Protest pracowników Vistal Offshore

Opinie do artykułu: Protest pracowników Vistal Offshore.

Od rana protestują pracownicy spółki Vistal Offshore. Jak udało nam się dowiedzieć chodzi o kwestie płacowe - brak wypłaty pełnego wynagrodzenia. Vistal Offshore to część grupy Vistal, która zajmuje się produkcją wielkogabarytowych konstrukcji stalowych na potrzeby przemysłu morskiego.

W poniedziałek rano wszystkie brygady pracujące na Nabrzeżu Indyjskim należącym do spółki Vistal przerwały pracę. Pracownikom chodzi o brak wypłaty. Twierdzą, że powodem takiej sytuacji jest to, że ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak daje prace to niech da i zarobic.

Nie sluszalem, zeby robili tam sami wolontariusze.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Brawo!!

Brawo Panowie! Tak trzymać i nie popuszczać. Wy zarabiacie na pasożytów pieniądze, sami pracując za głodowe stawki, bo 29 brutto na działlności to jest kpina!!! Nie wiem czy wiecie, ale piłkarki ręczne sponsorowane przez Vistal mają PEŁNE UMOWY O PRACĘ Z KILKUNASTOMA TYSIĄCAMI PENSJI NETTO!!!
Okradaja Was Panowie z żywca!!! Nie dajcie się!! Pozdrawiam i trzymam kciuki!!
popieram tę opinię 46 nie zgadzam się z tą opinią 7

czy urząd skarbowy czyta te informacje?
Policja Skarbowa ma tu wynik jak się patrzy.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 2

A moze by tak...

Obniżyć pensje i premie kierowników,technologów itp. Pojechać po 10% podstawy wstrzymać dodatki .
Wtedy dopiero byłby płacz i lament
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przy tej okazji pozdrawiamy konfidenta z narzędziowni vistalowskiej.pajacu pamiętamy
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 6

Mamy się czym pochwalić! Najlepiej do Aibla😀
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Takie bzdury o słownikach to mógł napisać jakiś umysłowy pedał.Menadżer projektu trochę dziś poszalał i zrobił z nas beke.Wiec może i my powinniśmy poszaleć i zrobić jemu beke😞
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

tak, tak

nie jest źle .... 7,81 .... a miało być wg prognoz z przeszłego roku 17,00zł. weź pigułkę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

W CRISTcie jest przecież zarąbiście więc tam ją na pewno znajdziesz. Na działalności problemem nie jest przecież zmiana miejsca zatrudnienia.....powodzenia
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak to jest jak się wszystko uzgadnia tylko z liderami i w pionie dyrektorskim.Ludzi sie nie informuje o niczym i tylko wymaga pracy w stresie,klutniach,i kompletnym braku informacji.Pamiętajcie ze większość ma własną działalność gospodarczą bo tak jest lepiej dla Vistalu.Nie dawno pracowałem u lidera Tomka Białka i bardzo mi przykro ze mnie bezsensownie zwolnił.Niewiem nawet jak mógł mnie zwolnić skoro my nawet nie mamy żadnej umowy dla siebie.Jeden podpis na konsorcjum i papiery zabiera Vistal.Nikt nie dostał nawet kopi tej umowy dla siebie,mimo tego że prosiłem.W tamtej brygadzie to naprawde jest coś nie tak.Co chwilę ktoś jest zwolniony,zawsze komuś brakuje godzin lub pieniedzy na rozliczeniu,kompletnie niepotrzebna 2ga zmiana(aby tylko być bo dyrektor kazał)Majster najlepiej siedzi u siebie w biurze a gdy jest jakiś problem do rozwiązania,to tylko wychodzą z tego kłótnie.Chłopaki strasznie się na niego skarżą i chcieli by zmiany tego majstra.Osoba niekompetętna!Dużo by było pisać,wiec najlepiej gdyby dyrektor a najlepiej prezez zrobił spotkanie z tymi ludźmi i pogadał bo takich brygad jest dużo.Jeżeli ma być dobre konsorcjum to trzeba dać ludziom wybór LIDERA a nie ustawiać go odgórnie.Z tego co słyszałem dzisiaj to ludzie trzymali to w sobie dłuższy czas i dopiero dzisiaj postanowili wyjść i pokazac swoje niezadowolenie,bo majstrowie bali się o tym mówić do Pana dyrektora Tomka.Ludzie na stanowiskach zapominają jak byli zwykłymi robotnikami!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie jecz lecz zaloz swoja fabryke !

i plac ludziom nawet 100 000 mies to zobaczymy co potrafisz !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 18

Oczywiście w wiadomościach wypisywane są farmazony,firma nie ma kłopotów finansowych a pracownikom chodziło nie tylko o delikatne cięcia ale o całokształt.Prezes B. zaczął kierować się zasadą- daj mi kontrolę nad podąża pieniądza narodu i nie będzie mnie obchodzić kto tworzy jego prawa- zgodnie z powyższym powoli tworzy Auschwitz Birkenau.Wymuszona forma zatrudnienia to własna działalność ale pracownikom każe się przestrzegać prawa pracowniczego zarezerwowanego dla umów o prace.Proste przejrzyste i prymitywne narzędzia presji są stosowane na codzień,brak kontaktu z szarym pracownikiem skutkuje oderwaniem od rzeczywistości i nieudolne próby naprawy sytuacji gdy jest już za późno.Nieposluszenstwo to podstawa wolności, posłuszni muszą być niewolnicy.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 6

a nie są to pracownicy?W innej konstrukcji prawnej tych ludzi nie mają ochoty zatrudniać to taki śmieszny polski paradoks że firmę produkcyjną tworzy 400 firemek mietka franka zbyszka
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

i pan prezes niech zakasa rękawy i sam buduje
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

ale takie sa obecnie wymagania w tej branży nikt nie zatrudni w firmie Vistal nikogo na produkcję jako pracownika etatowego albo zakładasz działalność albo panu dziękujemy są liderzy czyli w nowomowie tacy kierownicy mający pod sobą iluś pracowników pracownicy sami notują swoje godziny i liderzy potem wyliczaja im wynagrodzenie firma franek montaż czy miecio spawanie wystawia fakturę dla vistalu na przelew w takiej wysokości jak lider zadecyduje tak to wygląda człowieku a ludzie protestują przeciwko obniżaniu wynagrodzeń bo jak to niby jest firma ma tyle roboty a stawki godzinowe lecą na łeb
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

a czego brak podpisu-trzeba tam byc zeby wiedziec??? pisac kazdy potrafi-Prezio sie dogada szkoda ze wczesniej nie mowił o klopotach
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Umowę podpisywałem na 28 zł/godz.

a teraz dostaję 22 zł. Wszystko w porządku?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zagonic nierobów z biur do pracy niech zobaczą jak to wygląda na prawdę. Bo te statystyki to już im w głowach popier...... wtedy niech się wykażą i zobaczymy czy firma na tym wyjdzie.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 5

Od krzyża na drogę

wolałbym wypłatę.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1