Przesunięcie okresu tabletkami antykoncepcyjnymi

Biorę tabletki od dwóch miesięcy , teraz w blistrze zostały mi 2 tabletki. W weekend wypadł mi wyjazd i chciałabym przesunąć okres żeby zaczął się w niedziele 15 , a nie tak jak planowo 11. Biorę tabletki kontracept .
Teraz pytanie czy spokojnie mogę dodatkowo z nowego opakowania do soboty brać tabletki i potem 7 dni odstawienia ? Czy w tym wypadku muszę dokupić kolejne opakowanie żeby brać tabletki przez 21 dni ? Czy 17 tyle ile mi tabletek zostanie ?
To trochę poplątane , ale mam nadzieje ,że mimo wszystko ktoś z tej plątaniny ogarnie o co mi chodzi i poradzi : )
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Przesunięcie okresu tabletkami antykoncepcyjnymi

Zmiana dnia wystąpienia krwawienia może nastąpić poprzez skrócenie czasu przyjmowania, nigdy wydłużania. Czyli nie wolno wziąć 2 tabletek z kolejnego opakowania i przerwać. Można natomiast brać "ciągiem" 2 pełne opakowania - w wyjątkowych sytuacjach jak np. długa podróż itp. Najlepiej, oczywiście, skonsultować sprawę z ginekologiem, nawet telefonicznie.

http://www.urpl.gov.pl/system/drugs/mrp/ulotka/2012-08-06_pil_kontracept_20_06_2012.pdf

tu masz wszystko

porównaj ze swoja ulotką z opakowania

po prostu nie robisz przerwy tylko zaczynasz kolejne opakowanie i bierzesz je do końca. potem robisz przerwę.

Inne tematy z forum

Ona zupełnie nie ma ochoty na seks (5 odpowiedzi)

Jestem z dziewczyną prawie rok na początki związku wyjechała za granicę na 2 miesiące przed...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (36 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Czy ktos brał tabletki Perfect Bust (7 odpowiedzi)

Czy ktoś moze brał tabletki prefect bust na powiekszanie piersi?