Proszę o pomoc :D

Cześć. Jest jakaś rzecz,której Wam brakuje w Trójmieście? W sensie klub,miejsce do spotkań,zawarcia nowych znajomości? :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie, niczego nam nie brakuje.
Trojmiasto jest świetnym miejscem do mieszkania.
Pewnie dlatego, że mieszkają tu wolni ludzie, którzy wiedza jak prawidłowo wybierać władze swoich miast.
Dziękujemy za troskę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Co Ty się tak bulwersujesz człowieku. Chciałam założyć własną działalność i zapytać co mogłoby być potrzebne. Zastanawiałam się nad klubem jakimś albo restauracją o charakterze zapoznawczym,aby ludzie nie siedzieli w domach tylko zawierali znajomości. A Ty zaraz naskoczyłeś/naskoczyłaś na mnie...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ależ..... po prostu nam nic nie brakuje. Jesteśmy szczęśliwymi ludźmi.
Niepotrzebnie to odbierasz osobiście.
Co to jest restauracja o charakterze zapoznawczym ?
Czy miałaby mieć wydzielone pokoje ?

Jak urządzisz imprezę typu speed-dating to będzie miała charakter zapoznawczy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

błagam, tylko nie kolejna restauracja albo kawiarnia prowadzona przez osobę, która o gastronomii nie ma zielonego pojęcia...
pracowałam w dwóch tego typu miejscach, z każdego szybko uciekłam. właściciele pod tytułem "mam pieniądze to może sobie otworzę JAKIŚ biznes" są naprawdę złymi właścicielami bo nie mają pojęcia o tym jak powinno to wszystko wyglądać od środka.
chcesz otworzyć restaurację-idź popracuj wcześniej na kuchni, zobacz jak to wygląda od strony technicznej. oczywiście sprawa podobnie się ma do zakładania klubów i innych tego typu obiektów.

a odpowiadając na pytanie to mi brakuje większej ilości niedrogich rozrywek, tak żeby pójść sobie z chłopakiem i nie spłukać się do reszty ;) no bo niby są escape roomy, gokarty, trampoliny, kina, pokoje zniszczeń ale to wszystko jest naprawdę drogie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a jeśli o poznawanie ludzi chodzi, na zachodzie hitem są kawiarnie albo puby gdzie nie wolno używać telefonów. jak ktoś korzysta to jest wypraszany z lokalu. nie ma małych stolików tylko raczej są duże żeby dużo osób mogło usiąść przy jednym stole i jest się ogólnie czasem zmuszonym żeby usiąść obok kogoś nieznajomego :) w ten sposób ludzie zaczynają ze sobą rozmawiać, dużo osób przychodzi solo i poznają tam ludzi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Proszę o pomoc :D

A no brakuje. Jakiejś sieci przechowywalni dzieci. Chyba trochę przyjemniej by było gdyby tak oczyścić z lekka przestrzeń publiczną od krzyków i płaczu..;)

Zgadzam się z ciastkiem
Kiedyś miałem okazje pracować przez dwa miesiące w restauracji mieszkając u jej właściciela.
Wnoisek jest jeden : Nie da się „mieć restauracji” i mieć inne życie.
Właściciel restauracji, która ma być prawdziwą praktycznie przenosi tam całe swoje życie.
Tego biznesu nie da się prowadzić z doskoku i na pol gwizdka.
Człowiek, o którym mówię w domu miał tylko dżem.
Całe życie począwszy od śniadania aż do ostatniego klienta - w restauracji. Posiłki też. Odpoczynku nie było.
W weekendy to samo, ale na dwa razy większych obrotach.

Warto jest przed pomysłem „chce mieć restaurację” popracować u kogoś, aby wiedzieć na co się pisze.

nie wspominam już, że każde święta są pracujące w gastronomii :) największy zarobek :)
jako kucharz spędzam więcej czasu w restauracji niż w domu (gdzie de facto głównie tylko nocuję)...więc wyobrażam sobie, że jako właściciel chyba musiałabym postawić na zapleczu łóżko :P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

mnie brakuje tanich pokoi tzw. na godziny.....

