Psy i Koty w Restauracjach

Gdzie w Trojmieście mogą spokojnie zjeść w restauracji alergicy? ponadto jak widzę trzepocącego zwierzaka w zamkniętym pomieszczeniu to unosząca się sierść i kurz z jego futra powoduje u mnie odruch wymiotny podczas jedzenia .
W innych krajach spożywanie posiłków to celebra zwierzęta tylko na zewnątrz a u nas jakiś wariactwo !
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 9
Dziękuję za ten post. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7
Ciężko będzie coś zaradzić bo tu jest wielopokoleniowa tradycja, że kota się pakuje do transportera i zabiera ze sobą do restauracji, gdzie jest następnie wypuszczany. Osobiście nie posiadam, więc do lokalu przynoszę jednynie akwarium i stawiam je na stole.
Polecam Hiltona. Tam obowiązuje tzw. animal code i wpuszczane są tylko zwierzęta kopytne, zaś we wtorki można wziąć gada
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3
Człowiek napisał, że ma alergię.
Nie zrozumiesz tego z prostej przyczyny.
Jesteś odludkiem, który żywi się śmieciowym jedzeniem z marketów lub podjadasz w barach mlecznych, masowych jadłodajniach...
Możesz sobie jeść w obecności psa, a nawet wraz z nim, z jednej miski. Karmić z własnych ust w pysk, którym twój pies liże sobie jaja i dupę. U siebie. W przestrzeni publicznej, obowiązują różne pisane i niepisane zasady.
Nie każdy lubi psy, a nawet jeśli je przysposobił (jak ja) niekoniecznie lubi delektować się jedzeniem w ich obecności (wypuszczam psa na podwórko).
W Hiltonie "psy są mile widziane", co nie znaczy, że będą jadły przy stole czy pływały z ludźmi w basenie...

Autor postu grzecznie zadał pytanie i jest ono jak najbardziej na miejscu.
Złośliwe, znudzone mendy i trolle forumowe, jak ty, niestety, dostrzegają w tym jedynie okazję do "zabłyśnięcia" swoja ignorancją i głupotą.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 16
Czuję skrępowanie i niezręczność będąc przez Ciebie zaczepianym oraz współczucie, że mój sarkazm i słowa zupełnie nie do Ciebie skierowane tworzą w Tobie potrzebę wylewania swoich frustracji i agresji.
Człowiek ten napisał, że powszechnym problemem w Trójmieście jest obecność psów i kotów w restauracjach. Otóż nie jest. I jeśli zadaje pytanie, w której restauracji może zjeść bez obecności zwierząt, to prawdziwą odpowiedzią jest, że prawie w każdej. A jeśli jest faktycznie tak, ze do podmiejskich, drewnianych karczm typu Mulk, czy u Szadego wpuszczani są ludzie z psami, to już zupełnie zagalopował się on w temacie kotów. Nie są to bowiem zwierzęta, które wyprowadza się na smyczy i z którymi ktokolwiek chodzi do restauracji.
Pisanie o tym, co kto lubi i praktykuje we własnym domu jest zupełnie nie na temat. I tytuł i post dotyczył restauracji.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3
Miło, że wreszcie z podniesioną przyłbicą, a nie pod maską różnych nicków. ty i znajome przydu*asy, punktujace własny grajdołek.
Nie! Przekręciłeś treść wpisu, a ja nawet nie zadam sobie trudu by to prostować i przepychać się z kimś pozbawionym wyobraźni i empatii.
Plwam na twoj "sarkazm" i tym bardziej "współczucie".
A owszem, mam potrzebę trzeźwego i ludzkiego spojrzenia na "interlokutora" (kimkolwiek jest i cokolwiek pisze), nim ustosunkuję się do jego przekazu.
Relaks dziadek. Świat nie kręci się wokół ciebie.
Ps
Poboli, poboli i przestanie.
To napisałam ja, "dziunia" ha ha Trolinka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 14
Człowiek obdarzony wyobraźnią i empatią wie, że wyzwiskami i obelgami może doprowadzić drugą osobę do:
- bólu
-rozpaczy
-kompleksów
-przygnębienia
-depresji
-samobójstwa

I jeśli, mimo tej wiedzy, dalej obraża i wyzywa, to znaczy, ze bierze się to u niego z niezaleczonych i nieprzepracowanych urazów, a co za tym idzie, jak najbardziej zasługuje na współczucie i uwagę. Chyba że obrażanie i wyzwiska sprawiają mu radość. Wtedy jest psychopatą, bo tylko osoba cierpiąca na psychopatię jest w stanie zabijać drugą osobę z radością lub beznamiętnie. A tego byśmy przecież nie chcieli więc proszę docenić ludzki i empatyczny gest współczucia i otwartość przebaczenia oraz pojednania.

