Psy bez smyczy mam juz dość!

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała prosić właścicieli czworonogów aby założyli swoim psom smycze. A tłumaczenie, ze każdy pies moze ugryźć ale mój nie dosłownie doprowadza mnie do szału! Czy mam robić zdjęcia właścicielom i zgłaszać na policję? Co nie bedzie takie trudne bo ostatnio coraz więcej patroli jest na naszej dzielnicy
popieram tę opinię 158 nie zgadzam się z tą opinią 243

Straż Miejska, jeśli już, ale dużo zachodu. Facet dziś puścił psa bez smyczy, pies lata gdzie chce, ślin ludzi, pcha się do obcego mieszkania, a właściciel zamiast zabrać psa, to jeszcze pyskuje. Człowiek by zgłosił Straży, ale strach, że w zęby dostanie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

>wielki owczarek ma teren do biegania przy domu
>mam dziecko i nieogrodzony teren

To gdzie biega owczarek? Po nieogrodzonym terenie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

zmien psa na wiekszego i nie miej tego problemu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Psy bez smyczy mam juz dość!

Odkopuję po czterech latach, ponieważ sama mam dwa psy, ale - jeden - wielki owczarek ma teren do biegania przy domu, a drugi mniejszy jest zawsze na smyczy. Jestem odpowiedzialną właścicielką, mam dziecko i nieogrodzony teren, na którym lubią wyprowadzać swoje psy bezczelni przechodnie. A chodnik kilka metrów dalej. Staram się zrozumieć obie strony, jednak zawsze zwycięża ktoś, kto nie rozumie jak psiarze mogą nie respektować praw innych ludzi. Szczególnie niepokojące są wypowiedzi gościa o nicku Poncz...Ty w ogóle rozumiesz, że w internecie nikt nie jest anonimowy i twoje agresywne wypowiedzi świadczą jedynie o twoim chamstwie i głupocie.
Mój ogromny owczarek jest kochany i łagodny, ale to 40 kg żywej wagi, wystarczyłoby, że machnie łapą i klient leży na glebie. Tak jak ktoś wyżej napisał, że nie można psu (tak jak innym zwierzętom, w tym człowiekowi ;)) w 100% ufać.
Nawet mojej małej psinie. Jest ze schroniska, nerwowa, boi się wielu rzeczy i źle reaguje na inne psy. Szanujmy się nawzajem, a będzie dobrze. Stop z chamstwem.
Napisałam to, ponieważ po raz kolejny przechodził obok mojego domu chłopak z dużym psem (chyba goldenem). Puszcza go bez smyczy przez ulicę. Nie tak dawno pies omal nie wpadł pod samochód. Chłopak - słuchawki w uszach i twarz nieskalana myśleniem. Piesek samopas biega, załatwia się na mojej trawie, a g*wniarz ma to głęboko gdzieś. Chyba spaceruje z nim za karę.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Masz coś z głową. Bierzesz psa a nic nie wiesz o psach
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tragedia z tymi psami bez smyczy i kagańca i to jeszcze duże rasy.. My notorycznie to spotykamy na spacerach w Parku Reagana...
Plac zabaw dla dzieci a psy duże latają bez smyczy i kagańca..dodatkowo sama mam malego psa i za kazdym razem muszę szybko brać go na ręce bo nie wiadomo co zrobi taki duzy. Nic tylko zgłaszać na policje.Może mandaty czegoś nauczą.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 14

Moge posiadac wiatrowke bez zezwolenia wiec w teorii moge do Ciebie podejsc wycelowac w Ciebie i powiedziec "Nie przejmuj sie. Nie strzele". Tak samo jak wlasciciel duzego psa moze mi powiedziec, ze nie jego pupil nie gryzie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dla mnie nie jest problemem pies bez smyczy,tylko to że pies narąbie na środku chodnika,a jego pan przejdzie obok ja gdyby nigdy nic.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Przechodziłam z psem bez smyczy setki razy obok policji i nigdy mi nic nie powiedzieli. Jeśli pies jest mały i łagodny to nie widzę nic złego w tym, że chodzi bez smyczy.
Większy problem jest ze sprzątaniem, właściciele psów nie sprzątają po swoich psach i to jest obrzydliwe, za każdym razem zwracam uwagę, gdy widzę, że ktoś nie posprząta.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ja też mam dość za...nych chodników i trawników. Czy właściciele psów i kotów nie wiedzą że są właścicielami psa i jego kupy !!!
Niech do domu zabierają i psa i jego odchody.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Kazdy pies powinien miec smycz to ze wlasciciel sadzi ze jest spokojny jic jie znaczy. Komfort innych osob jest wazny a jesli kogos kiedys pies jakis ugryzl i ma traume? Smycz powoinna byc i kropka l. Bez smyczy w domu bardzo prosze .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

nie wychodź z domu deb.lu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie, nie każdy. Są psy małe i duże, ułożone i nieułożone, rasy agresywne i nieagresywne. Małego i nieagresywnego psa należy trzymać na smyczy przede wszystkim dla jego bezpieczeństwa. Natomiast nie widzę nic złego, aby w bezpiecznym miejscu (duży kawał trawnika z dala od ulicy, łąka itp) nieagresywny i ułożony pies pobiegał bez smyczy. A gadanie, że każdy pies może ugryźć, to jak gadanie, że każdy kierowca może zabić - i mamy teraz zabronić prowadzenia samochodów?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ty jesteś pomylony ? Każesz dziecku głaskać obcego wielkiego psa ? Jak masz dzieci to wspolczuje, myśl !!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety zgadzam się z panem. A sama mam psa i świętoszkiem nie jest, trzymam go krótko. Tylko co z tego, jak inni mają to w d*pie i puszczają swoje psy wolno na osiedlu. Dzisiaj napadła nas wielka, gruba suka i jeszcze w dodatku mnie dziabnęła w łydkę, dobrze, że grube kozaki miałam. Masakra jakaś, chyba też gaz kupię. A najchętniej to bym tym gazem głupią właścicielkę psiknęła po oczach. Jeszcze w szoku jestem. Normalnie cała się trzęsę.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 2

I właśnie ze względu na instynktowne zachowania należy nad psami sprawować należyta kontrolę!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

droga pani kłania się Art. 10 ust.3 Ustawy o Ochronie Zwierząt, która głosi,że zabrania się puszczania psów tylko bez możliwości kontroli i bez oznakowania umożliwiającego identyfikację właściciela lub opiekuna.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wszystko jest fajnie ale też powinno to działać w dwie strony jeśli już też można sobie nie życzyć rozwrzeszczonego dziecka który idzie z patykiem albo leci i bije co popadnie a mama idzie i nie reaguje. Może też trzeba by było wyprowadzać dzieci na specjalnych szelkach i na smyczy a co nie którym kaganiec założyć
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Ogródek za płotem i ..... kupy

Jest inny sposób. Weź łopatę, zgarnij kupę/kupy i zanieś je do ogródka faceta. Pies mojej sąsiadki załatwiał się na chodniku, pod płotem mojego wujka. W końcu wujek wkurzył się, zgarnął kupę i zaniósł sąsiadce na wycieraczkę pod drzwi wejściowe. Problem z****nego chodnika skończył się :)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 6

Sam siedź w domu z psem. Niech robi kupę na dywanie.
Kobieta ma nie wychodzić z małym dzieckiem, bo ktoś nie panuje nad swoim psem? Co za durne uwagi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

dobry stomatolog - kogo polecacie? (131 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...