Queen - koncert odwołany

Temat dostępny też na forum: Queen - koncert odwołany
Po 1991 roku, kiedy zmarł Freddie Mercury, grupa zajmowała się głównie wydawaniem składanek z serii "Greatest Hits" oraz występowaniem z coraz to innymi wokalistami (warto wspomnieć o koncercie razem z Robbiem Williamsem).W 2005 roku dwaj muzycy z oryginalnego składu - Brian May (gitara) oraz Roger Taylor (perkusja) wyruszyli w pierwszą od 1986 roku trasę koncertową pod szyldem Queen ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Paul Rodgers z Queen.

Paul Rodgers jest świetnym wokalistą.Gdy w1970r powstawało Queen,Rodgers z grupą Free byli już gwiazdami.Kto nie pamięta ich wielkiego przeboju All right now.

Świetnie że przyjeżdzają

Bardzo lobię queen, oraz Rogera Taylora i gitarkę Briana już się nie mogę doczekać/

SUPERRRR!!!

GDZIE MOŻNA KUPIĆ BILETY ?
CENA NIE GRA ROLI :)

Pytanie

A co Fredy Mercury też będzie?To ja ide na koncert.Bo jak nie to jak można ten zespół nazwac zespołem Queen.Co dziadkowie nie maja pieniedzy>?Żenada.I pewnie bilety zaczynac sie beda od 80 zł.Szkoda mi ludzi ktorzy na "To"pójda.

Oczywiście wybiorę się. Nawet bez Frediego to zespół klasa i ich wiek nie odgrywa roli.A zespół Free w którym śpiewał Rodgers też był bdb.Ale współczesna młodzież nie ma o tym zielonego pojęcia a szkoda.

Odpowiedż na pytanie.

80 zł to się płaci za kibel,a nie za wstęp na taki koncert.Chcesz mieć taniej to idż na koncert disco polo.

Dla mnie Queen to Queen z Freddiem Mercurym i Johnem Deaconem a ich w obecnym składzie nie ma

Miło będzie posłuchać Ich na żywo. Choć to "tylko" 1/2 składu, to jednak dźwięk prawdziwego Queen'u.
Czekam z niecierpliwością na info o biletach.

.

nie pod szyldem Queen, tylko 'Queen + Paul Rodgers' (wlasnie tak nazywa sie caly ten projekt) panowie redaktorzy i nie zagrali koncertu z Robbie Williamsem, tylko nagrali nowa wersje We Are The Champions z nim. Sprawdzenie informacji przed napisaniem wiadomosci jeszczenikomu nie zaszkodzilo

szkoda, że tegop pana z prawej już nie ma...

Podpisuję się pod wypowiedzią Flo w 100% zdjęcie redakcja ma również z innej bajki :)

very sorry, ale .....

bez Fredka to już niestety tylko "popierdółki" zostały - tego głosu nikt nie podrobi!!!

super

Bardzo się cieszę,że będzie ich koncert.Oglądałam ich na płycie już z tym nowym wokalistą,jest superrrrrrrrrrrrr. Czekam na wiadomość o biletach.

Potwierdzenie!!!

Kilkanaście minut temu oficjalnie została potwierdzona informacja, iż Queen+Paul Rodgers zagrają 20 września w Gdańsku w ramach europejskiej trasy koncertowej. Bilety w sprzedaży od 5 kwietnia, w przedsprzedaży od 25 marca

za darmo ??

Witam, na oficjalnej stronie zespołu czytam że ; The 2008 tour kicks off mid-September in Russia with two dates at Moscow’s SCO Olympic Arena, moves on into Poland for a massive free concert at the historic Gdansk Shipyard.

Zwróćcie uwagę na słowo FREE

nie za darmo

FREE w tym przypadku nie oznacza "darmowy" tylko to ,ze koncert odbedzie sie na powietrzu a nie w hali czy obiekcie zamknietym,.

sprzedaż, przedsprzedaż

a gdzie szukać tych biletów?

Paul Rodgers

co Wy chcecie Rodgers wymiata!!! i to dla niego jadę właściwie, ale Queen swoją drogą....:)

http://queen1991.blog.pl/komentarze/index.php?nid=13475518..

