Proszę o pomoc !!! skradziono mojego psa na osiedlu matarnia

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
UWAGA!!!!! W DNIU DZISIEJSZYM OK GODZ 7-15 UKRADZIONO Z OGRÓDKA NA MATARNI MOJEGO PSA -SUNIE MOPSA -WABI SIĘ NESTI !!! POSIADA TATUAŻ ! ZŁODZIEJ ZABRAŁ JĄ Z OGRÓDKA , GDZIE BYŁA WYPUSZCZONA NA 15 MIN !!!! UDOSTĘPNIJCIE TO RAZEM ZE ZDJĘCIEM PROSZĘ, MOŻE JESZCZE UDA SIE JĄ ZNALESC !!!!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=566126056763480&set=a.349129975129757.79390.100000982731206&type=1&theater

zdjęcie image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Proszę o pomoc !!! skradziono mojego psa na osiedlu matarnia

zawsze chciałam mieć takiego pieska, ale wiem że mi się nie będzie chciało z nim wychodzić więc na podziwianiu innych się skończyło :) kurde współczuję Ci bardzo, dzwoń do weterynarzy i schronisk podaj nr tatuażu itp być może ktoś z nim pójdzie do weterynarza choćby sprawdzić wiek

tatuaz 090f , schroniska obdzwonione ,powysyłane mejle wraz ze zdjeciami i dodalam tez w ogłoszeniach
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Współczuję.
Suczka ładna, najprawdopodobniej jakiś "rozmnażacz" zawiesił na niej oko i zaobserwował w jakich porach jest wypuszczana.
Nie masz przypadkiem za niskiego ogrodzenia, albo otwartej furtki?
Ciężko będzie ją odnaleźć - chyba tylko po szczeniakach, ewentualnie można poinformować pomorskich wetów o nr chipu i wyznaczyć dużą nagrodę, 1000zł co najmniej.
Ale nie wiadomo gdzie pies trafi - to raz , a dwa - nie każdy wet dysponuje czytnikiem. Kwestię, iż rozmażacze raczej nie chodzą ze swoimi sukami do weta też trzeba wziąć pod uwagę.
Gdy im zdechnie to biorą następną, w końcu chętnych na kupno "okazyjnie" szczeniaka mopsa nie brakuje.

P.S. Daj ten wątek również do działu Kryminalne.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

na pewno ktoś ją obserwował, ogrodzenie ma ponad metr i płot a przed nim są krzaki, furtka zamykana tez, wiec sama nie wyszła,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na przyszłość: masz za niskie ogrodzenie, co z tego, że mały pies nie wyjdzie sam, jak złodziej po niego sięgnie.
Masz mieszkanie z ogródkiem czy domek - może sąsiedzi coś zauważyli?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Popytaj sąsiadów może coś widzieli. A na osiedlu jest monitoring?

nie ma monitoringu, to mieszkanie na parterze , pytalismy sasiadów nikt nic nie widział

Dziwne, żeby w otoczeniu bloku nikt nic nie zauważył - gdyby to był dom to co innego...
W jakim wieku jest sunia?
Sprawdzaj ogłoszenia o sprzedaży mopsów w całej Polsce - najgorsze jest to, że ktoś jej może wyrobić "papiery" w tych licznych nowopowstałych pseudoorganizacjach rozmnażaczy.
Diabli mnie biorą jak czytam takie coś, ludzie zamiast wziąć się do uczciwej pracy to kradną psy na rozmnażanie.
To też wina kupujących, którzy szukają "okazji" bo im szkoda wydać tysiąca czy dwóch na psa z rodowodem ZKwP. A potem się dziwią, że są piętnowani.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

trzymam kciuki!

Podnoszę i trzymam kciuki by się znalazła

zawsze mnie to smieszylo pies daje sie ukrasc:)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Co w tym śmiesznego?
To był mops, a nie rottweiler.
Zresztą znający się na psach złodziej ukradnie każdego psa - mojemu znajomemu z ogrodu uprowadzono piękną sukę Owczarka Niemieckiego, nieufną do obcych i agresywną. Wykorzystano fakt cieczki i podeszli z psem, otworzyli bramkę wytrychem.
Suka została po latach odnaleziona w dziupli rozmnażacza, ze szczeniakami.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dla mnie to też nie jest śmieszne.
.
Każdego psa można ukraść ,sposobów jest wiele

prawdopodobnie została znaleziona,,, przez kogos,,,ale osoba która ją znalazła nie odpisuje mi na mejle,

I co? jakieś nowe wieści?
Kasia - a Wy już nie mieszkacie w Sopocie? :)

Mam nadzieję że sunia się znalazła , mi kiedyś z pod sklepu chcieli mojego Owczarka Niemieckiego buchnąć jak miał 6 miesięcy , chcieli go bezczelnie włożyć do plecaka :-/ Na szczęście narobił pisku , był wzięty z hodowli i nie był zwyczajny do dotyku obcych . Do tej pory pies zostawiony pod sklepem nie da się dotknąć , szczeka i odstrasza (pijaczków) Mimo że skończył wiele szkoleń , przez pierwszy rok walczyliśmy z jego psychiką (rzucał się na wszystkich dziadów z plecakami , siatkami i pod wpływem oprocentowania) to było trudne bo wtedy mieszkałam na oruni a tam niestety wiele takich ludzi przebywa.. Teraz mój pupil chodzi bez smyczy i wciera się w nogi , nie atakuję pierwszy , nie reaguje na inne psy , koty ale pod sklepem ubieram mu kaganiec bo zostało mu to w pamięci mimo 9 lat. Mam nadzieję że jak Twój piesek wróci do domu , nie będzie miał traumy z powodu jego kradzieży . Życzę żeby szybko wrócił , niby to zwierzak a swoje przeżywa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Chodzi bez smyczy i tylko przy sklepie ubierasz mu kaganiec? Psy powinny chodzic na smyczy i z kagancem, mimo ze wlasciciele zawsze mowia jaki to cudowny pies i napewno nie ugryzie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Pies powinien być: albo na smyczy, albo w kagańcu.

