Przeterminowane jedzenie dla dzieci w supermarkecie

Opinie do artykułu: Przeterminowane jedzenie dla dzieci w supermarkecie.

O tym, jak uważnie trzeba sprawdzać datę ważności produktów spożywczych przekonał się nasz czytelnik, który na półkach w Tesco przy ul. Opolskiej w Gdańsku znalazł przeterminowane jedzenie dla dzieci. Do tego sprzedawane w cenie promocyjnej.

We wtorek nasz czytelnik, pan Adrian, nagrał film, na którym widać, że w jednym z supermarketów można dostać w promocji przeterminowane jedzenie dla dzieci. Jak podaje, sprawa dotyczy sklepu Tesco przy ul. Opolskiej w Gdańsku.

- ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a Ty- czytać

gotuję codziennie dobre obiady od ponad 19 lat- dla 6 osobowej rodziny,
które to obiady mama zawsze jadła ze smakiem,
ale odkąd jest chora, nie smakuje jej prawie nic
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 5

W tych czasach niestety coraz więcej ludzi nie ma czasu myśleć.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 4

A myślicie

że towary, które mają dobrą datę ważności, nie są przebijane kilka razy i dawno jecie już przeterminowane rzeczy, ale w 'majestacie' wybitej daty na wieczku? :D
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie mieli czasu tego przemyśleć.
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 9

Genialne! Ciekawe, czemu nikt wcześniej o tym nie pomyślał?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

i nigdy nie byłes z dziećmi w Mc D

to dobrze, że jesteś "normalnym" rodzicem i nadal, gdy dzieci sa duże pewnie, gotujecie dwudaniowy obiad codziennie w domu
bo , ja choć dawałam czasem dzieciom "słoiczki", to gotuję cały czas także w domu,
gdy miałam małe dzieci, mąż był cały dzień w pracy, ja dorabiałam po nocy tłumaczeniami,
w dzień byłam często mocno zmęczona, że nie zawsze dawałam radę ugotować dla dzieci ,
wolałam pójśc na długi spacer z nimi nad morze ( codziennie)
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 11

Dobrze, że nie prymicja.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

może naucz się gotować ?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 24

Za przeterminowaną żywność sklep

powinien być natychmiast zamykany i inspektor jeden lub dwóch sprawdzać sztuka po sztuce czy nie ma więcej takiego towaru. W przypadku hiper marketu trwało by to długo, za pracę kontrolerów płacił by sklep.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie trzeba być bronkiem, żeby zmieniać w swoim życiu to, co jest nie tak, betonie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

Biedronka też pogorszyła się.

Ostatnio trafiłem na zielone ziemniaki w paczce (połowa paczki do wywalenia). Notorycznie widzę spleśniałe owoce i warzywa i to zarówno w Gdańsku jak i w Gdyni. O miękkich i sflaczałych nie wspomnę nawet.
Zdarzało mi się znaleźć w Gdańsku spleśniałe pierogi z mięsem. Na moją uwagę chłopak z obsługi, odpowiedział, że jest skłonny zgodzić się ze mną. Chyba miał dobry dzień, że taki łaskawy był ;-) :-D
Nie wiem czy pracownicy mają zakaz przeglądania towaru, czy nie mają czasu na to, ale coraz gorzej tam dzieje się i coraz chętniej zaglądam do Lidla.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

i role się odwróciły i daję chorej mamie takie słoiczki

mimo, iż gotuję codziennie obiad dla rodziny, mama bardzo grymasi, i nie chce jeść niczego co jest tradycyjnym obiadem, a musi jeść białko.

Byłam zdesperowana i podałam mamie zawartość słoiczka z mięsem z indyka z ugotowaną cukinią ( z mojej działki) , i o dziwo, zjadła.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 5

mam to samo

i jeszcze się obnosi jak to jest wspaniała, psy nie zawsze chcą to jeść.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale ci telewizja zrobiła papkę z mózgu, mniej więcej taką samą jak jest w tych słoikach.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 24

A to żmija! 🐍
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

moje dzieci nawet nie chciały patrzeć na takie jedzenie , a od 3 miesiąca jadły w większości to co my, co prawda na zupy nie mogłem później długo patrzeć , bo co drugi dzień była zupa na obiad , ale nigdy nie narzekałem. Pozdro dla normalnych rodziców.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 13

nIe jest to takie badziewie

uprawy tych warzyw nie dostają tyle chemii, ile marchew kupowana od rolnika na rynku
wiem, bo pracowałam z przedsiębiorstwem produkującym dla Gerbera ( z płd Polski),
kontrole pod tym względem są ostre i przedsiębiorca z byle czego dostaje kary, więc się boi i uważa
warunki produkcji są sterylne, także mięso jest badane i ma wyśrubowane normy,
nierzadko kurczak ze sklepu jest bardziej nafaszerowany hormonami
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 15

żałosne

nie trzeba byc na zasiłku aby dbać o swoje dzieci, pracuje wychowuję dwójkę dzieci. Raz kupiłam taki słoiczek i miałam w środku niespodziankę. Szkło. Dobrze że najpierw przełożyłam jedzenie do miseczki i to wyłapałam. Od tamtej pory nie kupuje takiego badziewia a czas na zrobienie ziemniaka z marchewką czy brokuły to zaledwie 10 min bądź nawet krócej jak się ma parowar. A wychodzi o wiele zdrowiej bo przy najmniej wiem co dziecku daję. pozdrawiam pseudo zapracowanych rodziców którzy udając zapracowanych mają gdzieś swoje dzieci. Poczekajcie role się odwrócą.
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 15