Przewlekły ból kręgosłupa :/

Możecie polecić dobrego neurologa, specjalistę w dziedzinie tej dolegliwości? A może jakieś skuteczne praktyki? Ćwiczenia, formy rehabilitacji manualnej, typ materaca?
Toż, oszaleć można z tego bólu. Dziś rano ciężko było zwlec się z łóżka. Przecież człowiek powinien budzić się wypoczęty, a nie zastanawiać się jakby tu się spionizować w najmniej bolesny sposób.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Przewlekły ból kręgosłupa :/

Swietny neurolog ...Ewa Krysiak przyjmuje w przychodni na Morenie ...polecam sama do niej chodze ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam http://walbrzychcity.pl/?p=9 będziecie zadowoleni.

Naurolodzy dają tyllko środki przeciwbólowe ale warto iść choćby po to aby dostać skierowanie na TK, MR albo chociaż RTG - te badania są niezbędne do dalszego działania. Mi strasznie pomogła rehabilitacja. Polecam mgr Iwonę Gałązkę. Przyjmuje w ośrodku Manos w Gdyni. Jest najlepsza. Zna chyba wszystkie możliwe techniki rehabilitacyjne łącznie z terapią manualną. Da Ci wiele cennych porad dotyczących sposobu wykonywania codziennych czynności, ćwiczeń, itd. Pozdrawiam i zyczę zdrówka

ja mam takie bole od lat, niestety akurat u mnie z kregoslupem nie da sie nic zrobic , mam juz wyprobowane silne srodki przeciwbolowe, sa blokady ale nie zawsze pomagaja , chodze do poradni bolu i bede teraz miec zabiegi akupunktury- na fundusz oczywisccie - mi rechabilitacja i inne tego typu zabiegi przestaly pomagac

Dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Dzisiaj wybieram się po skierowanie do neurologa. Liczę, że za jakieś pół roku mnie przyjmie :) A w międzyczasie planuję wizytę u dr Rafało w Revimedzie.
Ktoś korzystał z wiedzy tego neurologa? Macie jakieś doświadczenia?

Ja korzystałam z jego "wiedzy" - obiecuje złote góry, wyciąga kasę i... Chodziłam do niego cały ubiegły rok - w listopadzie trafiłam w ostrym stanie - pan doktor wykonał terapię manulaną - okazało się, że miałam pęknięty dysk i tą terapią (bez rezonasnu kontrolnego) pan doktor wycisnął mi zawartośc dysku wprost na korzeń nerwowy.. Skończyło się na potwornym bólu, niedowładzie nogi i natychmiastowej operacji - na szczęście mam juz implant i dzięki intensywnej rehabilitacji na którą uczęszczam od 8 miesięcy czuję się już dobrze.
Rób jak chcesz ale ja omijam go szerokim łukiem.
Jest wielu lepszych spacjalistów terapii manulanej.
Pozdrawiam i życzę zdrowia
A.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba przemyślę gruntownie pomysł z dr Rafało.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A mógłbyś podać namiary do innych specjalistów, z których korzystałeś i jesteś zadowolony. Z góry serdecznie dziękuję.

Osobiście polecam MANOS w Gdyni i Remedium we Wrzeszczu. Rewelacyjni specjalisci terapii manualnej i nie tylko.Cudotwórcy! :)
Zwłaszcza Iwona Gałązka, Łukasz Hebanowski i Dariusz Banachewicz.
Pozdrawiam

Tu sobie obejrzyj czemu boli
http://www.youtube.com/watch?v=rB5YG9GDfRc&feature=related
Ja korzystam z tego
http://www.youtube.com/watch?v=KajkZYGAZxY
żadnych pigół przeciwbólowych i zero neurologa.

