Protest pracowników Vistal Offshore

Opinie do artykułu: Protest pracowników Vistal Offshore.

Od rana protestują pracownicy spółki Vistal Offshore. Jak udało nam się dowiedzieć chodzi o kwestie płacowe - brak wypłaty pełnego wynagrodzenia. Vistal Offshore to część grupy Vistal, która zajmuje się produkcją wielkogabarytowych konstrukcji stalowych na potrzeby przemysłu morskiego.

W poniedziałek rano wszystkie brygady pracujące na Nabrzeżu Indyjskim należącym do spółki Vistal przerwały pracę. Pracownikom chodzi o brak wypłaty. Twierdzą, że powodem takiej sytuacji jest to, że ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ma być lepiej

Projekt Offshorowy i lepsza kasa dla FACHOWCÓW, czemu nikt o tym nie pisze? Przecież od tego miesiąca zarobią, ali ci co ROBIĄ!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wypłaty płacili już wczoraj :)

Widocznie mało ogarniętego majstra masz że nie dostałes
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja się pytam gdzie jest moja

A ja sie pytam gdzie jest moja wypłata?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Troche szacunku dla kobiet prostaku
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bredzisz!

Z premedytacją wykorzystują sytuację na rynku prac y. Mogli i mogą płacić więcej i zatrudniać na umowę o pracę. Ale im ciągle mało i mało. A ty kolego to zwykły leming jesteś i tyle.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wszyscy

Etat to są mega koszty dla pracodawcy

Państwo polskie nic nie robi ,żeby było lżej pracodawcom
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

k. to sciemniacz, nigdy mu ni wierze w jego slowa , a to ze jest kierowany przez r.- bo trzym mu kija w d*pie to inna spraawa, nie ma swojej godnosci tylko kase liczu to tak sie to konczy

ogolnie tam maja brdl i ta cala martyna co wklepuje godziny to tez pisze jak jej r. karze- on tylko czeka az koperty splyna do niego a reszte jakos zaczaruje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Związkowcy Stoczniowca?

Mam pytanie ilu u Was pracuje byłych członków ZZ Stoczniowiec ze Stoczni Gdynia?:)

Everet płacił tyle ile sie płaci dobremu pracownikowi w tej branzy, VO tego nie pojmuje i placi jakies smieszne pieniadze stad ten protest. a everetu juz tam nie ma i za tak niskie pieniadze nie bedzie napewno
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

I jak ta historia się skonczyła?

I jak ta historia się skończyła ? Doszliście do dobrego porozumienia?

Taka prawda

Niestety tak jest prawie wszędzie, nasi rodzice walczyli o godną pracę i zarobki a tym czasem jesteśmy dymani jak tylko się da, działalność gospodarcza, zero urlopu, zero chorobowego i najlepiej jeszcze w soboty za darmo chodzić. Krótko mówiąc jeżeli chodzi o obowiązki to jesteś pracownikiem a jeżeli chodzi o przywileje to jesteś obca firma.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jawne cwaniactwo i oszustwo ludzi

Zwykli robotnicy sa bardzo czesto zmuszani do otwarcia swojej wlasnej dzialalnosci. Wlasciciele ogrmonych koncernów, społek i innych firm zrzucaja cała odpowiedzialnosc na osoby pracujace.Unikaja BHP, inspekcji pracy i innych rzeczy bo Oni przeciez nie prowadza firmy MIECZYSŁAW KUZAR tylko Pan Mieczysław ktory sam zatrudnia siebie a firna bieze go za wyjkonawce.

JAWNA GRABIEŻ
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Apel...

Liderzy nie zapominajcie że soboty i niedziele nie są obowiązkowe.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kasa jest 10 masz racje,tylko o 100 zł mniej,bo musieli uciąć.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

przesada

I to gruba ;) do tego bulwers nie z tej ziemi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

kolejna Łepetyna

Przecież to jedna szajka jest. Myslicie ze kierowniczek nie wiedział o stawkach rotacyjnych, nie wskakujących godzinach do systemu ? A ty Gęsiorek nie podskakuj tylko rozlicz sie z chlopakami jak nalezy . Ilu typa już od ciebie odeszło, bo kwit sie nie zgadzał ?

jak ja

Nie lubie spawaluchów ....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1