Przeterminowane jedzenie dla dzieci w supermarkecie

Opinie do artykułu: Przeterminowane jedzenie dla dzieci w supermarkecie.

O tym, jak uważnie trzeba sprawdzać datę ważności produktów spożywczych przekonał się nasz czytelnik, który na półkach w Tesco przy ul. Opolskiej w Gdańsku znalazł przeterminowane jedzenie dla dzieci. Do tego sprzedawane w cenie promocyjnej.

We wtorek nasz czytelnik, pan Adrian, nagrał film, na którym widać, że w jednym z supermarketów można dostać w promocji przeterminowane jedzenie dla dzieci. Jak podaje, sprawa dotyczy sklepu Tesco przy ul. Opolskiej w Gdańsku.

- ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A to już nie ma innych zup? Marchwianka na indyczku? Warzywna na rosołku? Krem z kalafiora? Ugotujesz garnek i masz na dwa dni. Leniwe blerwy!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Niestety, ale to niezla bujda z ta super zdrowa zywnoscia w sloiczkach. Zreszta poczytaj sklad tych sloiczkow. Ja bym tego nie zjadla.
A miesne sloiki? one kolo miesa tylko lezaly...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

przykro mi, że musiałem CIę uświadomić, że żresz szrot jedzeniowy. Ale musisz z tym żyć
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ile znasz osob, ktore pieka chleb tostowy?
ilu znajomych robi samemu kabanosy?
itp itd
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Moje dzieci już jedzą normalnie. Przed zrezygnowaniem ze słoików podejmowałam próby wprowadzania normalnego jedzenia, ale dzieci dostawały wysypki, stawiam, że przez świeże warzywa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A skad wiesz ile chemikaliow jest w tym brokule czy ziemniaku ktory kupujesz w sklepie czy na targu? Nie wiesz nic. Wiesz jak masz wlasny ogrod.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dokładnie, tak. Stara żywność jest "wplatana" pomiędzy świeżą żywność z długim terminem przydatności aby dodatkowo skołować klienta. Przecież każdy taki zutylizowany słoiczek jedzenia dla niemowlaków to strata dla marketu.

To naprawdę nie zajmuje wiele czasu: wrzucić do garnuszka ziemniaka z marchewką lub brokułem i mięskiem, dodać dobry tłuszcz i masz danie dla dziecka na dwa dni.Najczęściej w składzie tych gotowych dań występuje olej rzepakowy, podejrzewam, że rafinowany - radzę poczytać jakie konsekwencje zdrowotne ma długotrwałe spożywanie takiego oleju, także przez dorosłych. Jeśli kogoś stać, może kupić zimnotłoczony olej rzepakowy lub dobrą oliwę, a jeśli nie, to wrzuca łyżkę masła i też jest super. Poza tym, jak można codziennie podawać małemu dziecku produkt, który jest przydatny do spożycia przez 3 lata od produkcji? Należy pamiętać, że producenci nie mają obowiązku pisać pełnego składu produktu. Najgorsze są skrajności, więc przyznaję, że okazjonalnie, np. w podróży taki słoiczek może być przydatny, ale uważam, że codzienna dieta oparta na takich produktach nie służy dziecku.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Co było tam takie wzorcowe ?

Te puste pola między falowcami ?
Co zostało zniszczone ?

Macie to na co sobie zapracowaliście sami, samo się nie zniszczyło.
Na Zaspie władza się nie zmieniała albo nie ma gimbusów ?
Widać zbudowano wam to czego nie potrzebujecie jak wszystko rozwaliliście.A może tam mieszka sam lumpenproletariat ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

kto je gotowe dania? chyba u ciebie

żyjesz w matriksie kolego, nikt nie je gotowych dań,chyba, że biedota
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

dosyć!!!!

Ludzie nie macie innych problemów dajcie już spokój ciekawe czarnamambo czy byś się cieszyła jakby twój zakład pracy zamknęli

Nie twierdzę, że jestem jedyną pracującą matką i nie robię z siebie cierpiętnicy. Korzystam ze słoików bo są wygodne dla mnie i dobre dla dziecka. Z czym masz problem? Pampersów też kiedyś nie było, to znaczy, że mam używać pieluch tetrowych?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale uciecha dla "znawców" tematu!!!

Gdyby głupota mogła zakwitnąć, to 3/4 3miasta chodziłoby w kwiatach.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A co ma FBI do FIFA niech się gonią!!!! Oni nie podlegają USA wiec nie się walą.....

Pierdoły piszesz.... Tu chodzi o fakt i to nie jest działanie przypadkowey markerów nie tylko Tesco to działania celowe by pozbyć się starej żywności !!!!

przeterminowana zywnosc

tesco carrefour to tylko maszynki do nabijania na kase tylko gdzie jest sanepid bo pierwszy do zamkniecia jest zasyfialy na kołobrzeskiej 54
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oni powinni zniknąć z polskiego rynku !!!! W D..... mamy ich przeprosiny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

pan Adrian to aferzysta

a kierownika się pewnie boi bo nikomu nic nie powiedział aferzysta i tyle pewnie brakuję mu jaj i tyle