Przymorze drogi rowerowe dzięki BO szansa na dokończenie

Ulice Jagiellońska,Obrońców wybrzeża,Kołobrzeska-do Czarnego dworu mają szansę na dokończenie dróg rowerowych do parku Reagana dzięki zagłosowaniu na pr4ojekt nr5 budżetu obywatelskiego.Rowerzyści do boju !!! miasto daje kasę-wolicie jazdę po starym PRLowskim wertepie chodniku?niewierzę!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Przymorze drogi rowerowe dzięki BO szansa na dokończenie

Precz z drogami dla rowerów i precz z rowerzystami.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Przymorze drogi rowerowe dzięki BO szansa na dokończenie

Precz z preczem ,czyli takimi co im wszystko przeszkadza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Widziałem plakat zachęcający do oddawania głosów na ów "projekt". Nie bardzo rozumiem retorykę jego pomysłodawców. Projekt zakłada dokończenie dróg na trzech arteriach Przymorza. Problem w tym, że z plakatu jasno wynika, że przy ul. Jagiellońskiej nie ma w ogóle drogi rowerowej. Jakie to więc dokończenie drogi na ulicy na której owej drogi nie ma? Czyżby słowo "budowa" było tu zabronione? Chodniki na Jagiellońskiej są wąskie, ruch pieszy duży - anektowanie (zapewne) połowy chodnika na drogę rowerową mija się z celem. Zdecydowane NIE dla realizacji tego projektu. Od czasu niejasności z BO, nie przywiązywałem większej wagi do głosowań, ale tym razem oddam głos tylko dlatego by zwiększyć szanse na realizację innych zadań na Przymorzu Wielkim. Komunikacja w mieście coraz bardziej szwankuje, mamy coraz więcej "pieszych pasażerów" - dajmy im przestrzeń. Jeśli chodzi o rowery to widzę wyjątkowo negatywny trend w porównaniu do tego co było z 15 lat temu - przekonani o skuteczności swoich hamulców, zakutani w kaski z decatlona... rowerzyści nie zwalniający podczas wymijania przechodniów, lawirujący między ludźmi, łamiący zasady wszelkiego bezpieczeństwa. nie wspieram. dróg rowerowych jest w Gdańsku i tak za dużo, a w szczególności na osi Wrzeszcz-Zaspa-Przymorze-Żabianka. Przy okazji czy ktoś mi wyjaśni jaką logikę kierowano się przy planowaniu drogi na wysokości al. Legionów - pomiędzy ul. Kościuszki a wjazdem do ETC?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Energa - gwarancja stałej ceny - pilna prośba o opinię!! (879 odpowiedzi)

Witajcie.Potrzebuję pilnie opinii.Wydzwania o mnie ENERGA z propozycją gwarancji stałej ceny...

Willa Krzywoustego (5 odpowiedzi)

W okolicy, w której powstaje Willa Krzywoustego znajduje się bogato rozwinięta infrastruktura -...

gdzie chodzicie do stomatologa? (11 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...