Pytanie o chustę/ zakup

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Hej. Mam termin porodu na koniec czerwca. Chciałabym kupić chustę elastyczną. Mam spore skrzywienie kręgosłupa więc nie dam rady i tak długo nosić w chuście, pewnie tylko przez pierwsze pół roku, dlatego tkanej raczej nie biorę pod uwagę. Wydaje mi się, że na początek wystarczy elastyczna bo z tego co wyczytałam jest łatwiejsza w obsłudze. Mam pytanie odnośnie sezonu czy latem maluszkowi będzie dobrze w elastycznej? Nie za gorąco? Czy jeśli planuję nosić tylko pierwsze miesiące to lepiej nie przyzwyczajać maluszka? No i czy akurat latem to się sprawdzi? Jeśli tak to jaką polecacie? Jeśli któraś z Was ma na sprzedaż używaną również chętnie rozważę zakup. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pytanie o chustę/ zakup

podnoszę pytanie.

ja chusty sobie chwalę :)
co prawda nie korzystałam z elastycznej, tylko od razu z tkanej - ale zaczynałam jak mały miał 3 miesiące i ładnie trzymał główkę. Myślę, że elastyczna na początek to dobry wybór - przy tkanej od urodzenia bałabym się czy odpowiednio mocno dociągnęłam.
byłam na warsztatach - można się umówić z panią w sklepie na Obrońców Wybrzeża - i nauczy wiązać i doradzi - polecam :) mi takie przeszkolenie dodało odwagi :) uznałam, że czytać to jedno, a samemu wiązać to coś zupełnie innego :P
duża zaleta elastycznej - dobrze trzyma główkę i nie trzeba za każdym razem wiązać na nowo.
tylko trezba pamiętać żeby dobrze ubrać dziecko.
z wózka aktualnie nie korzystam (używałam do 3 miesiąca - jak zaczęłam przygodę z chustami), a maluszek ma już 15 miesięcy. plecy dają radę, mimo, że ma już ponad 10 kg noszę go cały czas z przodu - lubię z nim rozmawiać i mam cały czas na oku - niestety ludzie mają tendencję do zaczepiania dzieci i bałabym się, że jak jest na plecach, to go nie widzę...
mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłam i zachęciłam :)

Dzięki :) Zachęciłaś i to bardzo :)

ja nosiłam tylko na początku właśnie przy kolkach- pierwsze 3 mies, potem już sporadycznie na wypadach, gdzie wózkiem było ciężko albo nie było miejsca w bagażniku ;) sprawdziła się, dzieci zawsze mi słodko usypiały :)

jak coś to mam na sprzedaż taką http://www.chusta.pl/index.php?page=shop.browse&category_id=13&option=com_virtuemart&Itemid=29&vmcchk=1&Itemid=29
byłam z niej baaaaaardzo zadowolona :)
kolor fioletowy jasny z ciemnym, akurat teraz nie ma takiego zestawienia na stronce :)

A jaka cena?

80 zł