Przeterminowane jedzenie dla dzieci w supermarkecie

Opinie do artykułu: Przeterminowane jedzenie dla dzieci w supermarkecie.

O tym, jak uważnie trzeba sprawdzać datę ważności produktów spożywczych przekonał się nasz czytelnik, który na półkach w Tesco przy ul. Opolskiej w Gdańsku znalazł przeterminowane jedzenie dla dzieci. Do tego sprzedawane w cenie promocyjnej.

We wtorek nasz czytelnik, pan Adrian, nagrał film, na którym widać, że w jednym z supermarketów można dostać w promocji przeterminowane jedzenie dla dzieci. Jak podaje, sprawa dotyczy sklepu Tesco przy ul. Opolskiej w Gdańsku.

- ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

w Polsce

tylko tu ludzie nie mają szacunku do siebie
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

jak to kto ten leming co film krecił dumny ze dochodzenie smartfonem zrobił

pewnie jakis korpoczczurek całkowicie sie zgadzam .,ma sie 2 lewe rączki to sie samemu nic niepotrafi zrobic a kuchnia jest tylko na pokaz
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Takie są promocje własnie w POlsce bo to tutaj normalne

Takie sa własnie promocje wtym kraju bo lemingom to nieprzeszkadza
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

w tych gotowych produktach i tak jest tyle chemii, że 4 mce po dacie to one i tak wyglądają i są gotowe do spożycia... wielkie koncerny po prostu nas trują. niedługo będziemy "świecić" w ciemnościach. :/
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 0

Markety

Zlodzieje i kretacze, nie ma sie co dziwic ze klienci tez ich okradaja...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

i tu akaurat jestes w błedzie bo zaspa jest najmłodzsza dzielnicą

A przymorze było najlepiej zagospodarowaną dzielnicą miasta wzorcowym przykładem!I na Przymorzu było wszystko teraz juz jest totalnie poniszczone,własnie ze wzgledu na zmiane władzy i podejscie oraz pOkolenie gimbusów !Za to na zaspie nic niebyło i do piero teraz robią wiec jak widac pierdziałes w stołek i nogi poza zaspe nie wytykałes Zaspa wielkie pustki .Pusty pas startowy wielkie hale niezagospodarowane.Jest dokladnie tak jak pisał Jarek
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

No dokladnie - sloiczek z cielecina, a tej cieleciny 2% hahaha. A polowa to jakies spulchniacze i inne badziewie.
Rownie dobrze dzieciak moze zjesc sobie cokolwiek znajdzie w trawie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9

zbić na podłodze

zbić na podłodze, a jak przyjdzie pracownik, żebyśmy zapłacili pokazać że i tak było przeterminowane :) jak tak będą sprzątać może oduczą się udawać greka i sprzedawać z premedytacją przeterminowane produkty
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mnie nieprzyjemność kupienia przeterminowanego produktu spotkała w Lewiatanie (wiem, wiem: trzeba sprawdzać daty, ale każdemu się w pośpiechu zapomni). Wygląda na to, że jest to niestety powszechny problem.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Znane numery.

Zawsze wygarniam towar z co stoi z tyłu na półce i mam dłuższą datę ważności.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Carrefour

Kiedyś znalazłam na półce w Carrefour W GB kilka solidnie przeterminowanych jogurtów, poszłam z nimi do jednego z pracowników, a on mi na to: "Eeee, tylko miesiąc przeterminowane i tylko 5? Pani tam, są całe palety jogurtów z datą sprzed pół roku, więc niech pani datę sprawdza zanim kupi". Tyle na temat marketowej polityki żywnościowej :P
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

.

Co za głupie komentarz... Państwo chyba nigdy nie mieli styczności że sklepami! Ile razy się zdarza że towar który przyjeżdża jest po terminie, ta czy inaczej to wina osoby która towar wyglądała, ale bo daty nie sprawdziła. I tak prawda, towar z KROTKIM TERMINEM nie po termini!!! Przydatności zazwyczaj dostaje niższa cenę, zgodnie z zasAda fifo towar z krótkim terminem do przodu z dłuższym do tył. Nie robi się tego tylko w dużych sieciach, ale pani Jadzia i Krysia u siebie też tak robią! I towar z krótką data to nie towar PO TERMINIE! Spożyć do 28.05.15 to nie towar po terminie!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

SKANDAL

Polecam także Carrefour na Szadólkach oraz Tesco na Kowalach dla "koneserów" przeterminowanego jedzenia dla dzieci. w tym drugim sklepie odnośnie przeterminowanej kaszki po 4 miesiącu, uslyszałam argument od Pana kierownika,że spada do nich towar z innych sklepów i to pewnie dlatego... ZGROZA
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

widzisz, ja np. dla siebie nigdy nie gotowałam poza weekendami i miałam ambitny plan ,że dla dziecka to i owszem. ale życie weryfikuje plany. mała jest z tych niewiele sypiających , męża nie ma, rodzina poza Trójmiastem. mimo to próbowałam gotować. niestety mała długo nie chciała jeść nic innego niż obiadek ze słoiczka , najwyżej gotowane warzywa. no na samych warzywach to długo by nie dała rady. może źle gotowałam, ale nie każdy ma talent, a jak się pojawiła niania to i jej gotowanie małej nie smakowało. nie oceniajcie tak łatwo i nie popadajcie w skrajności. dziś mała 1,5 roku zjada coraz więcej potraw przygotowanych przeze mnie, ale też nie zawsze i wówczas ratuje nas słoiczek, ratuje też na wyjściu albo w dni kiedy nie uda mi się z 4 godzin na sen wygospodarować tych 30 minut na gotowanie. I nie mam poczucia winy. Bo kiedy kupuję produkty i sama gotuje to tez wcale nie mam pewności co do ich jakości. wiec niech każdy decyduje sam, zgodnie ze zdrowym rozsądkiem a nie skrajnymi emocjami. jednego mnie 40 letnie życie nauczyło na pewno- nigdy nie mów nigdy.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 4

stokrotka na nowym horyzoncie to jest masakra

Mieso to tam chyba desperaci kupuja, produkty roznej masci po terminie to codziennosc.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadza się !! Często leżą tam serki wiejskie, jogurty, maślanki itd. PARANOJA !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja ostatnio to miałem na spływie

15 przeterminowanych piw
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Następnym razem idź do Jadzi tak jak pisze Wąs.

Pan Adraim nie miał jaj aby podejść do kiero?
O to chodzi Wąsowi, nie broni Tesco czy Auchan tylko zwraca uwagę na podejście ludzi do problemu - nie próbuja sami tylko robia awanturę o nic.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

O mięso w tych słoiczkach nie ma co się martwić.

Zobacz sobie skład takiej papki. W daniu z cielęciną jest jej 8%.
To kpina z ludzi. Kupując taki słoik płacisz normalnie 500 zł za kilogram cielęcina i 50 złotych za kilogram warzyw.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5