Ptaki uwięzione w siatce na balkonie

Opinie do artykułu: Ptaki uwięzione w siatce na balkonie.

- Właśnie próbujemy uratować ptaki, które złapały się w sieć zamontowaną na balkonie. Właściciela lokalu nie ma, a my musimy patrzeć na ich cierpienie - to fragment wiadomości, którą na adres news@trojmiasto.pl przysłali nasi czytelnicy z Redłowa. W sprawie uwięzionych ptaków interweniował Wydział Środowiska Urzędu Miasta Gdyni. Siatka została zdjęta, ale jeden z gołębi był już martwy.

Ptaki zaplątały się w siatkę, która zabezpieczała balkon w bloku przy ul. Legionów w Gdyni. Jak ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Która kupa gorsza?

Ta psia na trawniku przed domem, czy ptasia na dachu samochodu
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Moje zdanie..

... nie trzeba od razu strzelać śrutem, zastawiać jakichś pułapek na gołebie. Wystarczy NIE dokarmiać, na balkonie postawić figurkę zwierzaka, np. sowy (jak ktoś dobrze pomyśli to nawet ładnie wkomponuje to w kwiaty), a jak ma się w domu psa lub kota to wypuszczać na balkon. I przede wszystkim dbać o porządek wokół siebie - ile razy ktoś wyrzucał jedzenie za okno? Co, nie ma takich przypadków? ;)
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mogą mu skoczyć

Ta siatka to miejsce na przechowywanie kaszanek, baleronów i salcesonów. A że jakiś ptak się napatoczy? Mogł nie rzucać się na wędliny premium
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

I bardzo dobrze

Przynajmniej nie beda zasrywaly nam aut i parapetow.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

największy brudas i pasożyt to człowiek

Niszczy wszystko dookoła, betonuje kazdy kawałek ziemii a potem mu przeszkadzają zwierzęta a to ptaki a to dziki, szkoda że sam sobie nie przeszkadza.
ludzie nie jesteśmy sami na tej planecie!!!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 10

Straszne nie?

Olaboga, co to teraz będzie! Koniec świata normalnie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 17

Jak zobacze cie z udarem albo zawałem leżącą na ulicy to nawet okiem nie mrugnę.

Pokaż tylko jak wyglądasz żebym wiedział że to właśnie ty zdychasz w męczarniach.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 38

Lepiej sr*ć psami.

A zwróć takiemu uwagę. Jak wejdę w kupę gołebia to mnie to nie rusza, ale jak wejdę w kupę psa to mnie wściekłość bierze i mam ochotę kolejnemu napotkanemu sr*jącemu psem urwać łeb i wrzucić to g*wno w miejsce w którym powinien znajdować się jego mózg.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

ptaki...

to nie ptaki to latające szczury miast .. obsr*ńce
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

strażnik z teksasu

Człowiek pasożyt niszczący sr*... Wszędzie i tempiący wszystko co żyje
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

goląb

ha ha majątek prostak zainwestuj w mózg bardziej się opłaca
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12

gołab

sam jesteś obs....... szczur
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 21

babcia

kiedyś jak dożyjesz będziesz też stara nowobogacka prostaczko takim wszystko przeszkadza Siedz w chałupie i myśl o swoim kredycie to nie będą cię wkurzać starsi ludzie
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 33

meg

tylko psycholom wszystko przeszkadza
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 13

Drodzy Gdynianie

Póki temat gorący, spróbujmy zrobić porządek z gołąbkami. Przyślijcie adresy karmiących, i miejsc gdzie karmienie ma miejsce, zaproponujcie rozwiązania (kary? sokolnik?), prześle je do UM Gdynia. Może wspólnymi siłami uda nam się pozbyć problemu. Adres mailowy: golebie.stop@gmail.com
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ja wypróbowałam sprawdzony sposób w mojej rodzinie,

i faktycznie działa.

Postawiłam na balkonie sporych rozmiarów gumowego zwierzaka. Gołębie widząc coś co przypomina psa/kota (chodzi o nadmuchiwaną krówkę), omijają miejsce z daleka.

Moje kwiaty są bezpieczne i nie mam zwłok nieszczęsnych ptaków na balkonie jak ten z*** od siatki.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4

Gdzie?

Na zdjęciu ,przyjrzyj się na dolną jego część.Ktoś piętro niżej zabezpieczył się prawidłowo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najgorzej mają ci, którym przy oknie zalogowały się jaskółki
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ale chyba nie dokarmiasz latem?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1