Puste lokale w budynku gdyńskiego dworca

Opinie do artykułu: Puste lokale w budynku gdyńskiego dworca.
Artykuł na temat: Dworzec PKP w Gdyni - co dalej?

Siedem lokali znajdujących się w pasażu pomiędzy dworcem PKP i dworcem podmiejskim w Gdyni pozostaje pustych. - Szykujemy ofertę, rozmawiamy z potencjalnymi zainteresowanymi - odpowiadają przedstawiciele PKP, unikając konkretów.

Przypomnijmy, że dworzec PKP w Gdyni został wyremontowany kosztem 40 mln zł na Euro 2012. Prace trwały dwa lata, po przemianie budynek wyładniał. Odświeżono wnętrze, elewacje, zadbano o architektoniczne detale.
Po kilku miesiącach okazało się, że ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do Basi

To nie do końca tak. Za budowę kolejnej galerii jest odpowiedzialny samorząd, który zgadza się na wszystko co dyktuje deweloper.
A to samorząd ma rządzić i ma ku temu narzędzia żeby nie poddawać się dyktatowi deweloperów. Ale z nich nie korzysta i przez to działa na szkodę mieszkańców.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 7

W naszym kraju

Się nie da zarobić tylko wydoić!
Co ci właściciele mają tam sprzedawać?
Żeby zarobić na taki czynsz?
Ekskluzywne produkty? A kto je będzie kupował? Bogaci rzadko jeżdżą pociągami...
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 0

Marketing w stylu PKP i skutki jak widać.
Z drugiej strony ile można knajp otwierać na dworcu, nie oszukujmy się McD i Subway przyciągają najwięcej klientów. Tam jest jeszcze miejsce na jakąś sieciową kawiarnię i tyle.
Ja bym natomiast zabrał się za uporzadkowanie okolic dworca oraz sam dworzec podmiejski skm.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 0

po pierwsze nie wątpię że stawki są wysokie wszak polskojęzyczne państwo się ceni
po drugie w okolicach dworca rezydują dziesiątki bezdomnych a miejscy urzędnicy udają że nie ma problemu
po trzecie obszar wyłożony jest kostką granitową której zadaniem jest niszczenie walizek i utrudnianie chodzenia, ale jest + 20 do prestiżu
po czwarte drzwi zewnętrzne do dworca nie są automatyczne lecz archaiczne wahadłowe co uniemożliwia przemieszczanie się osób niepełnosprawnych

dawno dawno temu kiedy wielcy sojowi intelektualiści nie mędrkowali jeszcze w necie była tam liczna swojska gastronomia, może nie jakaś ąę bo hotdogowo/hamburgerowa ale z pewnością zdrowsza od modnych sieciowych fast foodów
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 0

racja, nie znasz się.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Jaki jest sens otwierania gastronomi na tym dworcu i płacić ogromny haracz

jeżeli na 10 Lutego i Starowiejskiej jest kilka takich lokali, nie wspominając o McD, z którym na poziomie szybkich posiłków raczej niewielu jest w stanie konkurować. Jeżeli PKP chce znaleźć tam nabywców to oferta musi być zindywidualizowana. No chyba że liczą na sieciówki.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

%%%

Stawkę ustala rynek, a nie „ranga miejsca”.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 2

odsyłam na strony GUS

każdy może sobie sprawdzić
a gdynianie nie muszą bo wiedzą jak jest
i śmieją się z pisowskich trolli piszących że białe jest czarne
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 9

A niby że gdzie

One tam się podziewaja nigdy nic takiego tam nie widziałem
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oklejone, panie, oklejone. Tylko taśmę co rusz wymieniają na nową, żeby ładnie wyglądało.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

kobiety o wątpliwej reputacji

To mnie rozbawiło przyznam :)
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z dworca głównego

w ciągłym remoncie, końca nie widać.
Informatory klapkowe zdemontowane daaawno temu, nowych wyświetlaczy nie widać. Te we Wrzeszczu i Oliwie już (po roku?) oficjalnie działają, czy ciągle oklejone biało-czerwoną (taki ficzer na 100 lecie?) taśmą?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

W latach 90tych w tym pasażu był salon gier z automatami

rany boskie ile ja tam kasy przetraciłem :)

Najpiękniejsze chwile dzieciństwa - skakanie ludkiem przez kaktusy i hydranty :D
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 1

1000 za metr kwadratowy,30 m powierzchni plus reszta Budzisz się i już masz 1500 długu, nie wiem czy na dopalaczach czy koksie da się tyle zarobić dziennie.Bułke też czasami trzeba zjeść,a nie tylko karmić czyjeś gęby.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 0

i ten piekny krzywy podjazd na peron
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 2

dokładnie, byłem na świętojańskiej w poczatku września, jak jeszcze było ciepło

co krok bar, restauracja, fastfood, kawiarnia, cukiernia

Nie to co kiedy. Kiedy były same apteki i banki. Teraz w końcu Świętojańska zaczyna żyć.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 14

Godne uwagi

Zapewne czynsz z ksiezyca jak wiekszosc komentujacych zauwazyla polozyl poprzednich wynajmujacych i skutecznie odstrasza nowych, zapewnienia typu negocjujemy z nowymi najemcami mozna miedzy bajki wlozyc. Zastanawiam sie tylko jakie konsekwecje poniosa Ci ktorzy do takiego stanu rzeczy doprowadzili, nie wspominajac juz o mizernym wizerunku miasta w oczach przyjezdnych. Wstyd i hanba.
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skoro jest to obiekt premium to może tam by otworzył sie salon mercedesa audi Porsche albo coś w tym stylu.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 2

Żaden ze mnie

trollin, napisałem jak to widzę, choć nie znam się, co ja tam wiem
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2