Problem z utrzymaniem erekcji

Witam Mam 45 lat. Od jakiegoś czasu mam spore problemy z utrzymaniem erekcji. Na początku pieszczot wszystko jest w porzdku ale jak dochodzi do stosunku to penis opada iprzez to zaczynam się stresować i odechciewa mi się całego seksu. Zastanawiam sie nad wzieciem sildenafilu ale na forach raz piszą, że daje dobrey efekt, na innych ze można sie od niego uzależnić.
Proszę o opinię co robić.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Duzo sportu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli masz to na pewno nie jest to impotencja tak wiec moim zdaniem nie ma sensu tutaj leczyć tego sildenafilem. L arginina powinna pomóc. Ewentualnie może masz jakąś blokadę psychiczną. Proponowałbym się jakoś wyluzować, znaleźć sobie jakieś hobby na co dzień. No i zrezygnuj z alkoholu. Mówi się,ze alkohol rozluźnia i w pewnym zakresie tak ale jeśli chodzi o seks to raczej kiepsko z tym. Może CI po alkoholu nie stanąć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

u mnie na erekcje rzutowały fajki i alkohol, troche za dużo piwa piłemz tego co sie okazało. Trzeba się czymś wspierać, u mnie się maxon sprawdził, lepiej się czułem i problem szybko zanikał. Poza tym żeby właśnie utrzymywac sie zdrowym trzeba zadbac czy o kondycje czy też o ciało z zewnątrz.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podstawowe badania ale planowałem sobie zrobić również i hormonalne. Jesli chodzi o wzwody to poranne mam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sildenafil na początku nie jest na pewno wskazany. U niektórych osób wyłącznie on działa jednak na pierwszy rzut warto jest moim zdaniem wypróbować tabletki z Largininą, które zwykle wystarczają. Piszę tutaj o penis complete, cum on ewentualnie o braveranie. Najmodniejsze działanie ma ten pierwszy preparat. Jest też w sumie najdroższy. Pytanie czy miewasz poranne wzwody? Bo jeśli tak to problem może leżeć w psychice. Robiłeś sobie jakie badania laboratoryjne czy wszystko jest w porządku?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

gdzie na masaż ciała w gdyni? (47 odpowiedzi)

może znacie jakieś miejsce, gdzie można się udać na masaż ciała. Jakieś niedrogie spa czekam na...

gdzie chodzicie do stomatologa? (11 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...

Lek. Paulina Przyłucka ginekolog do prowadzenia ciąży - proszę o opinie (34 odpowiedzi)

Witam,l Czy ktoś może się wypowiedzieć o pani dr. Paulinie Przyłuckiej.