Proszek encortonowy

Jeśli ktoś stosował ww. proszki, b. proszę o informację, czy są jakieś skutki uboczne podczas stosowania ww proszków?
Proszek został przepisany na silne bóle podczas "wizyty" w szpitalu na SOR.
W schemacie 3 tygodnie: 3x1,2x1, 1x1 w kapsułkach skrobiowych.
Niestety nie widać poprawy?! po 10 dniach - natomiast zawroty głowy, senność dominują cały dzień.
Lekarz POZ zalecił jedynie modyfikację dawki do 1 kapsułki na noc, co
w praktyce nie uśmierza bólu w dzień.
Z góry dziękuję za pomoc!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Proszek encortonowy

Encorton jak lek przeciwbólowy? Ja ten steryd dostawałam na uczulenie... Kazali brać rano, po śniadaniu.

Dzięki za odpowiedź.
Z opakowania można odczytać jedynie część składników tej mieszanki proszków p/bólowych: encorton, pyralgina, kodeina, relanium.
O encortonie można znaleźć info na necie, natomiast w kwestii proszków nie było żadnej informacji.
Apteka, w której był zamawiany lek jest dość daleko i nie odbierają tam telefonu :(

Dobry wieczór, miałam zlecony ten sam zestaw leków, gdyż jestem po operacji kręgosłupa. W zleceniu 30 kapsułek w specjalnych opłatkach, dawkowanie 2x1. Dodatkowo inne leki przeciw zapalne i bólowe, typu retard o wydłużonym działaniu. Mnie pomogły, gdyż skład proszków między innymi miał na celu rozluźnić stawy, lecz zawarte w tym relanium obawiałam się senności, ale było dobrze. Faktem, jest, że ból nie ustąpił, lecz czego oczekiwać, jestem 2,5 po operacji i niestety potrzeba czasu.
Mam nadzieję, że pomogłam, życzę dużo zdrowia. Pozdrawiam.

Inne tematy z forum

prof. Sworczak - gdzie obecnie przyjmuje prywatnie? (11 odpowiedzi)

dzien dobry, pytanie jak w tytule. Bardzo pilnie potrzebuje konsultacji, prosze o pomoc osoby,...

Czy tabletki powiększające biust działają? (6 odpowiedzi)

Mam pytanie o tabletki powiększające biust. Czy mogą działać?

Łóżkowe problemy u młodego mężczyzny (14 odpowiedzi)

Mam 19 lat, od jakiegoś czasu mam wraz z partnerką łóżkowe problemy. Mamy za sobą seks oralny...