WYTRZEZWIAŁKI
takiej z miła,blond ,do 30-tki obsługa i full wypas filmoteka o herosach
-------------------------------
sklepu ze sprzetem do majsterkowania w drewnie---dla kobiet
i instruktazem przez towar meski z wysokiej polki
-----------
klub dla kobiet.z fortepianem i grajacym na nim ciemnoskorym jaazmanem
obsługiwany przez panow..bez koszuli ale z muszka..albo bez koszuli w marynarce..opcje zmienne
z podswietlanym tęczoow parkietem do tanca
go go dla pan
koktaile jakie cchesz ,,bita smietana z czym chcesz...kapiel w szampanie..
----------------------
sauna zielna
-----------------
klub dla pan --masaz ,sala taneczna ..sala do imprez..sauna.sklep z bielizna ale naprawde za całego swiata......
babskie eldorado zrobione na babskie el..-----wszystko w kednym pomieszczeniu zrobionym na rotunde
----------------
zielarnia z biblioteka
.....

Jezu... Babciu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

cofam słowa o lotosie
nie w tym wcieleniu
chłopcze
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mniej miel bez ładu i składu ozorem.
Nie będzie zmuszona się cofać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

boli ciebie ,ze nie cierpie pieszczacych sie ze soba chlejców?
roszczeniowych egoistów?
moja córka ojca nie miała...długi po nim zostały..nawet wiele wspomnien,nie
córki nojego byłego faceta tez nic z niego nie maiły ,moze wiecej PODRASOWANYCH wspomnien
CHLOPAK----WIDZIEC W OCZACH DZIECIAKA---kolejny efekt zniszczonej nadziei na NORMALNEGO OJCA

duuuozo by pisac...nawet bieganie z siekiera tych biedniusich chorych na chorobe EGOISTÓW

znam takich ,a na pewno jest ich wielu po 12 razy na terapie...wszedzie siedza u ludzi w kieszeni
i to niewazne ,ze dzieciom odbierze---ON JEST WAZNY
biedny..potrzbujacy,,bolacy,,cierpiacy
niekt tak na swiecie nie cierpi ja alkoholik
nikt tak nie zna swojej przyapdłosci,jej etapow....taaak on sie mierzy ze smokiem!
przez to jest RYCERZEM

ILE KOSZTUJECIE SPOLECZENSTWO?
terapie,pobyty w szpiatalu,terapie,odwyki na chwile,,pobyty w szpiatlu,,terapie.itd..itd itd itd..............................
pomyslec choc przez ułamek sekundy da sie?
ile krzywdy zrobiliscie innym ,oprocz karmienia sie syfem?
ile ludzi zawiedliscie?

a co zostawicie po sobie?

stosy pustych butelek?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

chcesz sie ze mna mierzyc prawda o zyciu?
to prosze cie bardzo-

ale bedzie bolało

prawda cie zaboli!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja tylko zwracam Ci uwagę Babciu, że na problem życia w permanentnym poczuciu krzywdy nie pomoże Tobie pan w krawacie bez koszuli serwujący krewetki w różowym sosie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

wnusiu!----- gdyby Tobie.Twoje permanentne poczucie krzywdy
dało sie we znaki
to moze znajdziesz u autorki postu zatrudnienie...z krawatem czy bez
Twoj kolega swietnie bedzie sie czuł w kuchni
i
jakis tam pozytek kobiety z was beda miały... w koncu

no i poczujecie sie facetami
------------------------
pozdrow swoja babcie zapewnij ja kolejny raz ,ze keidy bedzie z ciebie dumna

