Przesunięcie niedzielnej Mszy Świętej z godz. 13 na 13,15

Od ponad roku jestem parafianinem tutejszej parafii. W niedzielnej Mszy Świętej uczęszczę przeważnie o godz. 13. Zauważyłem, że często występuje kolizja pomiędzy kończącą się Mszą z godz. 12 a rozpoczynającą o godz. 13. Dużo wiernych przyjeżdża samocodami a jeśli Msza Święta z godz. 12 kończy się o 13 to następuje rozgardiasz przed kościołem, gdyż samochody chcące zaparkować blokują wyjazd samocodom opuszczającym teren przyległy do kościoła. Taka sama sytuacja występuje wśrod wiernychgdyż wierni wczodzący blokują wyjście opuszczającym kościół. Aby sytuację rozwązać wystarczy Mszę Świętą z godz. 13 przesunąć o 15 minut na 13,15.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Przesunięcie niedzielnej Mszy Świętej z godz. 13 na 13,15

Witam serdecznie dokładnie to samo zauważyłem proponowałbym nawet 13.30. Drugie pytanie czy Parafia pod wezwaniem Miłosierdzia Bożego w Gdańsku Migowie posiada swoją stronę internetową?... Przydałyby się wiadomości z życia parafii, tudzież ogłoszenia, informacje bieżące. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Samochodem do kościoła, mieszkając na Morenie? Trzeba być albo grubasem albo okropnym leniem... Żadne wytłumaczenie, msza od zawsze była na 13 i nikomu to nie przeszkadzalo dopóki sie szlachta samochodami nie zaczela zjeżdżać, bo wygodnie!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Niestety parafia się rozrosła i np. z końca Myśliwskiej na piechotę trzeba zaginać dobre 30 minut a w zimę lub w deszcz nie jest to przyjemny spacer! proponuję rozejrzeć się wkoło a później określać mianem"szlachta" sąsiadów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pora Mszy Św. została przesunięta na godz 13:15,ale informacja o tym widnieje tylko na tablicy ogłoszeń w świątyni, natomiast na krzyżu przed kościołem nadal widnieje 13:00. Nie wszyscy o zmianie wiedzą i nadal panuje rozgardiasz.

Czy ten plotkujacy Edward nie powinien być już na emeryturze?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Już dawno