Pytanie do pań - hand made, druty.

Hej moje drogie

Mam prośbę-pytanie, czy umiecie robić na drutach i gdzie się tego nauczyłyście. Mam teraz więcej czasu i chciałam potworzyć coś dla pokoju dziecka, do kuchni. Miałam kiedyś na technice takie zajęcia, ale to tyle lat temu nie pamiętam. Jak uczyłyście się takiego rzemiosła?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: pytanie do Pań, hand made, druty

tak, moja babcia mnie nauczyła
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mama uczyła mnie gdy byłam nastolatką.
Interesowało mnie kiedy dziergała i szydełkowała.
W Ciąży dziergałam narzutkę i szaliki :)

Mnie uczyła Babcia i na zajęciach ZPT, ale zapomniałam.
Na you toube jest dużo filmików krok po kroku i warto poszukać takich dla początkujących i brać się za proste rzeczy, aby "rękę wyrobić" potem już w trudniejsze rzeczy wchodzić. Szkoda, że czasu mi brak..... zrobiłam na razie czepeczki dla dzieci "sówki" na szydełku i szaliki na drutach

Mnie mama douczała, ale też były zajęcia w szkole. Pewnie są filmiki w intrenecie. Ja znam blogi http://szydelkowe-chwile.pl/simple-stylish-robotki-na-drutach/ , bo się tym interesuję jeśli chcesz przypomnieć to spróbuj z szalikiem, jest prosty do zrobienia.

Inne tematy z forum

Hiszpańska mucha (30 odpowiedzi)

Hej dziewczyny. Czy któraś z Was próbowała możę hiszpańskiej muchy? Mianowicie zastanawiam sie...

Prezent na dzień kobiet (25 odpowiedzi)

Kochani, potrzebuje podpowiedzi i inspiracji co mogę kupić mojej lubej na dzień kobiet, żeby było...

Tabletki powiększające piersi (8 odpowiedzi)

Pytanie kieruję do osób, które takie tabletki brały i mogą opisać doświadczenia. Jakie brałyscie...