Przedszkole przy Azaliowej - parking

Zaczęło wykop przy szkole czyli jeżeli to będzie przedszkole to będzie więcej parkujacych samochodów! !! Parking jest koniecznie potrzebny i proszę mi nie mówić że rodzice będą piechotą przyprowadzać swoje pociechy bo w to nie uwierzę; )
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Re: Przedszkole przy Azaliowej - parking

może jakiś dwupoziomowy od razu ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cha cha zobaczymy gdzie będą parkować rodzice przedszkolaków.....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tam gdzie rodzice dzieciaków ze szkoły czyli byle gdzie, bo tak wychowany jest nasz naród.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Możesz parkować przy netto, przy lewiatanie. Nie musisz wjeżdżać do samego przedszkola. Tylko matko jak to bardzo daleko. Łoj jak daleko. Całe kilometry trzeba iść. Łopatami przekopywać się przez zaspy, brodzić po pas w błotach i marznąć na tym 20 stopniowym mrozie i to po ciemku. No taka niedogodność. Najlepiej żeby wam zrobić miejsca prywatne pod tym przedszkolem. Wierzyć sie nie chce co ci ludzie we łbach mają. Jak ci potrzebny to se kup i parkuj.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

100% racja. Wszystko by chcieli a najlepiej darmo. Tylko zrobic nie ma komu. A jak zaplacic to wielko lament.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podobało mi się jak w środę wieczorem przyjechali panowie policjanci i w stawiali mandaty ludziom którzy zaparkowali niezgodnie z przepisami...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myślę, że powinni przyjeżdzać codziennie by wlepiać mamom damulkom i tatusiom cwaniaczkom mandaty. Może kasa miasta by się trochę wzbogaciła i porobiliby przejścia dla pieszych w końcu, bo przejść w okolicach godziny 16-17 przez ulicę np. na Kalinowej to jakaś masakra. Czekać tylko aż nam jeszcze te pawilony otworzą, dopiero będzie ruch.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może źle się wyrazilam :(ale chodzi mi o to żeby jednak powstał parking na przeciwko szkoły w zaistniałej sytuacji bo .nie chodzi mi o parkowanie gdziekolwiek tylko o to że ludziom pod domem parkują samochody a to powoduje konflikty.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Żeby powstał.
Z powietrza parkingi się nie biorą, ale zawsze możesz zrobić jak jest potrzebny. Gdyby jednak się znalazł Święty Mikołaj, który zrobi parking i przy okazji rozdawał jeszcze laptopy to weź dla mnie jeden też.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ok :) faktycznie to nie jest rozmowa na forum z osobami nie zainteresowanymi problemem. szkoda że tylko haitem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale nie rozumiem o co jest afera.... przecież parking jest i może na nim zaparkować naprawdę duża liczba aut.... pokażcie mi druga szkole w gdańsku przy której jest tak duży parking jak przy tej????
Gdyby rodzice z pobliskich domów wysyłaly swoje pociechy same do szkoły to by nie było problemów z parkowanie...
Kiedyś dzieciaki od najmłodszych klas zasowaly same do szkoły i nie było problemu a teraz będą nam rosły dzieci za które trzeba wszystko robić... itp
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale tam już niedługo nie będzie parkingu tylko park wg projektu i w tym sęk. Mówię o przyszłości którą jednak łatwo przewidzieć. Dziwne że to nikogo tutaj nie rusza pewnie mieszkacie w blokach na storczykowej :( to dotyczy jedynie przyległych ulic i ich mieszkańców którym zależy na parkingu.ps.może być dwupoziomowy; )
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Stworzenie parku nie oznacza likwidacji parkingu.
Jeżeli parking ma być takim wspaniałym biznesem - to proszę, niech go Pani buduje.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

dokładnie park będzie za parkingiem. tam jest full miejsca. i ja również mieszkam bardzo blisko szkoły i bardzo przeszkadza mi ten sztuczny ruch samochodowy na naszej dzielnicy, który zrobił się de facto po wybudowaniu szkoły. i po raz kolejny pytam się jaki 'architekt' stał za tym, żeby wejście do szkoły zrobić od ulicy Azaliowej i skierował dzięki temu cały ruch samochodowy wgłąb dzielnicy. Gdyby wejście do szkoły znajdowało się od lubczykowej (tam gdzie są boiska) nam mieszkańcom dzielnicy żyłoby się zdecydowanie lepiej... a ile tam jest miejsca na wybudowanie parkingów! (mówię tu o terenie za tym szarym biurowcem, albo np. o miejscu gdzie postawiono niedawno kolejną szitową rzecz na naszej dzielnicy - a mianowicie myjnię).
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

bo nie wiem czy taki parking cokolwiek zmieni, jeśli teraz jest jego 'prototyp' a wygodni ludzie parkują wszędzie... tylko nie na nim. A najlepiej to się chyba wg nich parkuje na chodniku utrudniając pieszym przejście. Szkoda,że pod klasę nie mogą podjechać,bo pewnie gdyby była taka możliwość tak by właśnie robili. Proponuję spacer koło 8 albo 16 by się o tym przekonać.

Może jakiś kiss&go jak na lotnisku by się przydał ?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

A skąd wiadomo że obok szkoły ma być przedszkole?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest tablica informacyjna no i ci co tam się kręcą to mówią

A w którym miejscu na Azaliowej? Czy po tej samej stronie ulicy co szkoła, czy w jej pobliżu?

