Prognoza Pogody

Czy zna ktos progoze pogody na 25 i 26 kwietnia dla Elblaga.Bo ciekawe w jakich tym razem warunkach przyjdzie nam rywalizowac.Oby nie powtorzyl sie Puck...Ale chyba nie powinno byc tak zle.Z moich tajnych zrodel wynika,ze do wtorku w miare cieplo i bezchmurnie,w srode i czwartek troche moze sie zachmurzyc i pokropic,i nadal cieplo bo ok.14C.Obawiam sie tylko tego ze caly czas bedzie w przyszlym tygodniu spadalo cisnienie...co nie wrozy najlepiej na piatek i sobote,ale moze sie myle.Jesli ktos bedzie posiadal w miare aktualna i prawdziwa pogode na 25-26 kwietnia to prosze tu wpisywac...
Pozdrawiam:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Prognoza Pogody

Sory ale to dopiero na 3-4 dni przed... dłuższe prognozy są mało wiarygodne na chwilę obecną koło piątku może nadciągnąć chłodny front z opadami z północy ale równie dobrze może wygasnąć zupełnie nad Bałtykiem, ew ten rozbudowujący się front nad morzem pólnocnym coś zamiesza... ale ehh wróżki się spytaj lepiej ;-)

Mam troche newsow pogodowych:w srode w elblagu jeszcze cieplutko i bez deszczu,choc zachmurzenie zmienne,niestety w czwartek podobno ma juz padac,spadnie tez temperatura,w nocy bedzie zaledwie 0*C,a w dzien ma byc tylko 13*C.Wzrosnie tez sila i czynnik chlodzacy wiatru...
Jutro podam(mam nadzieje ze lepsza)prognoze na harpaganowy piatek w Elblagu.Pozdrawiam:)

Mam nowa prognoze-w piatek w Elblągu slonecznie i bez deszczu,lecz niezbyt cieplo okolo 9 stopni,do tego niezbyt silny ale chlodzacy wiaterek.
Jesli to sie sprawdzi,to warunki idealne do marszu.Jutro podam ostateczna prognoze na caly harpaganowy weekend:)

Ja wylukalem na onet.pl tak wiadomosc :)

W Piatek bedzie W większości bezchmurnie
Temp. max: 13°C
Temp. min: 2°C
Wiatr płn-wsch 3 m/s

Wiec nie powino byc zle ;D

A gdzie zaufanie do świętego Piotra i Wesołego Jędrusia? No tak, po Pucku nikt już w nic nie wierzy. Mogę Wam uchylić rąbka tajemnicy i przekazać komunikat z samej góry: "Uważajcie! Na trasie 25 Harpagana będzie mokro, ale sucho i zimno, ale gorąco". Interpretację tych słów pozostawiam Waszemu sprytowi.

Mam juz ostateczna prognoze pogody:
Piatek bezchmurno,bez deszczu,i chlodno-z lekkim wiatrem okolo 9 stopni.
W nocy nadal bez deszczu i zimno okolo 0-2 stopni...
A w sobote na poczatku jeszcze bez deszczu i w miare cieplo okolo 12 stopni,w miare zblizania sie do mety pod wieczor moze zaczac juz sie mocno chmurzyc,wiac i nawet padac.
Czyli prognoza w miare optymistyczna,Puck sie raczej nie powtorzy:)
Pozdrawiam.

Rafał napisał(a):

> Mam juz ostateczna prognoze pogody:
> Piatek bezchmurno,bez deszczu,i chlodno-z lekkim wiatrem okolo
> 9 stopni.
> W nocy nadal bez deszczu i zimno okolo 0-2 stopni...
> A w sobote na poczatku jeszcze bez deszczu i w miare cieplo
> okolo 12 stopni,w miare zblizania sie do mety pod wieczor moze
> zaczac juz sie mocno chmurzyc,wiac i nawet padac.
> Czyli prognoza w miare optymistyczna,Puck sie raczej nie
> powtorzy:)
> Pozdrawiam.

raczej :) ciekawe tak naprawde jak bedzie

Bedzie ciekawie,to napewno:)

Według prognozy ICMu z 23.04 12:00 o północy na Harpaganie będą jakieś -2 stopnie Celsjusza, bez chmur, lekki wiatr od wschodu ...

Więc gotujcie czapki, szaliki i rękawiczki.

Piotrek napisał(a):

> Według prognozy ICMu z 23.04 12:00 o północy na Harpaganie będą
> jakieś -2 stopnie Celsjusza, bez chmur, lekki wiatr od wschodu
> ...
>
> Więc gotujcie czapki, szaliki i rękawiczki.

na tej samie prognozie dnia 24.04. o godzinie 0.54 teperatura powietrza wczasie nocki harpaganowej -4 C a teperatura powierza + czynik chłodzący wiatru wynisi ponizej - 10 C niebo czyste a wiaterek dochodzący do 20 km/h wiecej na http://meteo.icm.edu.pl/

Tutaj trochę linek do stron z prognozą pogody:

http://www.neptun.gda.pl/linki/#pogoda

Zdrówko
Leszek

Witam.Zostaly ostatnie godziny do startu!!!Znikam z kompa i ide sie szykowac na Harpa.Do zobaczyska w Elblagu:)