Psy bez smyczy mam juz dość!

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała prosić właścicieli czworonogów aby założyli swoim psom smycze. A tłumaczenie, ze każdy pies moze ugryźć ale mój nie dosłownie doprowadza mnie do szału! Czy mam robić zdjęcia właścicielom i zgłaszać na policję? Co nie bedzie takie trudne bo ostatnio coraz więcej patroli jest na naszej dzielnicy
popieram tę opinię 167 nie zgadzam się z tą opinią 244

nikt ci jeszcze nie powiedział że czuć ( po rusku waniajet ) od ciebie psem ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Psiarze to inny gatunek , to prawdopodobnie nie mile widziani jak emigranci !

spróbuj kmiocie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Psy bez smyczy mam juz dość!

Otóż to.
To ludzie są podli nie psy.
Mnie jakoś psy nie gryza ,
Nie wszystkie psy gryza i mają prawo biegac

Socjopatia psia.
Psy są po to by gryzc

Nie każdy pies gryzie.
Sory ,psy także mają prawo pobiegać .
Świat tylko dla dzieci? .
Skoro pies biega ,to właściciel jest pewny ,że nie gryzie
Raczej.
Ja zaś mam dość wrzeszczących bachorów na placu zabaw ,przed moim oknem.a mamusia w komorce
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Najważniejsze jest bezpieczeństwo, zwłaszcza dzieci. Warto uczyć je zasad kontaktu z psami i zawsze nadzorować takie interakcje. Jak widać nawet niegroźne psy mogą zaskoczyć.

Jeżeli pies jest na smyczy, to nie musi mieć kagańca, chyba , że jest to rasa z listy ras niebezpiecznych.

Zgodnie z art. 10 a ust. 3 ustawy o ochronie zwierząt, właściciele psów nie mogą ich puszczać bez możliwości kontroli nad nimi. W praktyce oznacza to, że jeśli pies jest odpowiednio wyszkolony, reaguje na komendy swojego właściciela i posiada identyfikator (adresatkę lub chip), to może być spuszczony ze smyczy.13 lut 2024
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

przestań skomleć

Odwala to tobie i zapanować sam nad sobą nie potrafisz. Może należałoby uśpić takich jak ty. Świat byłby bezpieczniejszy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak jak mówisz. Nie ma obowiązku, jeżeli właściciel panuje nad psem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Walić gazem prosto w mordę psu. Miesiac temu miałem sytuację gdzie pies bez smyczy husky bez jakiegokolwiek nadzoru biegał po parku - właścicielka czytała książkę. Pies nagle dostał szału kiedy zobaczył drugiego psa corgi na krótkiej smyczy, właścicielka od razu wzięła go na ręce a córka która była razem z nią zaczęła psikać w podbiegacza ktory zaczął skakać na tą emerytkę. Właścicielka psa dopiero kiedy usłyszała skomlenie swojego pupilka podbiegła z awanturą. Wezwała policję na miejsce zdarzenia i dzięki wsparciu innych świadków zdarzenia dostała mandat 4000 złotych okazało się finanlnie ze pies w niedawnej przeszłości ugryzł jakieś dzieci bawiące się w parku i sprawa jest teraz w sądzie. Dlatego trzeba zgłaszać a nie narzekać że policja nic nie robi. Bo robi! Zgłaszać zgłaszać zgłaszać a takie kundle walić po mordzie gazem!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

rób zdjęcia i na SM - mandat 500
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a jesli ciagle ktos jest w domu to juz nie jestesmy okrutni?

W dzieciństwie byłam napadnieta przez psa i drętwiejē. Psy mają ludzie okrutni, bo jak można zamknąć psa w domu na 10 godz. No jak? A po co ludzie otrzymają psy w domu, w łóżku?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czekałam na ten i**otyczny komentarz tępego psiarza i porównywanie dzieci do zwierząt. Klasyczny przykład braku hierarchii.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

A my mamy dość waszych rozwydrzonych dzieciaków i też powinny być na smyczy.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 8

... jak pies na kogos napada, ten ktos ma prawo sie bronic ... uzycie gazu jest uzasadnione ...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

obyśmy się nie spotkali kozaku z gazem, bo sam sprawdzisz na sobie jak działa
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Inne tematy z forum

Nowa Cegielnia (4 odpowiedzi)

Kameralny kompleks powstaje w Kokoszkach. Dzielnica ta od lat sukcesywnie rozwija się zachowując...

Sianowska Polana (6 odpowiedzi)

Lokalizacja inwestycji umożliwia sprawne poruszanie się po całej aglomeracji trójmiejskiej, tym...