Przy szkole po tej samej stronie :) na takim małym osiedlu przedszkoli więcej już będzie niż na Morenie .bo obok na kielpinie też duże przedszkole. I wszystkie prywatne :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A jeżeli Pozytywna Szkoła Podstawowa jest publiczna dla dzieci z rejonu, to może to nowe przedszkole też będzie publiczne ...

Tylko przypadkiem ciecia z budowy sie nie pytajcie o to bo znowu powprowadza ludzi w błąd jak z otwarciem pawilonów
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Parkujcie normalnie te swoje autka a na basen czy siłownię jak macie 5 minut drogi to idź jeden z drugim pieszo. Sąsiad i tak zna te "twoje" leasingowe auto. Problem zniknie jak ludzie zmądrzeją na tej dzielnicy. Uważajcie jak parkujecie na chodnikach. Jak idę i mam ciasno to składam lustereczko ;-)))) na razie.....
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Podobno będzie to przedszkole publiczne na szczęście
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Raczej nikłe szanse, bo działka jest prywatna, a nie miejska

Czy prace budowlane tj kopanie głębokiej dziury i próba osuszania jej i wsypywanie cementu i ciągle padający deszcz to normalne w budownictwie ? Tak z ciekawości pytam bo nie chce mi się wierzyć że inwestorzy tak łatwo wrzucają pieniądze w błoto ......
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Parking netto jest parkingiem dyskontu, a nie ludzi chodzących z dziećmi do szkoły. Chciałabyś,aby na Twoim miejscu parkingowym stawał sąsiad? Przy Lewiatanie nie ma miejsca tym bardziej dla goszczących w szkole.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Poczekamy do wywiadówki

Gdyby egzekwowac rejonizacje w szkole to nie byloby problemu z dziecmi mieszkajacymi poza zasiegiem spaceru
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jest jakiś kontakt do tego nowego przedszkola? Nr telefonu? strona internetowa? Ktoś coś?

Mądrale wypisują swoje wywody. Jak coś powstaje to w planach musi mieć zaprojektowane parkingi, inaczej nici z pozwolenia na budowę...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

no tak.. pewnie 2 miejsca powstana :/

Oczywiście :)jest zaplanowanych 12 miejsc parkingowych a dzieci ma być około 80 ciu, madralo

Jak jest pozwolenie i budowa to będą miejsca parkingowa

Widziałem na tym bilbordzie, że teraz dodatkowo jest informacja o stronie http://www.przedszkolekarczemki.pl i informacje o spotkaniu 10 marca o 17 w Szkole Pozytywnych Inicjatyw - info na stronie. Wybieram się na to spotkanie i z tego co słyszałem ma być publiczne językowo-artystyczne. To fajnie bo nie ma nic na poziomie w okolicy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Witam, absolutnie nie zgodze się z opinia ze nic nie ma na poziomie w okolicy!!! pracuje od dawna w panstwowym przedszkolu na kokoszkach-jakies 2 km dalej i zarówno ja jak i cala kadra pedagogiczna nie zyczymy sobie takich opinii ze strony innych przedszkoli!!! jeżeli tak chcecie sobie budowac marke to daleko nie zajedziecie... oddajemy co roku wielu dobrze przygotowanych do szkoly absolwentow i swiadcza o tym wyniki i bardzo zadowoleni rodzice od wielu lat!!! pisanie ze nie ma w okolicy państwowych przedszkoli na poziomie jest klamstem!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bo Pan Marek, chciałby bułke przez bibułke za darmo :p

Zgadzam sie Pania kokoszki. Moje dziecko chodziło do prywatnej poziomowej placówki i przedszkola na Fundaentowej. Różnica jest ogromna na korzyć Fundamentowej. Poczynając od warunków poprzez kadrę do posiłków. Jedynym minusem jest religia 2x w tyg (sic), która jest organizowana z automatu, a nie jak napisano w ustawiena wyraźna prośbę rodziców. Ale to jest problem wszsytich placówek publicznych. Pozdrawiam grono pedagogiczne z Fundamentowej.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wszelkich informacji na temat przedszkola można uzyskać na stronie internetowej http://www.przedszkolekarczemki.pl lub pod nr telefonu 507 803 507. Zapraszamy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Moja Córka uczęszczała do Przedszkola Państwowego na Kokoszkach (ul. Fundamentowa ) przez 3 lata i polecam to kameralne Przedszkole. Bardzo fajne Panie, przemiły cały personel, Pani Dyrektor, która budzi w rodzicach poczucie pozytywnego rodzica (jeśli wiecie o czym mowa), uczestnictwo w życiu przedszkola to norma pozytywna. Znamy się do dzisiaj bo nasze Dzieci są już w gimnazjum na Jasieniu, gdzie również nie wszyscy są przyjmowani. Pominąłem równie dobrą SP 83 na Kokoszkach, którą serdecznie pozdrawiam i polecam. Chyba , że ktoś woli modną POzytywną SP (do której nic nie mam osobiście ), Na Kokoszkach była piaskownica w przedszkolu do której dostęp miały wszystkie dzieciaki, w SP jest basen raz w tygodniu ;-)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Psy bez smyczy mam juz dość! (240 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (131 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

W co inwestować w XXI wieku? (25 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...