Pytanie od żółtodzioba...
Chciałbym wziąć udział po raz pierwszy w H26 (rowerowym), mam jednak kilka pytań:
- jak wyglądają mapy do Harpaganów (gdyby ktoś mógł mi podesłać skany z poprzednich - byłbym baaaaaaaaaaaaaardzo dźwięczny), tzn. czy są to mapy-wynalazki (retuszowane, tylko PK, odbicia lustrzane, itp.) czy też 'zwykłe' (jeśli tak, to czy z topografią, czy sama mapa drogowa, etc.) ???
- czy PK są generalnie przy (jakichkolwiek) drogach czy też typu na 300 m od głazu, który jest tuż obok 253 drzewa w kolejności na prawo od nieistniejącego od wojny mostka ( ;) )?
- czy dobrze rozumuję, że start jest wspólny?
- czy dobrze rozumuję, że przekroczenie czasu nie oznacza dyskwalifikacji, a punkty karne?
- czy na starcie trzeba podawać numer ubezpieczenia?
- czy istneje możliwość pozostawienia części bagażu (np. sakwy) na miejscu (w bazie)
From the mountain thank za odpowiedź i przepraszam, za zawracanie gitary tymi (chyba) oczywistymi (dla wielokrotnych uczestników) pytaniami.
Do zobaczenia (mam nadzieję) na trasie
PS.
- czy dedukcja, iż rajd odbędzie się raczej w okolicach poza kierunkami zach i pd od Zblewa jest zbyt daleko idąca? (środek Borów Tucholskich -sądząc z mapy, gdyż nigdy tam niestety nie byłem- trudno nazwać chyba terenem 'z wyraźnym wpływem człowieka' - cyt. z komunikatu startowego ;)