Przekłuwanie uszu

Hej hej. Czy są na forum dziewczyny, które stosunkowo późno (mam na myśli po skończeniu 20 roku życia) przekłuły uszy?
W kwietniu kończę 23 lata, nigdy nie miałam żadnego kolczyka i nagle coś mnie wzięło, żeby przekłuć uszy (tak klasycznie, po jednej dziurce w każdym uchu).
Jak bardzo bolesne jest przekłuwanie? Czy gojenie się uszu również jest bolesne, czy ból towarzyszy tylko samemu przekłuwaniu? Jak przebiega proces gojenia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przekułam uszy na początku stycznia. W tym roku kończę 25 lat Miałam wcześniej trzykrotnie przebijane przez kosmetyczkę i powiem tyle: nigdy w życiu, za żadne skarby tam nie idź. Byłam u piercera, poszło szybko. Miałam lekko spuchnięte jedno ucho przez 4 dni i tyle. Na ten moment nic się z tym nie dzieje. Przemywałam patyczkiem do uszu namoczonym w soli fizjologicznej. Od piercera dostałam kartkę z instrukcją dbania o dziurki i namiary, bo jeśli cokolwiek by się działo, to miałam się kontaktować. Wszystko robione było przy pomocy wenflonu.
Mam absurdalnie niski próg bólu, przeżyłam i już myślę o tym, żeby dorobić kolejną dziurkę.

No i polecam kupić sobie kolczyki ze złota jak tutaj:
https://www.marko.pl/kolczyki-z-diamentami

Odradzam kupowanie ze sztucznych materiałów.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Szukam dla siebie nowego zapachu (8 odpowiedzi)

Szukam dla siebie nowego zapachu. W cenie do 100 zł. Które byście polecili? Ważne aby nie był to...

Kupujcie może naturalne kosmetyki? (84 odpowiedzi)

Cześć. Kupujcie może naturalne kosmetyki? Możecie polecić mi jakiś dobry sklep oferujący szeroki...

Tabletki Cum on opinie (3 odpowiedzi)

Jakie macie opinie na temat tabletek na zwiększenie wytrysku cum on? Czy rzeczywiście poprawiają...