Przeprosiny

Temat dostępny też na forum: Rowery
Niniejszym chciałbym serdecznie przeprosić starszego Pana (naprawiającego rower na ścieżce rowerowej we Wrzeszczu na wysokości Jantara w piątek około 15.00) za kilka niecenzuralnych słów, które ode mnie usłyszał. Pośpiech nie usprawiedliwia chamstwa.

przepraszam i pozdrawiam
mccoy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Przeprosiny

To byłem ja. Przebaczam Ci.

Yary

Wiśta wio
najpierw stratował potem przeprasza
a może ten pan już nie żyje

super, że poczuwasz się do przeprosin,. ale czy aby na pewno forum internetowe to najlepsze miejsce na to? mnie się zdaje,że niskim kosztem wykpić się chcesz.

no żesz...
ale wy ludzie dziwni jesteście, kolega nawrzucał komuś - może słusznie, może nie...nie wiemy. Może mu się głupio po fakcie zrobiło i chciał w jakiś sposób przeprosić a jak niby ma to zrobić inaczej? jezdzić po mieście z napisem przepraszam na koszulce? zaczaić się na ścieżce koło Jantara i zaczepiać wszystkich starszych panów na rowerach?

... wykpić sie chce... a od czego niby?

ech, zdenerwowałem się
michu

heh dziadek na bank forum przeglada :)

ta, pewnie w tej chwili siedzi na gadu i przegląda to forum :D

Mccoy, no cóż. Za swój występek pójdziesz do Piekła, a tam na bajku nie będzie Ci dane jeździć ;)

A bezmyslność bajkerów rzeczywiście zaskakuje. I to nie tylko niedzielni rowerzyści zaskakują. Zawodowcy też. Proponuję wspólnie napisać Praktyczny Kodeks Rowerzysty, który bo może wspólne napisać i potem wstawić na stronę główną.

PRAKTYCZNY KODEKS ROWERZYSTÓW

1. Zawsze (w mieście i poza) stosujemy się do zasad prawostronnego ruchu drogowego.
2. Zawsze jeździmy w kasku rowerowym.
3. Nigdy nie zatrzymujemy się na ścieżce/drodze, tylko z niech schodzimy.
4. Nie reperujemy rowerów na ścieżkach leśnych i rowerowych.
5. Jadąc większą grupą jeździmy gęsiego.
6. Jadąc rekreacyjnie staramy się trzymać ja najbliżej prawej strony drogi, by umożliwić szybciej jadącym rowerzystom wyprzedzenie.
7. ?
8. ?
9. ?

Ja też przepraszam
jedną tłustą panienkę, która idąc środkiem ścieżki rowerowej pomiędzy Pomorską a Kapliczną ze szklanką piwa w ręku na dzwonek nie reagowała a następnie potrącona solidnie została...
very sorry...

7. na maratonach zjeżdżamy bez hamowania, a jak nie umiemy to z buta idziemy nie blokując zjazdu!

8. jesli jade i krzycze LEWA WOLNA tzn ze trzeba zjechac na prawo! :)

9. Absolutny zakaz poruszania się rolkarzy, wrotkarzy, ryksiarzy, etc. po ścieżkach rowerowych!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Krzyżak napisał(a):

> 8. jesli jade i krzycze LEWA WOLNA tzn ze trzeba zjechac na
> prawo! :)

a ja myślałem, że jak wołasz "lewa wolna" to znaczy że dajesz mi znać że mam wolną lewą stronę i żebym tam zjechał ;] ;-)

Więc przeprosiny.......

Ja przepraszam za moją negatywną opinię o trójmiejskich pedalistach-

Wyżej s****a, niż dupę mają....

Przepraszam za tą świetą prawdę!

no tu sie nie zgodze, jeżeli wrzeszczysz LEWA WOLNA to delikwent nie może zjechać na lewą. pewnie i tak jest tak zestresowany wiec niech sobie już jedzie prosto i nie przeszkadza.

tylko taki delikwent jak słyszy cokolwiek to zaczyna jechać sinusem, więc możeby lepiej wyprzedzać ich z zaskoczenia...

