Protest pracowników Vistal Offshore

Opinie do artykułu: Protest pracowników Vistal Offshore.

Od rana protestują pracownicy spółki Vistal Offshore. Jak udało nam się dowiedzieć chodzi o kwestie płacowe - brak wypłaty pełnego wynagrodzenia. Vistal Offshore to część grupy Vistal, która zajmuje się produkcją wielkogabarytowych konstrukcji stalowych na potrzeby przemysłu morskiego.

W poniedziałek rano wszystkie brygady pracujące na Nabrzeżu Indyjskim należącym do spółki Vistal przerwały pracę. Pracownikom chodzi o brak wypłaty. Twierdzą, że powodem takiej sytuacji jest to, że ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

problem

Problem polega na tym iz przed rozpoczeciem pracy jest umowina stawka np 28zl po przeproacowaniu miesiaca sie okazuje ze jednka ci placa 24 zl lub 22zl wiec nie dotrzymuja warunkow umowy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

dokładnie! tak działa wolny ryneg!!!!one

jak ci nie pasi to zausz firmę...a nie czekaj...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Najwyzsza jakosc hehe niech sie pochwala jaki most zbudowali dla Norwegow hrllbru!!!

Co do Vostalu Offshore... Totalna porażka ! Ludzie dają się wykorzystywać, góra juz wyczuła ludzi i robi z nami co chce. Co drugi miesiąc każą przypisywać faktury na kwotę jaką Oni sobie zazycza... Stawki obcinają kiedy chcą bez jakichkolwiek wyjaśnień. Godziny pracy... Od trzech miesięcy max 100/130h, chyba, ze ktoś liże dobrze to zostaje i robi dobrze przełożonemu, bo nic innego xD Także szczerze odradzam formę ;))
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szkoda że nie wspominacie faktu iż delikwent groził magazynierowi...o nieee o tym lepiej nie mówić.Świat idzie do przodu, spróbujcie pić u Norwega to zobaczycie czym to się skończy..Chcecie pić to pijcie, dla mnie firma powinna od razu z takim delikwentem zerwać umowę.Jeśli Wam tu źle to dlaczego nie pójdziecie do Cristu? Aaaaa bo np. tam trzeba zapłacić za ubrania, które Vistal Wam daje za free.
Bardzo dobrze że chłopacy nie wydają wszystkiego jak leci, przynajmniej poczuwają się do gospodarności materiałem powierzonym.
Gdyby Wam - produkcji- dać władzę to mielibyśmy tu drugą Stocznię Gdynia, która pękła jak bańka mydlana to każdy miał pozycję roszczeniową..Taka prawda i dobrze o tym wiecie;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

do buraka

sloma z butow wychodzi,heh. gratuluje poziomu intelektualnego:) klasa sama w sobie!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Henio

...moze dlatego ze na hutniczej jest kontakt zwyklego robotnika z zarzadem? Darek S jest wszedzie, rozmawia z ludzmi, pyta, radzi... A na indyjskim? Ci z biuta idac przez hale nawet dzien dobry nie powiedza. Bo by swoim posadom ujeli gdyby sie znizyli do naszego poziomu zeby kulturalnoe sie przywitac.

nie zatrudniajcie sie na dzialalnosci! walczyc o umowe o prace,wtedy zobaczycie co te trolle wlasciciele zrobia,bez was..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie wiesz i dalej p...sz

Ponad 1.500 osób na umowach o pracę - w tym kadłubowcy, wyposażeniowcy, rurarze, dokerzy, elektrycy itd. To stocznia nie prosta wytwórnia konstrukcji stalowych jak Vistal. Do tego kilka tysięcy kooperantów.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zenada

Przestańcie się ośmieszać. Macie najlepszego majstra. Dla Was podwyżki? Za co? To nie. Temat podwyżek tylko otrzymania tego na co caly miesiac sie robilo. Wezcie buraki piloty w reke,robcie swoje i sie cieszcie ze macie swoje zaplacone.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

takich rzeczy nie pisz od rana, bo kawa w gardle staje

Byłem, robiłem, widziałem. Szlifierze z vistalu to przygłupy pierwszej wody. Szlifują w przyłbicach, brygadzista z jedej ekipy na spoiny mówił "spawy" no i generalnie grubsze donosicielstwo i same wejherostwo jako stan umyslu. Powiem ci ze nie wiele ci do szczęścia potrzeba skoro za plus masz hale buty i ubrania ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

A reszta ?

1 tys. ? Jaki to % ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak

tak wlasnie trzeba zrobic , tylko walczyc o umowe o prace to cos da
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Operator

O podwyżkach słyszałem już dawno ale jakoś ich nie widać a ciągłe proszenie się lidera o podwyżkę chociaż 2 zł to nie wiele to mogę z pewnością zapomnieć
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Allahu Akbar
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Hahahaha buuhahaha najwiecej poprawek po nich było Eweret pozbierał ludzi z łapanki żeby tylko zarobić już nie pisze ile oni brali za godzine ich pracy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3