A tak w ogóle to niejednokrotnie pies w kagańcu (ciężkim, metalowym) może wyrządzić większą krzywdę, niż bez.
W Policji, ochronie szkoli się bowiem psy do tzw. "bicia kagańcem", psy są wyposażone we wzmocnione kagańce metalowe tzw bojowe.

Tylko tzw. rasy z listy muszą mieć kaganiec i być na smyczy.
W sumie to zamiast tego wymagałabym po prostu dobrego wyszkolenia - ugryzienie rottweilera z listy niczym się nie różni od ugryzienia np. czarnego terriera rosyjskiego, którego już na tejże liście nie ma, mimo iż do utworzenia tej rasy użyto rottweilerów i kaukazów. Jak dla mnie owa lista jest bez sensu, efekt mody i co za tym idzie nagonki medialnej.

Na spacery - zwłaszcza w upalne dni - polecam kagańce fizjologiczne, w których pies może oddychać. Niestety mało który stacjonarny sklep zoologiczny takowe ma w swojej ofercie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

wypuszczony na 15 minut w godzinach 7-15 jak dla mnie to jakies 8 godzin....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

pewnie miało być 7:15 ;)

oczywiscie ze 7.15 w nerwach znaki pomyliłam

sprawa zakończona dziękuje za pomoc

Czyli to nie była kradzież a po prostu ktoś przygarnął psa. Dobrze, że sprawa się zakończyła pozytywnie

'Teraz mój pupil chodzi bez smyczy i wciera się w nogi , nie atakuję pierwszy , nie reaguje na inne psy , koty ale pod sklepem ubieram mu kaganiec"
Napisalaś sama ze chodzi bez smyczy a kaganiec zakladasz tylko przed sklepem. Naprawde nie interesuje mnie jaki czyj pies jest, czy gryzie czy nie, ale nie mam ochoty wzdrygac sie za kazdym razem jak widze psa, zwlaszcza duzego, ktory idzie bez smyczy lub kaganca. Sama mialam rottweilera, chodzil zawsze w kagancu(nie metalowym) i na smyczy, mimo ze tez byl wytresowany i nie agresywny. Trzeba miec na uwadze innych ludzi a nie tylko swojego psa, straz miejska sie nie bedzie pytac ile szkol skonczyl Twoj pies, tylko wlepi Ci mandat. Pies to pies, sama pisalas ze reagowal agresywnie, nie wiadomo czy kiedys mu sie nie spodoba ze jakies dziecko idzie z plecakiem i co wtedy? A takie komentarze ze skonczyl wiecej szkol niz ja, swiadcza jedynie o Twoim poziomie kultury.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Kasia - czyli udało się odzyskać mopsa? :)

tak piesek odzyskany, bo wielu mejlach telefonach udało sie wkońcu z Panem spotkac i odebrac moją sunię,,, piesek zniknoł na matrnii --a został przekazany na zaspie ,,,:) byl pan zdziwiony ze znalazł sie wlasciciel bo juz kupił nowe szelki, smycz, i weta, i chciał jedynie 300zł zwrótu kosztów :) no niestety nie udało się, dostał jedynie za weterynarza . szelki i smycz mamy swoją, pozdrawiam

znalazła ją pani ---żona chyba na matarnii,, wiec czemu ją pan miał na zaspie w mieszkaniu tego się chyba nie dowiem,,ważne ze jest juz w domku swoim,

To ona sama uciekła z ogródka?

no właśnie nie było takiej możliwości ,,,,wydaje mi się ze osoba którą ja zabrała ,,,zobaczyła ile ogłoszen jest dodanych, bo i na fb, i tu i na kilku innych portalach, masa osób udostepniała itd,,,po prostu się przestraszyła,,bo pies był oznakowany ,,,i ją wypusciła, bo nie widzę innej możliwości,, a tak na marginesie -ja dla znaleznionego psa,,w ten sam dzien nie kupiła bym sprzętu za ponad 150zł..,,bo a nuż ktoś się zgłosi,,, jak dla mnie to wszystko jest dziwne, ,,,

przepraszam za błędy ale nie spałam od wczoraj rana,,, wiec chyba czas na odespanie nerwów,

no, właśnie sprawa trochę dziwnie wygląda z tym znalazcą
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Aniaa mieszkam dokładnie 30 metrów od straży miejskiej , pies ma papiery , jest wyszkolony a nie wytresowany , ma rodowód itp . Ubieram mu kaganiec bo zostawiam go bez smyczy i jak jest pies bez opieki to musi mieć kaganiec.

Najważniejsze że odzyskałaś sunię :) Pozdrawiam, mam bf :)

Ojej! Jak dobrze że tu zajrzałam - taka wspaniała wiadomość na zakończenie dnia. Bardzo się cieszę że odzyskałaś suczkę, Kasiu.

P.S. Okazuje się że trzeba oznakowywać psy również w sposób widoczny dla złodziei, na przykład... malując na zielono.

Inne tematy z forum

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

Czy ktoś byl w Areszcie Śledczym w Wejherowie? (6 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie. Czy ktoś przebywal, odwiedza/ł pracuje lub pracowal w Zakladzie karnym w...

Zostałam okradziona przez kuriera-co robić (89 odpowiedzi)

Dziś przyszedł kurier dpd z paczką za pobraniem 177 zł. Miałam 200 zł,on nie miał wydać....