Przeterminowane jedzenie dla dzieci w supermarkecie

Opinie do artykułu: Przeterminowane jedzenie dla dzieci w supermarkecie.

O tym, jak uważnie trzeba sprawdzać datę ważności produktów spożywczych przekonał się nasz czytelnik, który na półkach w Tesco przy ul. Opolskiej w Gdańsku znalazł przeterminowane jedzenie dla dzieci. Do tego sprzedawane w cenie promocyjnej.

We wtorek nasz czytelnik, pan Adrian, nagrał film, na którym widać, że w jednym z supermarketów można dostać w promocji przeterminowane jedzenie dla dzieci. Jak podaje, sprawa dotyczy sklepu Tesco przy ul. Opolskiej w Gdańsku.

- ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

mógł jeszcze powiadomić komedianta-elekta

dostałby nagrodę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

A ja jak wiem ze zjem dzis albo jutro to wlasnie taki z krotka data kupuje, tyle zywnosci sie marnuje. Ludzie na swiecie z glodu umieraja a my tak lekkomyslnie postepujemy :(
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

to nie jest NIC

To jest spowodowanie zagrożenia zdrowia i życia.
na to jest paragraf
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

wiele lat temu...

... jak pracowałem w realu w innym mieście będąc jeszcze studentem to pracownice sklepu na "nocce" zmywały datę ważności zmywaczem do paznokci z koncentratów pomidorowych, które dzień później trafiły na promocje:) widocznie w tym przypadku kierownictwo zapomniało zaopatrzyć pracowników w odpowiednie płyny:)
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0

opolska

Całkiem normalne w tym konkretnym sklepie. Cała załoga zarządzająca powinna być wymieniona juz bardzo dawno temu. Tesco Przymorze od paru lat wypada najgorzej w rankingach.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tesco Oddziały w europie wschodniej bo tak uznaja POlske maja zostac sprzedane

Te w PL a w UK to zupełnie 2 rózne swiaty!!Wszystko zalezy od polityki rzadu na co pozwala!!Wystarczy nawet w google poszukac i znajdziecie róznice W Polsce to sprzedaje sie najwieksze odpady po wysokich cenach w UK jest zupełnie odwrotnie.Tam nawet zrobili specjalne dotacje by obnizac okresowo ceny w PL odwrotnie bo ciemnota kupi wszystko za kazda cene jak w krajach 3 swiata !!Tak własnie sie okresla Rajską zielona wyspe tylko ze wszyscy z niej emigruja do UK
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hahaha

Czekałem aż się zacznie wojna między zwolennikami i przeciwnikami słoiczkowych dań. Długo się nie naczekałem. I nieważne, że markety robią wszystkich w bambuko, że sprawa mogłaby dotyczyć innych produktów itd. Ważne , że Polacy muszą poskakać po sobie. Nagle oszuści marketowi stają sie bohaterami drugiego , ba , nawet trzeciego planu. Byście się kłócili nawet gdyby sprawa dotyczyła chleba, zaraz forum by sie podzieliło na tych co jedzą tylko biały albo pełnoziarnisty , a skończyłoby się na opluwaniu innych przez tych co chleb pieką w domu. Trójmiasto od paru lat stało sie takim kipiącym ze złości kotłem, pełnym agresywnych ludzi , którzy zamiast działac we wspólnej sprawie wciąż się przepychają i jeden drugiemu oczy by wydrapał. Jednocześnie każdy jest nowoczesny, jest wielkim Europejczykiem co to schabowego i zupy nie jada . Świetnie przedstawia to co się dzieje w Trójmieście wynik wyborów. Jak widać każdy jojcze i płacze a zmienić nie ma komu. Kiedyś byłem dumny z mojego miasta Gdańsk. Szczyciłem się tym , że tu się urodziłem. Teraz wstyd mi za każdym razem gdy wejdę na to forum. Czasem tłumaczę to sobie najazdem ludzi z okolicznych miast, ale powiedzmy sobie szczerze - ludzie w Trójmieście po prostu zchamieli. Chamstwo i agresja to obecnie 2 główne cechy ludzi z północy. I dopóki tego z siebie nie wyplenicie dopóty nie będzie żadnych reform , a budyń zostanie w Gdańsku na wieki wieków. A wy sie dalej kłóćcie o słoiczki dla dzieci
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

" zyski mozna trasferowac zagranice"

A ty pisomatole jak kupisz coś zagranicznego to nie transferujesz zysków za granicę.
Coś tam słyszałeś i brzęczysz ale nie wiesz o czym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ustawę bananową uchwalą ci nowi politycy.

