Przeterminowane jedzenie dla dzieci w supermarkecie

Opinie do artykułu: Przeterminowane jedzenie dla dzieci w supermarkecie.

O tym, jak uważnie trzeba sprawdzać datę ważności produktów spożywczych przekonał się nasz czytelnik, który na półkach w Tesco przy ul. Opolskiej w Gdańsku znalazł przeterminowane jedzenie dla dzieci. Do tego sprzedawane w cenie promocyjnej.

We wtorek nasz czytelnik, pan Adrian, nagrał film, na którym widać, że w jednym z supermarketów można dostać w promocji przeterminowane jedzenie dla dzieci. Jak podaje, sprawa dotyczy sklepu Tesco przy ul. Opolskiej w Gdańsku.

- ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Stała praktyka różnych sklepów.

W niektórych sklepach naklejają nową promocyjną cenę na dacie ważności - tak jest np. w dyskoncie z "czarnym pieskiem", tak aby klient nie mógł zobaczyć do kiedy dany produkt jest ważny, ważne że jest przeceniony.
popieram tę opinię 75 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja kiedyś kupiłem i wypiłem kilka piw przeterminowanych. Wymioty, biegunka i zgaga, prawie umarłem, ble.
popieram tę opinię 74 nie zgadzam się z tą opinią 26

Tesco

Zawsze sprawdzam datę ważności a w szczególności w promocji i widać, że mam rację.
popieram tę opinię 143 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie tylko w Tesco tak jest.

Ale moim zdaniem korporacyjna polityka sprzedaży wszystkiego co można króluje nad takiej szczegółami jak pilnowanie dat ważności. Oby dzieciaki się nie potruły...
popieram tę opinię 142 nie zgadzam się z tą opinią 12