Przez agresję w klasie musiał zmienić szkołę. Dyrekcja: zrobiliśmy wszystko co możliwe

Opinie do artykułu: Przez agresję w klasie musiał zmienić szkołę. Dyrekcja: zrobiliśmy wszystko co możliwe.

Ciągłe popychanie, bicie, a nawet próba zepchnięcia ze schodów - przez takie sytuacje rodzice 7-letniego Pawła postanowili przenieść syna do innej szkoły. W dotychczasowej ich zdaniem dyrekcja i nauczyciele nie radzili sobie z przeciwdziałaniem coraz częstszej agresji wśród uczniów. Szkoła broni się podkreślając, że w tej sytuacji zrobiono wszystko, ale niektórych procedur nie można ominąć, dlatego na zmiany trzeba czasem poczekać.

Paweł był uczniem Morskiej Szkoły Podstawowej w ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

I tak to działa!

Od lat święte krowy, bo każde dziecko jest nasze. Likwiduje się szkoły specjalne, bo święte krowy mają mieć pełny wypas, kosztem innych,.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

akurat

To jest podła konkurencja, dużo dzieci odchodzi z 8, bo tam są ponoć grzyby na ścianach, a dzieci chcą nowoczesnych szkół. w klasach od 15 do 24 uczniów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

akurat w tej szkole

Obowiązuję kodeks pracy, czyli 40 godzin i 26 dni urlopu.
Rodzice, kiedy pracują nauczyciele w ferie i wakacje, , idą na plażę lub przed sylwestrem na manicure.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Od tylu lat faktycznie przyciąga ten zawód kobiety, ktore stac na to aby pracowac z pasją w tym zawodzie. Jeszcze trochę a sami bedziecie uczyc i wychowywać... zajmie wam to tylko 18 gidzin drodzy wykształceni na 6 rodzice.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Autorytetami to nauczyciele byli bardzo dawno temu. Od trzydziestu lat ten zawód przyciąga tylko kobiety, które ukończyły studia z niskimi ocenami i nikt ich gdzie indziej nie zatrudni. O ile jakoś dają sobie radę z małymi dziećmi, które łatwo zastraszyć krzykiem i groźbami, to dla starszych klas są oderwanymi od rzeczywistości histeryczkami.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 13

Teoretycznie prawie niemożliwe, a jednak...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proponuję kolejną reformę oświaty, a co tam.

Kaczyńska już wprowadza nowe przedmioty. Wuj przeforsuje zmiany.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

??

W naszej szkole nauczyciele pracują 40 godzin a nie 18! A wychowaniem chyba powinien zająć się rodzic?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zostań nauczycielem, zobaczysz ile będziesz mial wolnego czasu. Moja żona pracuje w domu codziennie do nocy.

Ręce opadają.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cywilizowany sposób postępowania z dziećmi jest równorzędną zdobyczą cywilizacyjną jak np. rozwój technologiczny, tyle że z tego zapewne nie przestaniesz korzystać. Wybiórczość świadczy o bardzo skrótowym ujęciu rzeczywistości.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

szkoda mi Ciebie. Autyzm, niepełnosprawności umysłowe stają się częścią naszego życia i prawdopodobieństwo, że dotknie to Ciebie z każdym dniem wzrasta. Mówią tu o Twoich potencjalnych dzieciach, wnukach lub krewnych. Ten dzień przyjdzie i wówczas nie będziesz chciał/a słyszeć o zakładach zamkniętych- zapewniam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

wiecie jaka jest różnica między szkołą 30 lat temu a dzisiaj???

30 lat temu na wywiadówki biegali zazwyczaj ojcowie, wywiadówka trwała 35 minut, a ojciec w 60 sekund miał pełen obraz swojego dziecka, po powrocie do domu po męsku odbywała się rozmowa z dzieckiem i wszytko było załatwione, każdy znał swoje miejsce w rzędzie...

teraz we wszystko wpie....ją się mamusie... "Bo mój Wojtuś to, a mój Karolek tamto..." itd....

i mamy właśnie takie babski obraz szkoły gdzie synek zamiast się bronić i pociągnąć koledze z piąchy po ryju... biegnie do mamusi która uruchamia całą armię psychologów itd...

tak właśnie wygląda świat według mamusi... rozdymać problem do granic możliwości, włączyć we wszystko media i jechana...

30 lat temu ojciec by pokazał dziecku jak zacisnąć pięści i się bronić przed agresywnym debilem
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 6

Tak dlatego bez problemu potrafią mieć dwa pełne etaty bez uszczerbku na zyciu prywatnym i wolne weekendy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Rodzice mają wychowanie gdzieś, zwalają na nauczycieli. Nauczyciel nic nie może bo rodzice na niego naskoczą. Więc kto ma wychowywać?
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 1

miałem podobnie w latach 80tych

zasadnicza różnica jednak była taka w stosunku do czasów dzisiejszych że psycholog to był pierdoła którego nikt nie słuchał a nauczyciel był panem i władcą...

dzisiaj nauczyciel jest nikim a na każdym kroku słychać tylko słowa "mądrych" psychologów...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

miałem podobną sytuację

paru "kolegów" czepiało się mojego syna

szkoła miała wszystko w d....e

poszliśmy więc do sklepu z zabawkami, kupiłem mu pluszowego misia tego pond 120 cm wysokości, postawiłem na łóżku i codziennie kazałem synkowi okładać go pięściami, po tygodniu powiedziałem, że jak jeszcze raz go zaczepią w szkole to ma pierwszego z brzegu zacząć okładać jak misia...

zaczepili go tylko raz... i to był ostatni raz...

teraz cała zgraja pierwsza krzyczy do niego "cześć" z daleka

polecam, działa

a gadanie psychologów o rozwiązywaniu konfliktów za pomocą rozmów polecam spisać na papierze i podcierać się codziennie po porannej kupie
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie wierzę!

Rodzic przyznający nauczycielce rację i reagujący spokojnie, to okaz rzadszy niż biały kruk.
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pedagog w sp 6 w Gdyni

też agresji nie widzi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dyrektor szkoły kłamie. Szkoła nie robi nic. Absolutnie nic aby walczyć z przemocą. Moje dziecko chodzi do tej szkoły i zostało zbite przez kolegę z klasy. Zgłosiłem nauczycielowi i jego reakcja to jedno wielkie ZERO. Ta szkoła to jest dno. Uważajcie na tą szkołę. Jak tak dalej pójdzie zgłoszę ten fakt do kuratorium. To nie jest jedyny przypadek który został opisany w artykule. W jednej z klas 3 też było podobnie. A patole mają się dobrze
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Poziom nauczania nie różni się od innych szkół, nie wiem skąd takie informacje. A dzieci z problemami jest mnóstwo nie tylko ta szkoła boryka się z tym problemem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2