Krzyżak napisał(a):

> 8. jesli jade i krzycze LEWA WOLNA tzn ze trzeba zjechac na
> prawo! :)
>

ja krzyczę zawsze: LEWA MOJA!

ja tam nic nie krzycze bo i tak mnie uslysza... poprostu smigam ;)

mnie tez czasem ponosi i zaluje troche tego.
kilka dni temu zamulony rano na skrzyzowaniu wyczynialem jakies cuda na rowerze no i opier... mnie zdrowo jakis dresik w maluchu :-) stwierdzilem ze mial racje a i otrzezwilo mnie to znacznie.
wiec taki opieprz z wyzwiskami i organami plciowymi (w zaleznosci od tego jakiej plci jest opieprzany/a) uwazam za dosc dobra rzecz :-)

ps. ale na parke (ktores z nich mialo jeszcze dziecko z tylu na foteliku) jadaca cala szerokoscia sciezki to juz mi zabraklo slow, wygladali jak dwie swiete krowy, k... szkoda slow

ja bym jeszcze dodała 10. Jeśli zamierzamy skręcić,to łaskawie zasygnalizujmy ten zamiar osobie jadącej za nami !!
Na ostatnim rajdzie,w którym brałam udział miał miejsce wypadek właśnie przez to,że pewien facet nie zastosował się do tej reguły. A parę dni później sama o mało nie miałam przez to kolizji - na ścieżce spokojnie zabrałam się do wyprzedzania pewnego pana,a on mi nagle skręca...masakra.

"Absolutny zakaz poruszania się rolkarzy, wrotkarzy, ryksiarzy, etc. po ścieżkach rowerowych!"
No zeczywiście to kolejna porazka powinny być nazywane nie rowerowe tylko rekreacyjne .przeciez nikt niebedzie budował 5 scieżek specjalnie dla kazdego sportu oddzielnie.

Niestety kazdy jakieś głupstwa zrobi ale niewszyscy wyciagają wnioski sam kiedyś nieraz sie wkurzałem jak pedząc rowerkiem nmusiałem zwolnić bo chłopak nagle zajechał mi droge.
A le trzeba umieć patrzec z każdej strony niekazdy pedzi na złamanie karku niektórzy jadą wolno dla przyjemności.
I trzeba se uswiadomić ze rowery niemają lusterek wstecznych a nikt niebedzie sie co chwile ogladał czy ktoś niepedzi z tyłu .

klaki napisał(a):

> I trzeba se uswiadomić ze rowery niemają lusterek wstecznych a
> nikt niebedzie sie co chwile ogladał czy ktoś niepedzi z tyłu .

Po pierwsze,niektórzy mają przy swoich rowerkach lusterka.
Po drugie,nie chodzi o to,żeby oglądać się co chwilę,ale kiedy zamierza się skręcić to wypadałoby.

9 JEŻDZIMY PRAWĄ STRONĄ CHYBA ŻE JESTEŚMY JUŻ W ANGLI O CZYM MI NIC NIE WIADOMO--dotyczy to zwłaszcza ścieżki obok opery bałtyckiej --duża topola kto jeżdzi to wie o czym pisze i 10 uśmiechajcie sie czasami do siebie :)zwłaszcza do tych co nie pędzą 40km\h
pozdrówka

racja racja prawa :]

a ja sie usmiecham a ze jade 30 to niewidac :D

pewnie dlatego nie widać:)

Inne tematy z forum

poszukuję rzetelnego i kompetentnego Zarządcy (70 odpowiedzi)

Nasza wspólnota chciałaby zmienić zarządcę, w tej chwili zarządza nami Euroformat ale jesteśmy...

Villa Jaśkowa Dolina (21 odpowiedzi)

Inwestycja powstanie na styku dzielnic Wrzeszcz i Morena, przy pełnej zabytkowych willi Jaśkowej...

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...