Problemowa prolaktyna

Witam,
Na początku roku udałam się do ginekologa, ponieważ opóźniał mi się okres o ponad 2 tyg. Po zleconych badaniach okazało się, że przyczyną był wysoki poziom prolaktyny (3200). Lekarz przepisał mi Dostinex, dawka 1/4 na tydzień. Po zastosowaniu dwóch pełnych tabletek czyli 8 tygodniach, zrobiłam ponownie badania, żeby zobaczyć czy coś pomaga - faktycznie wynik wyszedł 97. Spytałam lekarza czy biorąc taką dawkę nie zbiję jeszcze mocniej poziomu prolaktyny. Dodam, że staramy się z męzem o dziecko i doktor zalecił branie Dostinexu do samej ciąży, żeby uniknąć ponownego podniesienia się prolaktyny.
Czy faktycznie powinnam dalej brać taką dawkę? Czy nie zbiję mocniej prolaktyny??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Problemowa prolaktyna

Twoją dawkę brałam przez ponad 2 lata i mimo to miewałam skoki poziomu prolaktyny. Brałam do momentu zajścia w ciążę. Obecnie nie wiem jaki jest poziom, około 2 mce temu skończyłam ostatecznie kp, wcześniej karmiłam sporadycznie, stopniowo odstawiałam po 5mcu córki. Miesiączki bardzo nieregularne, żeby nie powiedzieć, że w ogóle ich nie ma. Jestem 9 mcy po porodzie. I to mnie martwi. Lekarz póki co nic z tym nie robi chociaż jak sam powiedział w tej sytuacji cykle powinny się już wyregulować :/

Naprawdę nikt nie ma problemów podobnych z prolaktyną?

dawkę masz standardową. Nie rozumiem Twojego pytania - czy chodzi o to, że boisz się, że zbijesz za mocno?

ja też mam taką dawkę, na 5 miesięcy... wiem, że to częste pytanie, ale pytałam lekarzy i każdy mówi co innego. Mianowicie: Czy w momencie zajścia w ciążę tzreba odstawić dostinex od razu???

Mi gin kazał od razu odstawić.

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (42 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Stres w pracy (38 odpowiedzi)

Czy Wasza praca też jets tak stresująca jak moja? Ostatnio mam wrażenie, że kazdy zawód wiąże sie...

Szpital Copernicus Gdańsk - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Witam co sadzicie o oddziałach?,obsłudze? w Szpitalu Copernicus?dawny(Wojewódzki)Oddziałach...