Przestrzegam przed odbiorem osobistym!

W przypadku odbioru osobistego nie ma możliwości zwrotu towaru o czym sklep oczywiście informuje ale w dość zawiły i niejasny sposób.
W regulaminie czytamy: § 4.11
"dokonać Rezerwacji wybranego Produktu poprzez Sklep Internetowy, który następnie zakupi w wybranym przez siebie fizycznym punkcie sprzedaży spółki Net-s"
"W przypadku Rezerwacji Produktu, umowa sprzedaży zarezerwowanych Produktów zostanie zawarta w tym wybranym przez Konsumenta fizycznym punkcie sprzedaży"
Oznacza to tyle że nasze zamówcie otrzymuje status rezerwacji w momencie wyboru odbioru osobistego a umowa zawarta w tym przypadku nie jest umową na odległość.
Więc nie ma znaczenia że złożymy zamówienie przez internet nie ma też znaczenia że dokonaliśmy przedpłaty online, umowa zostaje zawarta dopiero w momencie odbioru towaru.
I tym o to sposobem sklep pozbawia nas prawa do zwrotu towaru w terminie 10dni od zawarcia umowy co gwarantuje nam prawo konsumenckie.
Sklep przyjął taką praktykę w oparciu o nieprecyzyjne przepisy regulujące moment zawarcia umowy.
Ta sytuacja jasno pokazuje intencje sklepu wobec klienta.
Podsumowując NIEPOLECAM!
Za to gorąco polecam dokładnie czytać regulaminy sklepów internetowych!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Przestrzegam przed odbiorem osobistym!

Przestrzegam przed zakupami drogą internetową w tym sklepie. W przypadku zwrotu towaru ( w ustawowym terminie) są problemy z odzyskaniem pieniędzy, a nawet gdy to po długim czasie nastąpi okazuje się że zwraca się tylko części kwoty gdyż towar uległ zniszczeniu niby z winy klienta, pomimo tego,że został dostarczony osobiście i przyjęto bez zastrzeżeń wydając na to stosowne potwierdzenie . Obsługa jest niekulturalna, ignoruje klienta nie odpisuje na pisma e-maile. Gromada oszustów i cwaniaczków zakrywająca się procedurą sklepu. O tym klient nie jest oczywiście informowany w regulaminie sklepu. Idą na masówkę nie dbając zupełnie o klienta . Przekazałam sprawę do dalszego prowadzenia Rzecznikowi Praw Konsumenta. Być może sprawa skończy się w sądzie, ale mam zamiar odzyskać moje pieniądze. Nie spotkałam drugiego tak nieuczciwego i nieszanującego klienta sprzedawcę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0