Ptaki uwięzione w siatce na balkonie

Opinie do artykułu: Ptaki uwięzione w siatce na balkonie.

- Właśnie próbujemy uratować ptaki, które złapały się w sieć zamontowaną na balkonie. Właściciela lokalu nie ma, a my musimy patrzeć na ich cierpienie - to fragment wiadomości, którą na adres news@trojmiasto.pl przysłali nasi czytelnicy z Redłowa. W sprawie uwięzionych ptaków interweniował Wydział Środowiska Urzędu Miasta Gdyni. Siatka została zdjęta, ale jeden z gołębi był już martwy.

Ptaki zaplątały się w siatkę, która zabezpieczała balkon w bloku przy ul. Legionów w Gdyni. Jak ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

pozbywanie szkodników obsr*ńców

Jeśli ktoś chce się własnoręcznie pozbyć to na przymorzu na falowcach jest 5 gołębników na Żabiance na blokach to samo
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ptaki a gołębie

Ptak to sikorka, orzeł, kurna wróbelek, albo inna jaskółka.
Ale gołąb? Przecież to faktycznie taki latający szczur. O ile uwielbiam dzikie zwierzęta, las i dzicz, a tyle gołębie w mieście to patologia jak dresiarze.
Niestety w przeciwieństwie do dresiarzy ciężko ich gdzieś wywieść na jakąś wyspę niech tam żyją po swojemu i próbują się rozmnażać.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bajzlem nazywasz :

Kabel zasilający od monitora
Kabel zasilający komputer stacjonarny
Kabel zasilający drukarkę
Zasilacz od drugiego kompa (tj. laptopa)
Zasilacze od modemu i routera?

A na co niby sprzęt ma dzialac, na wode?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zakazy dokarmiania

Niech ta pani od dzwoneczkow stuknie się w skronie, gołębie w mieście nawet samochodów sie nie boją.

U siebie sprawdzałem wiatraki, sztuczne drapieżniki, spray na gołębie, płyty cd. Codziennie po kilka razy je przeganiano. I dalej brudzą i robią gniazda.

Tylko zakaz dokarmiania, akcja informacyjna i wysokie kary poskutkują.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

To świństwo podać czyjeś imię i nazwisko a samemu zostać anonimem.Tchórz.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Zupę mu wyjada
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

To jest siatka sadownicza, do ochrony drzew i krzewów
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

to niezły bajzel pod tym stołem . dobrze, że pies jest w stanie się wygrzebać .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Brak słów

Gołębie przeszkadzają ,samochody ,psy szczekają ,koty śmierdzą ,deszcz pada ,wiatr wieje i ludzie za szybko idą tak to jest jak człowiek ma za dużo czasu i brak zajęcia a czasami wystarczy kupić ręczniki i wytrzeć odchody i brak problemów .Wystarczy zobaczyć w Gdańsku na ul.Grunwaldzkiej 597 jak w bloku śmierdzi i wszyscy mają to głęboko a nie robią ptaki . SANEPID MA TEN SMRÓD GŁĘBOKO -NIKOMU TO NIE PRZESZKADZA -URZĘDNIK JEST BEZKARNY
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Niestety nie zawsze jest to wynik dokarmiania. Mieszkam na ostatnim pietrze i wiecznie mam gniazda pod rynnami i narobione na balkonie lub parapecie, ale to są ptaki też chcą żyć. Nie miałam sumienia zrzucić im gniazda, które tak pieczołowicie budują
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Profesjonalne zabezpieczanie balkonów na terenie Trójmiasta

Witam,

Zajmujemy się PROFESJONALNYM zabezpieczeniem balkonów przed ptakami (bez możliwości zaplątania się ptaków w siatkę) oraz siatek bezpieczeństwa dla kotów na terenie Trójmiasta i okolic.

http://www.siatkaochronna.info/
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

dla mnie ludzie dokarmiający dzikie zwierzęta to świry.

bo one sobie dają radę same. a jak już potrzebują pomocy, gdy są trudne warunki atmosferyczne,np. duże mrozy, to tych dokarmiających też nie ma.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

aha czyli lepiej mieć balkon pełen gołębich gniazd i ptasiego g*wna?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Może ktoś mi wytłumaczy, pytam poważnie

Kocham zwierzęta bardzo ale nie mogę pojąć tego miejskiego dokarmiania szkodników. Czy wy nie rozumiecie, że im więcej spasionych gołębi=więcej mew i rybitw, które z chęcią szamają takie tłuste, leniwe gołąbki, robiąc przy tym niezłą krwawą rzeź. Więcej mew=więcej bezpańskich kotków, które żeru mają opór. Przecież tak naprawdę robicie im krzywdę. Wytłumaczcie mi dlaczego karmicie te zwierzęta, nie pytam złośliwie.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 6

maupa w zoo

To prawda. Najlepiej jak ludzie ogladaja malpy w zoo...Ze smiechem ale i takim.....jakby spojrzeniem w lustro :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ludzie.

Jak wy nienawidzicie wszystkiego co żyje.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 16

kot

Zapominacie,że siatki są tez ochroną gdy w domu jest kot. Nie tylko dot.ochrony przed ptakami
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0