Problemy SM Ujeścisko trwają, czyli zaklinanie rzeczywistości.

Niestety, kolorowanie rzeczywistości o sytuacji w SM Ujeścisko, prędzej niż później dało o sobie znać.
https://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/SM-Ujescisko-Problemy-nabywcow-mieszkan-trwaja-n164858.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Żeby zrozumieć o co chodzi, trzeba pomieszkać na Ujeścisku i poznać konflikty miedzy grupami mieszkańców, o czym redaktor Trójmiasta.pl nie ma pojęcia. Są też cwaniacy zainteresowani własnością spółdzielni. Tymczasem spółdzielnia musi zmagać się z problemami wywołanymi przez stary skorumpowany zarząd.
Przykladowo, pomysł inwestycji "Przy oczkach" miał nieusuwalną wadę od samego początku - położenie w miejscu narażonym na zalewanie przez wodę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przecież kupujący mieszkanie wiedzieli, że kupują je Przy oczkach, więc powoływanie się na wadę nie może mieć w tym przypadku miejsca, ponieważ ta okoliczność była jawna od samego początku, więc wadą ukrytą wadą być nie może.
Niedoszłych beneficjentów programu oczko plus zgubiła najpewniej chciwość i pazerność na korupcyjne propozycje tzw. Rządu, który za oczko wodne proponował jakąś tam polityczną łapówkę. Nikt tylko im nie powiedział, że chodziło o oczko wodne w fundamentach.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Parę tygodni temu łowca zachwalał , jak to sprawnie idzie z budową obiecanych mieszkań SM Ujescisko. Przykra sprawa, ale dzięki rozwaleniu sądownictwa przez jego ekipę, nie dane mu będzie doczekać się sprawiedliwości.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To właśnie postkomunistyczne sądownictwo nie było w stanie rozwiązać problemów prawnych Spółdzielni Ujeścisko przez kilkadziesiąt lat, bo jakby nie było od r. 1989 minęło już ponad 30 lat, mniej więcej dwa pokolenia. I dopiero interwencja mediów i posłów PIS uczyniła ze sprawy lokalnej sprawę ogólnopolską i gdańskie sądy nie mogły zamieść sprawy pod dywana i platformerski prezes- aferzysta został w końcu aresztowany.

A projekty budowlane były pomysłem własnie tego prezesa, bo część budów miał zamiar, jak się właśnie okazało, sobie sprywatyzować. Typowo postkomunistyczna logika robienia interesów..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Piszesz że sprawnie zadziałał system dopiero gdy PiS przeją sprawę. No to włącz waść licznik czasu, i czekaj cierpliwie w kolejce na sądowne, prawomocne rozstrzygnięcie. Osobiście zakładam, że nie doczekasz tego. I nie piszę tego złośliwie, lecz z praktyki mojej znajomej prawniczki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Muza musi grać. (2792 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Wojna....co nas czeka? (85 odpowiedzi)

Nie będę się wymądrzać ,wiem tylko ,że pełznie do mnie strach,żal,niepewność,tracę poczucie...

Vibracje (15 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU