Przerwy w zasilaniu

W ciągu dnia jest kilkanaście przerw w zasilaniu. Czy wiecie dlaczego i gdzie to zgłosić?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Przerwy w zasilaniu

No jak to gdzie , do dostawcy pradu a kogo

Re: Przerwy w zasilaniu

Do wójta. On o tym nie wie. W Kielnie tak nie ma.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A co z rachunkami z prąd? Najwyższe odkąd mieszkam w Bojanie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak wyłączają to będą niższe.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

zgadza się, również mam wysokie. Okres rozliczeniowy jeden miesiąc a zużycie na fakturze, jak za kwartał.
Ktoś jeszcze zauważył większe zużycie prądu a rozmawiał z Energą
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

dokładnie to samo, podobno w czasie pandemii nie jeździli i odczyt jest szacunkowy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sąsiad pisał do Energi w sprawie wyłączeń prądu, ale nie odpowiedziano mu.
Co do rachunku - to rzeczywiście tak dużego jeszcze nigdy nie miałam. Sąsiadka także - samotna osoba - ok. 450 zł za miesiąc i 10 dni. U mnie 2 osoby i oszczędne zużycie - prawie 350 zł za taki sam okres. Co to za szacunki ? Poza tym spisywanie liczników to czynność niewymagająca kontaktu z mieszkańcami. Bardzo dziwna sprawa i jak widzę, dotyczy chyba wszystkich.

To wina rydzyka !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

a nie PISu?

*ewentualnie wersja 2 - "Tuska i złodziei z PO"

Również wysoki ostatni rachunek, ale poprzedni był dużo niższy. Sumując półrocze wychodzi tak samo jak przed pandemią. Nikt nie pisał że poprzedni rachunek którego odczyt nie był fizyczny że dostał za niski rachunek.

Może solary sąsiada są podłączone pod twoją instalcję?

Panele fotowoltaiczne działają na wszystkich którzy podłączeni są do tego samego transformatora. Falownik nie powoduje wyłączeń, jedynie co to troszeczkę podbija napięcie. Im więcej instalacji fotowoltanicznych tym wyższe napięcie w sieci.

Wyzsze napiecie w sieci, czyli wieksze zuzycie pradu a za tem wieksze rachunki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bez przesady, minimalnie wyższe napięcie i w dodatku kiedy instalacja pracuje, czyli w dzień. Groszowe sprawy

wczoraj widziałam busa energi błąkającego się po drogach polnych. może cos naprawili.

Przerwy w zasilaniu cały czas są, nawet kilka razy dziennie więc raczej nic nie naprawili...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podobno te przerwy są od czasu budowy S6. To nie jest normalne. Pracuje w domu przed komputerem i każda taka przerwa jest przeze mnie zauważalna.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

No ma to sens. Na przykład w okolicach Św. Józefa nie ma problemu z wyłączeniami prądu. Więc pewnie przy budowie S6 muszą wyłączać co chwile prąd aby się przebić na przecięcach z liniami energetycznymi.

Bzdura , przerwy sa na minute lub dwie o roznych porach , no to jak , przez minute sie przebijaja?

Inne tematy z forum

Tartak w okolicach Bojana ? (5 odpowiedzi)

Witam Czy ktoś się orientuję gdzie w okolicy kupię deski, kantówki w dobrej cenie ?

Budżet gminy 2025 - drogi Bojano (16 odpowiedzi)

Witam. Niestety w budżecie gminy na 2025 modernizacja dróg w Bojanie wygląda cienko. Praktyczbie...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (697 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...