Pytanie

Mam pytanie, może ktoś z Was się orientuje - chciałabym rozpocząć karierę w branży rozrywkowej (organizacja eventów, kreacja i realizacje itp) tylko nie wiem tak naprawdę od czego zacząć- odbyłam dwumiesięczną praktykę studencką w bardzo dobrej Agencji Artystycznej, teraz chciałabym odbyć staż, by móc wdrożyć się w branżę, tylko niestety żadna z Agencji jak dotąd nie jest zainteresowaną moją osobą :/ macie jakie pomysły jak można podnieść kwalifikacje/umiejętności, aby być bardziej atrakcyjną na rynku dla tej branży ?
Z góry dziękuję bardzo za odpowiedzi, pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pytanie

Ściągnij jakąś gwiazdę rocka do Polski:) Zaraz będą Tobą zainteresowani.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Noo to rzuciłeś mnie na najgłębszą wodę :P gdybym miała taką możliwość na pewno bym ściągnęła największą gwiazdę rocka i nie tylko,ale niestety nie mam jeszcze takich możliwości, chodziło mi raczej, czy warto iść na jakieś kursy/szkolenia,a jeśli tak to na jakie i czy warto osobiście rozwozić Cv po Agencjach?

Jak chcesz to napisz do mnie na slodkimisiek@onet.pl i podam Ci kilka firm:)

hej
pracowałam w jednej z większych trójmiejskich agencji 4 lata. Rynek znam nieźle.
Co agencja, to inne wymagania, wierz mi :)
Kursy i szkolenia... moim zdaniem nie tędy droga.
Trzeba być przede wszystkim kreatywnym, mieć umiejętność szybkiego nawiązywania kontaktów a potem utrzymania ich, dobrze znać angielski (niekoniecznie, ale się bardzo przydaje jednak), poza tym być bardzo dobrze zorganizowanym i ZDECYDOWANYM. Umieć podejmować decyzję pod wpływem chwili, potrafić działać w sytuacjach stresowych, być przebojowym... można by tak długo.
Generalnie niewiele pomogą Ci kursy. Albo masz to coś, albo nie..
Przez moją agencję przewinęło się mnóstwo stażystek/ ów. Większość to takie memły, którym palcem trzeba było pokazać, co mają robić, bo nie byli w stanie wykazać jakiejkolwiek inicjatywy.
Praca fajna dla młodych ludzi na kilka lat. Na dłuższą metę nie polecam, ale zależy co kto lubi. No i zależy jeszcze w której agencji :)
Powodzenia w szukaniu.

eventmaster dziękuje bardzo za cenne rady :D największym problemem jest to,że gdybym była modelową stażystką, miała wszystkie w/w cechy, to jak sprawić, żeby Agencja zaprosiła na rozmowę, by móc się zaprezentować chociażby w ten sposób-na początek, dlatego pomyślałam o jakiś kursach, czy szkoleniach, żeby zainteresować najpierw swoim Cv,no i niestety nie pomagają nawet wspaniałe referencje na dwie strony, bo,jak pisałam wcześniej, żadna z Agencji nie wykazała chęci poznania mej skromnej,lecz wartościowej osoby.

napisz do jakiejs agencji z pozycji klienta zainteresowanego jakimś "zarąbistym" odpałowym pomysłem i poproś o rozmowę z szeryfem agencji. proste jak konstrukcja gaci, potem tegoż oto szeryfa owijasz sobie wokół palca swoją zarąbiswtością i pracę masz.
jak pomogłem to 1 wypłata dla mnie ;) niestety, ale czasami trzeba odwalić taki nr typu "idx na całość" bo inaczej to cię oleją.

Ok dziękuję wszystkim za cenne rady, macie rację czas na niekonwencjonalne metody :D Pozdrawiam

Słonko, agencja nie zainteresuje się "klientem" piszącym maila z domeny gmail :D
Poszukaj innych rozwiązań.
Ciężko Ci się będzie wbić bez rekomendacji kogoś znanego w branży do agencji, która akurat nie szuka kogoś konkretnego.
Ja tę robotę wyhaczyłam normalnie z ogłoszenia, próbuj, życzę powodzenia. Wiem, że LIVE jest otwarty na nowych pracowników, ale musisz ich powalić. I bądź gotowa na niezłą harówę :)

Inne tematy z forum

INVICTA - to bałagan a nie firma! (23 odpowiedzi)

Odradzam! Było 2 rozmowy po 1 godzinie każda. Wygłądało bardzo powaznie wszystko. Jak doszlo do...

jak znaleźć pracę bez znajomośći???? (63 odpowiedzi)

nie mam pojęcia juz co robić.....skonczyłam studia...nie mam doswiadczenia...ale też nie mam go...

Życie za granicą to też nie bajka... (48 odpowiedzi)

Obserwowałam to forum jeszcze w momencie, kiedy byłam w Polsce i tak jak większość z Was...