Proces

Temat dostępny też na forum: Proces
Opinie do spektaklu: Proces.
Franz Kafka
Proces

Niekonwencjonalne i zaskakujące przeniesienie kultowej powieści Franza Kafki będącej fascynującą opowieścią o człowieku żyjącym w świecie opanowanym przez wszechobecną władzę sądowniczą. Absurdalne sytuacje, tajemniczy bohaterowie, piękne kobiety i nieprzewidziane zakończenia wątków wciągają w ten niezwykły świat "Procesu", gdzie wszystko jest możliwe, a główny ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

CENY

Dopóki ceny spektakli będą na takim pułapie, to wolę za tę kwotę pójść 2 razy do kina. I dziwią się, że polacy nie chodzą do teatru a sztuka "wyższa" jest im obca.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

przeciwnie....

a ja wręcz przeciwnie, cenniejsza jest dla mnie sztuka na deskach teatru i aktor "na wyciągnięcie ręki" w cenie biletu nawet 60 czy 80 zł (jak w Teatrze Muzycznym) niż ładnie zreazlizowany ale często kiepski film w kinie, który i tak za kilka miesięcy zobaczę w telewizji... Kwesria gustu, ale jak wiadomo o nich się nie dyskutuje :) Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak sie sklada ze teatry w trojmiescie prawie na kazdym spektaklu maja komplet widowni

a bilety trzeba rezerwowac z wyprzedzeniem, wiec mysle ze sztuka wyzsza swietnie sobie poradzi bez ciebie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

cena jest wypadkową

popytu i podaży. Dopóki teatr zarabia dobrze na wysokich cenach biletów, nie ma powodów aby je obniżać.
Myślę, ze na ten spektakl pójdą w większości polacy ze wzgledu na znajomość języka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

bez przesady

50 zł to wcale nie jest dużo! Na koncerty polskich zespołów średnio tyle trzeba przeznaczyć,a na zagraniczne płaci się i ponad 100 zł, i ponad 200...Aktorzy też muszą z czegoś żyć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

puk-puk w czereb

Gratuluję, idź sobie do kina - przy takim poziomie kojarzenia faktów do dla Ciebie idealne rozwiązanie.
Gdyby jednak jakaś iskra myśli miała przebiec przez Twoje zwoje pokręcone, polecam zwrócić uwagę na porównanie, ile osób ile czasu poświęca na zrealizowanie jednego przedstawienia, a ile w przypadku seansu kinowego.
Jeśli to za skomplikowane, to może od innej strony - czyżby to właśnie _teatralni_ aktorzy rozbijali się po całym świecie furami droższymi od niejednego domu w centrum metropolii?

mądry się znalazł...

no tak, przecież seansy w kinie bierze się z płyt dvd, dużo nie kosztują.... wcale nikt nie musi wczesniej tego filmu wyprodukować.... koszty i czas realizowania przedstawienia teatralnego zdecydowanie przewyższją koszty i czas kręcenia filmu -.-

co nie oznacza, że uważam, iż spektakle nie są warte swojej ceny i również czasem wolę iśc raz do teatru.

zaproszenie dostają, jak podejrzewam, dziennikarze i jacyć wyżsi urzędnicy: prezydent miasta etc. pewnie też sponosorzy.
Mimo cen biletów teatry, opery itp. są zazwyczaj oblegane, więc myślę, że jest dużo ludzi którzy wolą pójść raz do teatru niż dwa razy do kina ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

czas

mam pytanko, wiecie ile trwa ta sztuka??

z gory dzieki za odpowiedz, pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

przeciez czas trwania jest podany w opisie sztuki.

Nie widzisz?

po prostu przeczytaj :)

Proces
Scena Letnia w Orłowie

Czas trwania:
1 godz. 45 min. (bez przerw)

pozdrawiam

Proces

Świetny spektakl Pan Iżyłowski wpaniały -gratulacje .POLECAM

nie dosc ze darowany bilet

to jeszcze w pierwszym rzedzie siad

czas trwania

Apektakl trwa 1 godz. i 45 min (bez przerw)

Olśniewające!

Znakomita adaptacja powieści Kafki. Operowanie światłem, dźwiękiem, scenografia i charakteryzacja tworzą idealnie hermetyczną i niepokojącą atmosferę. Gra aktorska na najwyższym poziomie. Groteskowy tragizm miesza się z idealnie oddanym komizmem. Prawdziwe przeżycie estetyczne.
Muszę przyznać, że po ostatnich kilku rozczarowaniach Teatr Miejski pozytywnie mnie zaskoczył. Polecam, polecam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sztuka nie zachwyca. W interpretacji dzieła Kafki, wybranej przez reżysera, brakuje konsekwencji. Poza tym sztuka nie oddaje klimatu kafkowskiego "Procesu". Przedstawienie nie należy do najlepszych, ale przykrości nie sprawia również jej oglądanie. Natomiast to co było bulwersujące to publiczność, która zachowywała się skandalicznie jedząc i rozmawiając w czasie spektaklu, a komentarze audytorium wymieniane miedzy sobą nie należały do wybrednych.
W mojej ocenie sztuka 5,5/10
Publiczność 1/10
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ciasnota umyslowa

to jest proces

ach!

Po "urodzinach Stanleya" w zeszłym tygodniu - załamałam się. Tym razem teatr zaskoczył mnie niesamowicie pozytywnie. Zgadzam się z użytkownikiem "Ada". Na prawdę, wspaniała sztuka. Ta gra świateł. Aktorzy - nie mam nic do zarzucenia.

Inne tematy z forum

Dziewczyna, która podeptała chleb (7 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Dziewczyna, która podeptała chleb . PIERWSZE PRÓBY DO SPEKTAKLU...

Kłopoty małżeńskie (15 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Kłopoty małżeńskie . Kłopoty małżeńskie Mariusz Więcek i Jerzy Wójcicki...

Wiedźmin (45 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Wiedźmin . Wiedźmin na podstawie prozy Andrzeja Sapkowskiego Spektakl...