Problem z podwieszaną toaletą. Prośba o opinię.

W mieszkaniu którę wynajmuję obniża się podwieszana toaleta.
Silicon cały popękał a toaleta się rusza. Prosiłam właściciela raz o naprawienie usterki. Przyszedł przykręcił bardziej śruby ale to nic nie dało. Toaleta nadal się obniża. Zgłosiłam ponownie ten fakt.
Otrzymałam od niego odpowiedź że jeto to normalna sytuacja. Tak się dzieje z takimi toaletami. Prosze o opinię i radę co z tym zrobić.
Dla mnie to nie jest normalne, wręcz niebezpieczne, pewnego dnia taleta spadnie. Czy macie może jakieś artykuły, informacje itp. o tym że nie powinno sie tak dziać ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Problem z podwieszaną toaletą. Prośba o opinię.

Nie wiem czy takie cos dzieje sie z powodu złego montażu toalety. Mam też w domu taka i niestety tez mi sie obniza i silikon popekał, dodatkowe dokrecanie śrub nic nei dało. U mnie toaleterobił teść, wiec specjalnie nei mogezgłaszać reklamacji :), ale nie wiem czy przypadkiem nie jest to wina złego montażu na poczatku. Ale mimo to spaść toaleta nie powinna

Ogólnie problem jest z całym mieszkaniem.
Wynajmowaliśmy je jako syper komfortowe.
Teraz po pol roku wszystko sie sypie. Sciany pękają. Kuchnia niebezpiecznie się odchula od pionu. Nie wiem co możemy w tym wypadku z tym zrobić. Może jest na forum fachowiec który chciałby zobaczyć zdjęcia i doradzić co możemy w tym zrobić ?

Witam,

toaleta podwieszana (prawidłowo zamocowana) nie ma prawa się obniżać. Prawdopodobnie śruby mocujące stelaż do muszli nie zostały skontrowane od tyłu stelażu lub zaistniał jakiś inny błąd w montażu urządzenia. Rozwiązaniem jest demontaż zabudowy i poprawienie usterki, to dość inwazyjna metoda.

Pozdrawiam

Kolega przede mną ma rację. Po 1 toaleta nie ma prawa się obniżać i wydaje mi się, że raczej nie powstał na ten temat żaden artykuł bo to jest oczywiste... Jedyną dobrą metodą będzie rozebranie całej zabudowy i poprawa usterki. Dokładnie jak napisał Pan przede mną. Będzie z tym trochę roboty ale raczej nie ma innego wyjścia.
Pozdrawiam

Dziękuję bardzo za odpowiedzi.
:)

Inne tematy z forum

dom z płaskim dachem (7 odpowiedzi)

Witam, marzymy z mężem o domu z płaskim dachem - gdzie w Trójmieście można kupić działkę na...

ile czasu potrzeba aby wykończyć mieszkanie 42m2 (41 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie : ile mniej więcej potrzeba czasu aby wykończyć mieszkanie 42m2 w stanie...

Budowa domu z bali (22 odpowiedzi)

Witam proszę o opinie jak się mieszka w domach z bali i jakich wykonawców polecacie..