Hej! Jestem masażystką, ale sama też czasem muszę korzystać z pomocy specjalisty. Jak już nie daję rady to idę do Revimedu na Hallera. Jak do tej pory nie zawiedli mnie.
Z ćwiczeń najbardziej pomaga joga :)
Dodatkowo należy wyeliminować złe nawyki ruchowe, dopasować sprzęty domowe i stanowisko pracy, tak aby nie obciążały zbytnio i tak już nadwyrężonego kręgosłupa.
Diagnoza oczywiście jest ważna, ale we wczesnym stadium często nic nie wyjdzie na RTG, a o skierowanie na rezonans nie jest łatwo.
Oczywiście profilaktycznie polecam również masaż :)

A co do dr Rafałło... ceny z kosmosu, a opinie klientów też różne :)

Pozdrawiam!

Tu chyba nie można edytować postów? Miało być Remedium na Hallera, nie Revimed :)

Remedium tez polecam :))

A mi pomógł doktor Ryszard Zmorzyński!

Ja chodzę do MED-REH w Gdyni, polecam i neurologa - Dziewiatowski i lekarza rehabilitacji- nie pamietam nazwiska ale to kobieta no i sama rehabilitacje- masaze, cwiczenia i zabiegi to mi pomoglo i dolegliwosci minely, a mam 2 dyskopatie

Lekarze neurolodzy, bądź też inni specjaliści w takich przypadkach głównie zapisują leki, zastrzyki, itp. Czasami dają skierowanie na rezonans magnetyczny i często, gdy takie badanie okazuje się być nieprawidłowe (np. widoczna jest przepuklina krążka m/kręgowego na którymś poziomie-jako najczęstsza przyczyna dolegliwości bólowych w kręgosłupie) dalej leczą lekami! Lek nie usunie przyczyny choroby, być może (i też nie zawsze) zadziała tylko objawowo! Często też zlecają zabiegi z zakresu fizykoterapii, które też przecież działają na zasadzie leku - objawowo. Najważniejszym sposobem i metodą leczenia jest przede wszystkim znalezienie odpowiednio wykwalifikowanego fizjoterapeuty (najlepiej gdy pracuje on metodą McKenziego). Metoda ta skupia się przede wszystkim na przeprowadzeniu obszernego wywiadu i zbadaniu pacjenta, właściwym zdiagnozowaniu problemu, z którym boryka się dana osoba, a następnie na tej podstawie ustala się odpowiedni program terapii. W razie pytań, służę pomocą (monis1307@wp.pl)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

.,
Poleciłabym skontaktować się z dobrym fizjoteraputą .Metoda Mc-Kenziego jest super .ktos tu ja opisywał .Ja tez mam certyfikat .Rewelacyjna metoda ,pod warunkiem dobrej diagnozy i sumienności wykonywania ćwiczeń :)

Sam również mam duże problemy z bólem kręgosłupa, która znacząco nasiliły się po czterdziestce, ból następował przy przykurczach mięśni. Dlatego szukałem też leku który może przynieść w dużym stopniu ulgę i zdecydowałem się na Tiocolis, który też z dokładniejszymi informacjami znajdziecie tutaj https://baza-lekow.com.pl/tiocolis-lek-ulotka-chpl-opinie-dawkowanie/ ma dużą dawkę substancji czynnych, więc realnie przynosi efekty.

Gdzie dokładnie Cię boli? Mogą to być pierwsze objawy poważniejszego schorzenia. Jeśli nie chcesz jeszcze zawracać głowy lekarzowi, możesz poszukać informacji na własną rękę. Polecam spojrzeć tutaj - https://bola-miesnie.pl/bol-plecow-na-dole-i-innych-obszarach-wylecz-bol-miesni-plecow/ - masz wypisane co oznacza, gdy boli w konkretnym miejscu.

Inne tematy z forum

poszukiwany dobry ortopeda (20 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

prof. Sworczak - gdzie obecnie przyjmuje prywatnie? (11 odpowiedzi)

dzien dobry, pytanie jak w tytule. Bardzo pilnie potrzebuje konsultacji, prosze o pomoc osoby,...

Mój mąż ma problemy ze wzwodem (6 odpowiedzi)

Mam prośbę.Mój mąż ma problemy ze wzwodem. O dwóch lat chociaż teraz jest coraz gorzej bo o ile...