Ile spoleczenstwo placi na leczenie alkoholikow??
A ile spolecxzenstwo placi na leczenie kobiet, ktore przez 5 lat nie zajrzaly do ginekologa?
Ile placi na leczenie kobiet, ktore nie widza potrzeby sprawdzac piersi?
Ile placi na leczenie palaczy?
Ile placi na leczenie tych co jedza za duzo i niezdrowo?
Moze zrobic liste wszystkich ktorych nie powinni leczyc bo sami w jakims stopniu sa winni swojej choroby..
Ile krzywdy zrobil jeden alkoholik z drugim?
Pewnie od groma..
a ile krzywdy w zyciu ty zrobilas?
Chyba ze Ty nie krzywdzisz nigdy nikogo..
To podziwiam.. Bo ja krzywdzilam i krzywdze..
I nic po sobie nie zostawie..Ani materialnego, bo biedna jestem ani duchowego..
A poza tym ten alkoholik, ten menel smierdzacy i codzien stojacy pod sklepem to tez czlowiek..
Nie musze mu dac 2 zl na piwo ale to tez jest czlowiek...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Babcia Isztar chce wyliczać?
Skarb Państwa ma tyle z akcyzy z alko, że może nosem wciągnąć koszty utrzymania wszystkich ośrodków terapeutycznych w pl.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ann
nie było lepszych argumentów
bo te ,ktore podałas sa ...........ŻADNE! totalna klapa ,nieadekwatne,nietrafione ..kula w płot

szkoda.ze nie dodałas do tego grona uposledzonych.z genetycznymi wadami
oraz ted zeic,na ktore woąłs ie i zbiera non-stop pieniadze...na wielka operacje za oceanem i reahibilitacje
KURCZE ILE ONI NAS KOSZTUJA?
A TU MI JAKOS NIE ZAL!

zapewniam ciebie,ze ja nie chodze do lekarza z byle pierdołą.niekorzystam jak nie musze
i nawet jak mnie nowotwor powali --to tez nie pojde!
bo nie wierze w to,ze syf mozna leczyc syfem...moze dlatego,ze sie o tym uczyłam

przyjdzie taki dzien i moment,w ktorym przypomnisz sobie swoje własne słowa
---------------doswiadczajac sytuacji ,w ktorej ktos ie badał ,leczył i nie wyleczył
i przypomnisz sobie co napisałas

i jeszcze jedno--
ROBISZ JEMU KRZYWDE
broniac go
bo tym sposobem on sam sie za to NIE WEZMIE

Parpa jest utrzymywana z akcyzy? Uwielbiam socjalizm za takie durnoty. Państwo jest jak małżeństwo. To doskonały środek do rozwiązywania problemów, których ludzie nie mieliby, gdyby żyli sami.
Isztar ma ciekawe spostrzeżenia czasami. Nie wiem, skąd ona to bierze, ale widzi pewne rzeczy. Bo nie ma czegoś takiego, jak teoria spiskowa. Jest jeno praktyka spiskowa. Z zainteresowaniem śledzę zatem, jak amerykańscy Eskimosi przy pomocy sprawdzonego agenta narodowości gruzińskiej właśnie biorą Ukrainę. U nas poszło im znacznie łatwiej. Największy przyjaciel Eskimosów obejmuje waaaadze, a naród klaszcze w rączki z entuzjazmem. Będzie się działo zatem, ale mnie to wali, bo wiem że pan historii jest jeden.
Isztar, a Ty przebacz im wszystkim po prostu. Ile można Ci o tym pisać? Przebaczenie czyni wolnym. Ups, kolej żelazna zaraz odjeżdża. Dziękuję miastu Gdańsk za darmowe wi-fi. I tak jesteś brudnym grajdołem ukrytym za odpicowaną fasadą
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Isztar nie bronie nikogo konkretnie... I nawet nie wiem kogo masz na mysli mowiac, ze robie mu krzywde.
Pisze ogolnie o alkoholikach. I o prawie do leczenia.
i kobieto, nigdzie nie napisalam, ze zachorowac mozna TYLKO przez wlasne zaniedbania.
Oczywiscie, ze moge latac co 2 mies badac sobie krew, co pol roku na kontrole do gin, co 2 lata przeswietlenie a i tak zachoruje..
Ale pisze, że MOZNA samemu wpakowac sie w te czy inna chorobe i czy wtedy bedziemy robic przesiew, komu nalezy sie leczenie z NFZ a komu nie?..
https://www.youtube.com/watch?v=mtJtd3tdypc
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Grajdołki (222 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...