Przeterminowane jedzenie dla dzieci w supermarkecie

Opinie do artykułu: Przeterminowane jedzenie dla dzieci w supermarkecie.

O tym, jak uważnie trzeba sprawdzać datę ważności produktów spożywczych przekonał się nasz czytelnik, który na półkach w Tesco przy ul. Opolskiej w Gdańsku znalazł przeterminowane jedzenie dla dzieci. Do tego sprzedawane w cenie promocyjnej.

We wtorek nasz czytelnik, pan Adrian, nagrał film, na którym widać, że w jednym z supermarketów można dostać w promocji przeterminowane jedzenie dla dzieci. Jak podaje, sprawa dotyczy sklepu Tesco przy ul. Opolskiej w Gdańsku.

- ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

kupiłem w Edece w zbrojowni 15 lat temu . Pszeniczne sam kwas , wtedy myślałem , że tak ma smakować . Najgorszemu wrogowi nie życze.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 4

To po jakiego grzyba dzieci robią jak nie maja czasu ?!?!?!?!?
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 19

Moja teściowa ciągle

podsyła moim dzieciom przeterminowane jedzenie i stare ciuchy.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

o kolejna mamuśka albo tatusiek "za dychę" zapewne pracuje po 12 godzin w tesko więc stać ją/go na tartą marchewkę po 40PLN/kg
Prawda boli ?
o mój "zasiłek" to się nie martw , a i czas dla dzieci znajdę zawsze.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 24

nie wszyscy siedza na zasilku w domu tak jak ty, wiec maja na wszystko mniej czasu.
popieram tę opinię 53 nie zgadzam się z tą opinią 58

Tych po terminie nie można wyróżniać , one po prostu nie mają prawa tam leżeć.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bywa , ale jak wyjeżdża to bagażników nie mogą domknąć tyle im się suwenirów zawsze nazbiera.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Albo emigruje

bo emigracja to szansa a nie tragedia.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

...

Skoro wiemy, że tam tak traktują ludzi to po co robimy tam zakupy? Wiedząc to i robiąc tam zakupy akceptujemy to...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

syf

Nie wiem jak dla innych, ale dla mnie ten sklep od samego wejścia źle się kojarzy. Przede wszystkim panuje w nim bałagan i jest brudno. Odraza. Już lepiej pod tym względem wypada nieopodal położona biedronka. Ten sklep to wstyd dla tesco, Proszę porównać tesco na Opolskiej i to na Obrońców Wybrzeża - od razu widać różnicę. Tesco na Opolskiej to porażka. Od dawna nie robię tam zakupów, pomieszane daty przydatności w tym sklepie to norma.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

o proszę, minusują ci zabiegani "rodzice" co to nie mają czasu ugotować dziecku ziemniaka z marchewką i zetrzeć na tarce świeżego jabłka, bo przecież muszą pracować, a życie takie ciężkie. To pewnie również ci sami co chcieli by całodobowych przedszkoli i żłobków otwartych 7 dni w tygodniu. Zapewne jak dziecko pójdzie do szkoły to mama kanapek tez dziecku nie zrobi tylko da mu dwie dychy niech sobie kupi tajgera i batona jak zgłodnieje. Ale to już taka cywilizacyjna choroba.....
popieram tę opinię 80 nie zgadzam się z tą opinią 50

Zapraszamy wszystkich w gości

na opakowaniach koniec ważności
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

...kiedyś były przeceny a teraz to się nazywa promocja
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy kiedykolwiek naszym politykom wystarczy odwagi, aby zrobić porządek z tymi zagranicznymi marketami, a przede wszystkim ich opodatkować, tak jak to zrobiono na Węgrzech? Przecież w tych sklepach tego rodzaju praktyki jak przeterminowane produkty, niezgodność cen na półce i przy kasie, to jest norma. Nie są to wielkie różnice i większość przepłacających klientów, nieświadomie przepłaci, albo nie chce reklamować, bo w punkcie obsługi klienta też trzeba swoje odstać, ale w skali miesiąca / roku, są to olbrzymie sumy. Ale najbardziej podziwiam tych kupujących te niby świeże ich ryby. Przecież to jest trochę taka ''rosyjska ruletka'', zatruję się tym czy nie?
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzeba było wypić jednego mniej.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 9

dobra rada

O! Wypowiedział się bronek
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 6

tak na marginesie

w Auchan przy szczęśliwej często można kupić towary przez nich pakowane z datą na 2 dni naprzód nawet :-)

Przykładowo ostatnio mieli ser pakowany 17 ale na naklejce było że 19 :-) chyba za wcześnie wyłożyli.

Ogólnie w sklepach typu Auchan Tesco Carrefour kupuje się tylko i wyłącznie produkty zapakowane fabrycznie z datą wytłoczoną na opakowaniu. Musi być wytłoczone a nie nadrukowana bo nowoczesność panie mamy i wicie rozumicie aceton naklejka i lecimy
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0