nia wiecej samochodow i z wieksza szybkoscia.
Oczywiscie chodnika i spowalniaczy nikt nie robi, wiec los pieszych staje sie jeszcze gorszy niz przed plytami...

Lepiej juz jak plyt nie ma..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

I to jest to ja jeżdze spokojnie, i przez debili mają nastawiać tych progów co 100 metrów... paranoja jakaś.

Tam to powinny być latarnie. Chociaż by takie ładne ledowe jakie są na wiczlinie koło biedronki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeżeli jeździsz wolno to progi nie przeszkadzają ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

taak to już jest, że łyżka dziekciu zniszczy beczkę miodu, Debilny kierowca zagraża innym i aby zabezpieczyć sie trzeba stawiać bariery
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeździć wolno, a zwalniać co chwile do prędkości 5 km/h to pewna rożnica...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trzeba było nie budować domu przy przyszłej ekspresowce i teraz narzekać. Majora Bojana to będzie niedługo główny tranzyt z Gdyni na Kaszuby. Jestem za poszerzeniem drogi do dwóch pasów. Zawsze się dziwiłem dlaczego ludzie budują domy przy ruchliwych drogach. Czyżby w spalinach było thc lub coś innego uzależniającego ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

he, budować przy przyszłej ekspresowej, ja wybudowałem przy obwodnicy w pobli,żu Ul, Wybickiego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Im większy samochód tym mniejszy mózg

a co ma piernik do wiatraka? Kretyni jeżdżą teraz jak po autostradzie

przyczyna chamstwa na drodze tkwi w mózgu kierowcy a nie w w samochodzie, czy utwardzonych płytach.
"Dewastacja moralna Polaków" wkrótce się skończy. Zadba o to "Wielki strateg".

Czytaj plan zagospodarowania przestrzennego ze zrozumieniem i nie zaśmiecaj forum.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

to niech chociaz spowalniacze ( lezacy policjant ) wyłożą
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zwężenia są dobrym pomysłem, nie mam nic do tego aby Najora Bojana poszerzyć albo przebudować z porządną infrastrukturą Co racja to racja ta droga aż do Koleczkowa i dalej na Wejherowo ma szanse stać się następną nitką łączącą Gdynię z Kaszubami, takie są następstwa mieszkania w sąsiedztwie dużego miasta.

Po wybudowaniu trasy kaszubskiej nasz krajobraz się znacznie zmieni, ale co na to poradzić trzeba się przyzwyczaić...

Jedynie mieć nadzieje że nie zawita do nas ciężki przemysł i zabudowa wielorodzinna.

Inne tematy z forum

Jechowi przy ul. Św. Józefa (83 odpowiedzi)

Słyszałam że znajduje się tam jakaś sekta jechowych którzy notorycznie śpiewają na pół bojana co...

Kanalizacja (4 odpowiedzi)

Czy to nie dziwne że Aleja Brzozowa bardzo szybko doczekała się kanalizacji natomiast mieszkańcy...

Ferma drobiu (23 odpowiedzi)

Witam, planuję zakup domu oddalonego ok 400 m od fermy drobiu. Czy zapach w ciepłych miesiącach...