Projekt rowerowy wygrał w budżecie obywatelskim

Opinie do artykułu: Projekt rowerowy wygrał w budżecie obywatelskim.

Trwa konferencja, podczas której władze Gdańska ogłaszają wyniki głosowania na budżet obywatelski. Wśród projektów miejskich wygrał wart ponad 2 mln zł "Sieć głównych tras rowerowych Gdańska - poprawa bezpieczeństwa i jakości", który zakłada przebudowę aż 20 skrzyżowań.

Aktualizacja, godz. 12:40 Pozostałe informacje o zwycięskich projektach w dzielnicach oraz dokładnych wynikach głosowania w budżecie obywatelskim gdańska 2015 już wkrótce.

W zwycięskim projekcie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wiem czy ktoś zauważył, ale im większa

liczba rozsądnych pomysłów, tym większa szansa że wygra jakiś debilizm... Powinna być opcja głosowania na "TAK" i głosowania na "NIE".
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

POsterunkowy

będzie sobie żartował jak zda służbę.
Zrozumiano!?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jestem za poprawą ścieżek rowerowych

W dzisiejszym rano jadąc rowerem z Gdańska do Sopotu wzdłuż ulic Al. Zwycięstwa i Grunwaldzka wyznaczoną ścieżką rowerową czterokrotnie został na mnie wymuszony przejazd przez samochody zjeżdżające z tego ciągu lub na niego wjeżdżające. Dobre hamulce i mój refleks okazały się przydatne. Jestem gorącym zwolennikiem poprawy bezpieczeństwa rowerzystów.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8

Aha, a jaką mi dasz gwarancje że

gabinety nie są (choćby finansowo) związane z ludźmi którzy zgłosili projekt???
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jedno drugiego nie wyklucza.

Masz problemy z logiką albo jesteś lewakiem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

tomku, jak łatwo zgadnąć gdy ty piszesz ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Być może....

Nie jeżdżę dla statystyk, ani nikomu na złość. Robię dość dużo km rocznie i czasem takie coś się po prostu trafi.
Kierowca jadący za sprawcą wypadku zatrzymał się, wysiadł i powiedział że wszystko widział. Ale widząc mnie wrzeszczącego na dziadygę stwierdził chyba że nie potrzebuję jego świadkowania i sobie pojechał. Ma plusa u mnie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Powinni zamontować kamery i karać mandatami

Powinni zamontować kamery i karać mandatami, a garby swoją stroną też ale takie na pół metra
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Chyba nie za bardzo rozumiesz co oznacza zielona strzałka

I kiedy się zapala. To normalne u rowerzystów, większość nie zna przepisów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

jeśli naprawdę jesteś rowerzystą, to tylko można się dziwić twojemu rygoryzmowi

Piszesz, jakbyś nigdy w życiu nie popełnił żadnego błędu.

Taki perfekcjonizm dla innych z tolerancyjnym nastawieniem dla swoich błędów się nadaje do leczenia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Co za idiota wymyślił, i głosował

Na liczenie głupich kotów, które mają tak duży wpływ na nasze życie, co gołębie, a nawet mniejsze, bo gołębie brudzą...
Najgorsze jest to, że na to nic nie znaczące przedsięwzięcie poszło 250.000 zł... Puf.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 4

śródmieście

drugi w głosowaniu projekt: Biskupia Górka, bardzo duża liczba głosów, nic z tego; więc dlaczego nie dołożyć z tego, co zostało w dzielnicach i nie zrobić? czas ruszyć tę BISKUPIA GÓRKĘ wreszcie; wygrało boisko, bo głosowało całe gimnazjum z pewnością; czy to uczciwe?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kasę dostają gabinety weterynaryjne, wybierane w drodze jawnych przetargów

przez Miasto na świadczenie usługi sterylizacji kotów, a nie ludzie, którzy napisali ten projekt. Każdy gabinet weterynaryjny w Gdańsku może wystartować w przetargu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

idiota, cy co?

W Chinach duża część arterii drogowych ma po obu stronach wydzielone jezdnie dla rowerów, z których korzystają także motocykliści, często na jednośladach napędzanych elektrycznie

Gospodarka chińska rozwijana bez zwracania uwagi na wpływ na środowisko powoduje, że ludzie w mieście się duszą dosłownie i w przenośni.
Maski z gazy na twarz niewiele pomagają, o jakości wody do picia nie wspomnę.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

A to źle, że nie poczekałeś na policje.
Straciłeś okazję zepsucia statystyki wypadków, nauczenia dziadygi jeżdżenia i na odszkodowanie z OC.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Siedlce - rekord niewykorzystanej kwoty do zwrotu do budżetu miasta = 146 tysięcy!

Kto z Szanownych Radnych tej dzielnicy odpowiada za takie skandaliczne niedopracowanie komplementarności budżetowej projektów? W innych dzielnicach widać, że potrafią po gospodarsku liczyć - często pojawia się zero, jako pozostała do wykorzystania kwota, względnie maksymalnie kilka - kilkanaście tysięcy wobec kilkuset tysięcy całkowitego budżetu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak właśnie było

Ruszyłem spokojnie rowerem spod opery kiedy zapaliło się zielone, zerknąwszy przedtem czy nic mi z lewej nie jedzie. Nie jechało.
Po przejechaniu około 1/3 szerokości przejazdu usłyszałem szum z lewej i.... za chwilę leżalem na asfalcie. Dziadyga kierujący samochodem stwierdził w pewnym momencie że " wjechałem mu przed maskę". Jego szczęście bylo że nic mi się nie stalo (potłuczenia wyszły dopiero nastepnego dnia), i BARDZO nie chciało mi się czekać na policję. Rower generalnie nie doznal jakiejś szkody (o dziwo). W końcu machnąlem ręką na to i pojechałem dalej. Trzeba uważać mimo jazdy na "swoim" zielonym.
Opowieść ku przestrodze wszystkim.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

poprawka?

Ta ścieżka przy galeri bałtyckiej to chyba na koszt projektanta powinna byc porawiona a nie z budżetu obywatelskiego.
Weźcie wyciągnijcie tego projektanta sprzed komputera i wyślijcie w teren aby obejrzał świat. może takich głupot nie będzie projektował.
Nawet na rysunku widac że z tą ścieżką pod estakadą było coś nie tak.
ech...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3