Masz oczy i mózg ?
Nie kupuj bananów z kropką , nie kupuj pogniecionych gejfrutów.
Kupuj zawsze prima sort.

A prywaciarz jest taki skory do przecen ?

Gdyby jednego dnia znikły markety i dyskonty ceny szybują do góry o 40%.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a dlaczego redakcja ma sie tym zajmowac a ten co krecił filmik to jakis przygłup jest? ciamajda ze sam niepotrafi tego zgłosic?

a ty co boisz sie to zgłosic ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chce cie zmian to musicie zmienic władze i rozliczac polityków!!

Unas na wszystko sie pozwala i jednoczesnie wciska ciemnote o rajskiej zielonej wyspie!!A sprzedaje sie naj4kategorie w cenach pierwszej!Banany kilka kropek i juz na zachodze cena 50 % nizej unas nadal sprzedawana jako pierwszy gatunek prawie brazowe
Grejfruty pogniecione z plamami czesto nawet juz nadgniłe po 8 zł psrzedawane!!
Tam od razu usuwane ze sklepu albo wystawiane zadarmo przed sklepem kto che niech bierze za darmo!! W POlsce jakkupujesz wszystko musisz dokładnie ogladac i wybierac owoce bo wiecej jest niskiej jakosci a cena ta sama.Polak wydziedzie z rajskiej zielone wyspy na zachód i jest w szoku przed sklepem jest stoisko ale czasami i w sklepi z towaren gdzie niema ceny pytam dlaczego niema a oni ze to towar nizszej jakosci jest za darmo bedzie wywalony jak ludzie nie zabiora.Dzisiaj tez podawali ze podobnie jest w Islandii oraz innych krajach!!
Unas liczy sie tylko zabójczy zysk kosztem klienta a POlacy psiocza ale i tak kupują!!Tak robią unas w kazdym sklepie bo nato pozwalacie i władza na to pozwala niema zadnych kar a zyski mozna trasferowac zagranice!Kontrole robia raz na pól roku ale uprzedzaja o niej tydzień wczesniej!!Takie absurdy sa tylko w POlsce!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

w innych sklepach nie jest lepiej

np. w sklepie Piotr i Paweł przy Grunwaldzkiej koło Hali Olivia często się to zdarza ostatnio to jak Pani z kasy otrzymała odemnie mleko przeterminowane to jeszcze pod nosem stwierdziła "czepiający się Klient" dlatego kupującym w sklepach PiP propnuję sprawdzać daty ważności !!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jedzenie w sloiczkach dla dzieci - jedno wielkie oszustwo.
Miesa tam jest zazwyczaj 2-3%, reszta to jakies wypelniacze. Soczki to niemal sam cukier. Kaszki mleczne to samo - sa tak slodkie, ze moze zemdlic.
Wszystko to ma na celu uzaleznic juz od malego od cukru i takich dziwnych przetworzonych potraw.
Bez smaku to wszystko, ohyda.
Zwykle nabieranie ludzi, ktorzy sa zbyt leniwi, zeby samemu cos prostego ugotowac.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

NIe filmuje i nie robie afery tylko zgłaszam do sanepidu !!Ten daje mandat i juz pamietaja

a takie krecenie robienie wielkiego hale pseudo detektywa kurde leming znalazł przeterminowany produkt pewnie pierwszy raz w zyciu bo sie z choinki urwał i niewie w jakim kraju zyje w rajskiej zielonej wyspie to niedopuszczalne!! Leming to niech zrobi rajd po sklepach to znajdzie w kazdym sklepie przeterminowane produkty!A jeszce naiwnie napisali do sklepu i czego oczekiwali ze zamkną sklep?Brakuje personelu co by oto dbał bo jest kiepsko opłacany !!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

termin ważności...

Właśnie dlatego ja nie kupuję gotowców, tylko sama robię posiłki i deserki moim dzieciom.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

i pewnie nauczki zadnej niedostałes !Dobre piwo ma krótki termin waznosci

Pasteryzowane ponad rok i sie nie zdarza by przeterminowane stały bo sa wykupywane chyb ze jakis głab zachomikował w domu:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

tylko w Polsce

nawet arabi mają więcej szacunku do siebie,
u nich za coś takiego jest śmierć
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

czasem piwo psuje się duuuużo przed terminem

trzymają kij wie gdzie i kiśnie,
od razu zlew
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0