Przeterminowane jedzenie dla dzieci w supermarkecie

Opinie do artykułu: Przeterminowane jedzenie dla dzieci w supermarkecie.

O tym, jak uważnie trzeba sprawdzać datę ważności produktów spożywczych przekonał się nasz czytelnik, który na półkach w Tesco przy ul. Opolskiej w Gdańsku znalazł przeterminowane jedzenie dla dzieci. Do tego sprzedawane w cenie promocyjnej.

We wtorek nasz czytelnik, pan Adrian, nagrał film, na którym widać, że w jednym z supermarketów można dostać w promocji przeterminowane jedzenie dla dzieci. Jak podaje, sprawa dotyczy sklepu Tesco przy ul. Opolskiej w Gdańsku.

- ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

taa tylre że czasem ze szkłem albo resztkamirozdrobnionymi mechanicznie np Gerber

a po 3 krotnym ugotowaniu pod wysokim ciśnieniem nawet kupę można nabić do słoiczka

senepid panie polska istnieje tylko teoretycznie co pan wie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

banda

i takiemu bizmensowi powinni dopierdzielic kare na rok zawiesic mu prace a nie ze przeprasza on dobrze o tym wiedzial ze to przeterminowane

Ale z Ciebie burak.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

^^

troche acetonu i ogien stara praktyka mackowy mleczarnia

proponuję szybkowaru i blendera też nie uzywać, w końcu kiedyś nie było i się żyło, komórki też nie, itd. co za brednie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

maluszkowi nie wolno gotować na wywarach miesnych!!!

Intermarche Świętokrzyska

Wczoraj na półce towary z datą ważności 12.05.2015. Omijam!

jak jest promocja to..

..patrzcie na denko,są kropki farbką robione,a najgorzej jak są dwie kropki,stare piwo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Życie jest dość ryzykowne

Zatrułam się niedawno serkiem z Żabki. A termin był ok.
No, i bądź tu mądry i pisz wiersze!

Bzudury piszesz kolego. Piwo bezpiecznie mizna so 3 miesiecy po terminie spozywac. Jak w ciemnym to do 6. Wiem bo z branzy jestem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Piwko

Kiedyś wypiłem kilka piwek po terminie i mi nie zaszkodziło, nie wiem może chodzi o przechowywanie takiego towaru. Fakt faktem jakoś specjalnie smakowo nie było. Ciekawi mnie też czy np produkt do spożycia nagle jest zepsuty po dacie ważności czy też jak maszyny typu dźwig, suwnica itp (tak przynajmniej mi się wydaje) mogą trochę przekroczyć wartość udźwigu aby zapobiec nieszczęściu. Oczywiście nie chodzi mi tu o jakieś znaczne przekroczenia norm jw. Może ktoś się na tym znający niech się wypowie?

A ja nie odwiedzam tego przybytku

odkąd szefu Tesco oświadczył, iż na wschód trafia towar 2 kategorii,

Z tym terminem ważności to nic nadzwyczajnego

Przecież jak coś jest poddane pasteryzacji, to i bez chemii lata poleży i jest dobre. To tak samo jak przetwory naszych babć.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

a post wyżej uświadomił cię że żyjesz dzięki przypadkowi

Mnie nie ogranicza, piersi mam lepsze niż przed ciąża ale pewnie żona w ciąży się skaszalociła i piersi się porozciągały? Specjalista od pieprzenia w bambus.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Albo po prostu przedatowuje się wcześniej wyprodukowaną żywność, która zalega w magazynach producenta, wiem bo sam pracowałem w takiej firmie. Za bramami firmy produkcyjnej dzieje się wiele rzeczy o których klienci sklepów nie mają pojęcia. Nie mogłem zaakceptować wielu praktyk, dlatego się zwolniłem. Co ciekawe wizyty instytucji kontrolnych są wcześniej zapowiadane, dlatego jest czas na przygotowanie się, "pozamiatanie pod dywan wszystkich brudów". A przecież nie wejdzie się do pracy przy żywności bez książeczki sanepidowskiej. Prawo w Polsce nie jest pod tym kątem doprecyzowane, dlatego powstają takie patologie.

Mi wystarczy, że piszesz "maleństwo" zamiast "dziecko" i już wiem jakim typem matki jesteś ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Po co siedzi w Tesco.Niech zatrudni się w małym osiedlowym sklepie.W co drugim są ogłoszenia,że przyjmą sprzedawcę.Będzie miał jak w raju.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2