Natomiast szumne deklaracje ludzkiego spojrzenia na byt wirtualny, który jedyne, co pozostawił po sobie to jakiś problem, który de facto ma wymiar marginalny, lub (jak w przypadku kotów) nie istnieje, są zbyt daleko idącym idealizmem i naiwnością.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Uhm. Nie rozumiem co twoje doświadczenia z innymi, w zakresie "wyzwisk, obelg..." itd. mają wspólnego z treścią postu Autora wątku, a tym bardziej ze mną?
Nikogo i NIGDY, odkąd jestem obecna na forum, nie wyzwałam tutaj i nie obrzuciłam obelgami.
Nie jest też prawdą, że zaczepiam ciebie i co tam próbujesz tutaj udowodnić (?) i komu?
Ustosunkowałam się, na publicznym forum do wpisu, który nawet nie był opatrzony twoim nickiem.
Czyste szaleństwo!
Autor wątku ma alergię i prawo wypisania się tutaj, a ja mam prawo (?) do własnego zdania.
Może herbatka z melisy? Dużo spokoju i zdrówka życzę.
Bez odbioru
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 14
Nie odnosiłem się do żadnych pozaforumowych doświadczeń związanych z licznymi obelgami i wyzwiskami, jakich w życiu doświadczyłem i nie wyrażam, jak na razie, chęci tego czynić. Nawiązałem jedynie do Twojego steku wyzwisk, który wyglądał jak następuje:

"Złośliwe, znudzone mendy i trolle forumowe, jak ty, ..."
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0
- Te trole, to dobrze czy źle ?
- Co wy mi tu obywatelu ?!
- Chcę wiedzieć, czy nas się tutaj chwali czy gani.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ludzie są "coś spięci" i nauczeni tylko "z zębami".
http://youtu.be/tXrs4PH0Nzk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11
tr, proszę mi nie wysyłać smsów po wczorajszym popisie tutaj.
Swoje problemy i frustracje, proszę rozwiązywać w inny sposób.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 14
Ostatnio popularnym sposobem rozwiązywania sporów są walki MMA.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jestem heteroseksualna ;)
Nie lubię przemocy. Jakiejkolwiek.
Jestem stworzona by kochać i być kochaną.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11
Takie sytuacje w internetowym slangu zwą się "drama" i obserwowanie ich sprawia mi ogromny dyskomfort psychiczny. Moją słabością budzącą powszechne niezrozumienie jest nawet nieumiejętność cieszenia się z deklasacji rywalek, której z zaciętym wyrazem twarzy uprawia często Iga Świątek,
Oddaje więc całe to mma walkowerem i dorzucam bobra jedzącego kapustę. Paaa

https://youtu.be/7yjFobaT0jk
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie sądziłem, że bobry mają takie zręczne łapki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
O... znowu "cud" kasowania.
"Co tam?" tr
Szukasz stalkerki czy sponsorki?
W smsowych "dramach" lajków nie wygrasz.
Dużo zdrówka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10
Jedno i drugie (skrępowanie i niezręczność) to dopiero poczujesz jeśli do końca tygodnia nie oddasz mojej własności.
Nikt cię nie zaczepia i nikogo nie obchodzą twoje gierki, a ja nie jestem jedną z twoich funfel "od przysług", ani "dziunią".
Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Jestem przeciwniczką zwierząt w lokalach, jesli już to powinny być tylko w ogródkach...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Sprawdzam! Zobaczymy, w których psy, a w których koty... i czy pies z kotem dają radę.
Smacznego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Zwycięzca bierze wszystko :) Lubię gdy masz (Pan) rację :]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

Outsourcing it (5 odpowiedzi)

Infrastruktura IT odgrywa istotną rolę w nowoczesnym środowisku biznesowym. Jednak nie wszystkie...

Firma/ obróbka stali (5 odpowiedzi)

Mój mąż prowadzi zakład ślusarski. Ostatnio napotkał problem podczas obróbki stali dlatego...

Drewniana altana (3 odpowiedzi)

Potrzebuje do ogrodu jakieś firmy, która będzie w stanie wykonać dla mnie drewnianą altanę i...