Przeterminowane jedzenie dla dzieci w supermarkecie

Opinie do artykułu: Przeterminowane jedzenie dla dzieci w supermarkecie.

O tym, jak uważnie trzeba sprawdzać datę ważności produktów spożywczych przekonał się nasz czytelnik, który na półkach w Tesco przy ul. Opolskiej w Gdańsku znalazł przeterminowane jedzenie dla dzieci. Do tego sprzedawane w cenie promocyjnej.

We wtorek nasz czytelnik, pan Adrian, nagrał film, na którym widać, że w jednym z supermarketów można dostać w promocji przeterminowane jedzenie dla dzieci. Jak podaje, sprawa dotyczy sklepu Tesco przy ul. Opolskiej w Gdańsku.

- ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Haha błąd :-D Przecież Tesco to bankrut i z pełną świadomością wypycha stary towar. Uwaga na to.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

no tak, byle minusować :-)

rodzinka po szkole i pracy zjada ze smakiem
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bo nasi politycy skutecznie zadbali o to, aby robić zakupy w tych sklepach, prawie likwidując im polska konkurencję.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

teraz gotuję , bo gdy dzieci są starsze, mam więcej czasu

wówczas dzieci wymagały ciągłej uwagi, cała trójka była "nie śpiąca" w dzień, a byłam sama z dziećmi cały dzień, maż w pracy,
robiłam jeszcze po nocach tłumaczenia

teraz dzieci w szkole, ja pracuję w domu przy kompie, mamy działkę i własne warzywa,
jest dużo więcej czasu, by gotować
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

A najgorsze jest to że często w tych koszykach leżą produkty które powinny znajdować się w chłodziarce.

Np. jogurty czy serki.
Nic tylko robić zdjęcia i wysyłać do sanepidu.

"...dobre obiady..." - a jest ktoś wiarygodny kto może to potwierdzić?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 16

Ostatnio była ogólnopolska promocja na obietnice, też z krótkim terminem ważności...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zawsze możesz powiedzieć że odbierasz telefon lub chcesz zadzwonić a nie robisz zdjęcia.

A jak mają jakiś problem to niech dzwonią po policję.
Nawet dotknąć cię nie mają prawa.

Psy nie chcą jeść? Powiedz buremu psu, że dasz rudemu, a rudemu, że dasz buremu. Będą wcinać, aż się uszy zatrzęsą!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

te sklepy mają olbrzymie utargi i jeden skleop może być na minusie

a załoga po prostu się nie angażuje,
przed swietami sklep był przeładowany towarem, nie dało się chodzić,
zero pzrepisów BHP, palety załadowane stały wszędzie,
gdy zwróciłam uwagę, człowiek z personelu spojrzal się na mnie jakbym mówiła po chińsku
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie nie byłem z dziećmi w MD ani innym kejefsi , chociaż samemu zdarzyło mi się tam jeść, dwudaniowych obiadów nie gotuje na co dzień, przecież napisałem, że często była tylko zupa. Skoro gotujesz w domu i masz na to czas to po co dajesz słoiczki ? Przyrządzenie domowego jedzenia dla dziecka zajmuje od 5 do 30min , ale jak komuś się nie chce to zawsze znajdzie wytłumaczenie.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 11

Ja oczekuję, że przeproszą Pana Andrzeja, że musi być Prezydentem takiego dzikiego kraju!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sierakowice rulez !

nie wpuszczaja tam żadnych "Biedronek",
dbają o swoich sklepikarzy i lokalnych dostawców
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

A najlepsze, że jak będą dostatecznie długo kontrolować, to zawsze się coś znajdzie, takie są prawa fizyki!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prawda jest taka że to żadna korzyść dla sklepu tak sie narazić klientom a zyski ze sprzedaży tego to jakis setny promil ogólnych zysków więc oczywistym jest, że to pomyłka pracownika. Albo sabotaz.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Twój stary kupił przebijanie prezerwatywy...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Sieć 34 na ul. Słowackiego

W tym sklepie bardzo często produkty wyprzedawane w koszykach, po "promocyjnej cenie" są zwyczajnie przeterminowane.
Nie chodzi nawet o krótki termin ważności produktów spożywczych, bo praktyka obniżania ceny na taki niepełnowartościowy asortyment jest dla mnie normalna i zrozumiała, a o perfidną sprzedaż artykułów przeterminowanych z różnymi naklejkami w miejscu daty ważności. Raz dałem się na to nabrać ponieważ do opakowania przyklejony był gratis (torebka z przyprawą), która uniemożliwiała sprawdzenie daty ważności.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Haha, pisklak oczywiście wie lepiej, nie mieści mu się w móżdżku co innego!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4