Przedstawiciel polskiego Fanklubu Queen - qMichał jest po pierwszych rozmowach z organizatorami koncertu w Gdańsku.
Najlepiej jak zacytuje jego słowa:
"To czy koncert bedzie darmowy rozstrzygnać powinno sie w przeciagu miesiaca. Wsztstko to zalezy od planow jednej z dunskich firm wspolpracujaych ze Stocznia,ktora moze wykonywac jakies prace modernizacyjne na terenie placu koncertowego. Poniewaz nie sa jeszcze znane szczegoly i terminy tych dzialan, organizatorzy wstrzymuja sie z oficjalnym powierdzeniem darmowego koncertu. Zachodzi takze ewentualnosc zmiany lokalizacji koncertu na Plac Zebran Ludowych (http://www.trojmiasto.pl/Plac-Zebran-Ludowych-o7144.html). Wg. organizatorow istnieje jednak 90% szans,iz koncert odbedzie sie na terenie Stoczni (byc moze bedzie nieco ograniczony teren) i bedzie darmowy.

Stocznia Gdanska wyraza zdecydowana chec wspopracy z PFQ."

ha!..

Wycofano koncert w Gdańsku

na oficjalnej stronie q+pr oraz na stronie www.queenonline.com WYCOFANO z listy koncert w Gdańsku...
Na chwile obecna nikt nie wie co sie stalo! ;(

problemy ze sponsorem?

napisali na oficjalnej stronie, że dosdtali od organizatora info, że są problemy ze sponsorem i w związku z tym, dopóki sprawa się nie wyjasni, nie mozna będzie przez oficjalną stronę Queen kupić biletów na koncert w Gdańsku

Podniecanie sie

Cała ta wrzawa ze sponsorami,darmowym wejsciem to smieszn sprawa i swiadczy tylko o braku profesjonalizmu organizatorow,a i zespolu.Kuxxx zespoly z jamajki nie maja problemów jakos by sie ugadac z ludzmi w Polsce i grac na najwyższym poziomie a te rozkapryszone gwiazdeczki(dziadkowie)maja problem by zagrać i potrzebują 1000 sponsorow.Mam totalna beke z tych komentarzy.Żenada/

Cały czas jest szansa, że koncert odbędzie się w Gdańsku. Więc spokojnie ;) Wszystko się wyjaśni za parę dni ;)

Queen raczej nie bedzie

Trudno czekać dłużej, co za nieodpowiedzialny organizator podaje dwukrotnie oficjalną informację a następnie nic, jak firma krzak. Raczej musimy wszyscy wybrać się na koncert większej gwiazdy Erica Claptona do Gdyni-tam wiedzą jak się robi wielkie wydarzenia muzyczne i potrafią zaangażować odpowiednich specjalistów jak LiveNation.

Koncert Queen ostatecznie odwołany

Żenada w tym Gdańsku ja nie wiem dlaczego władze miasta "prezydenci", korzystają z tych pajacy chyba tylko dlatego że to koledzy z urzedu miasta. Fundacja Gdańska
to jak dla mnie to nawet koncert Rosiewicza pod patronatem telewizji Trwam by spartoliła, ale czego można się spodziewać po "pralni".

wina miasta?

podobno do miasta gdansk zglosila sie agencja live nation, ktora robi Erica Claptona w gdyni i takie duze sztuki jak metalica, ale miasto odmowilo nie wiadomo z jakich powodow... ciekawe tylko czy to koniec koncertow pt. "przestrzen wolnosci" zamiast zlecic to profesjonalistom to zlecaja to amatorom - fundacji gdanskiej...

Ja wybieram się na Erica Claptona a tak swoja drogą Queen w tym składzie to dla mnie nie jest mega gwiazda, ale jak na Gdańsk to faktycznie wydarzenie.
Swoją drogą " Gdańsk-morze możliwości" powinni zmienić
na "Gdańsk -morze korupcji" albo tylko "morze może"?

Cena biletĂłw

JeĹ?li jednak ten koncert w GdaĹ?sku siÄ? odbÄ?dzie, to ile kosztowaĹ?yby bilety ?

Będzie czy nie będzie?!

Czy ktoś wie coś nowego na temat koncertu? Wiadomo czy się odbędzie? Organizacja jest wyjątkowo powalająca...

szkoda

bez Frediego To nie to samo:(

jpg

niech nie przyjezdzaja freddie umarl Queen nie istnieje

Queen I love ;DDD

Jak zwykle gdansk nie ma pieniedzy i koncertu nie zorganizuje ale na ta badziewiasta Scene muzyczną,Baltick Arene to oczywiscie pieniadze sie znajda
Ten legendarny zespol mial byc w gdansku mial ale nie bedzie jestem wkurzona i to straszanie;/

jak zwykle wszystko musiano spiprzyc
żal na calej dlugosci ;/////////
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

fredi ! ! !

dokładnie . bez frediego to nie to samo. on duuuuuuuuużo wniósł do naszy serc - fanów rocka

Koncert

Mam pytanie.Czy odbędze się ten koncert jak tak to kiedy i o której i ile bilet kosztuje.

a jednak bedzie!

Wszystkich fanow zapraszam z kasetami Thr Best of Queen do siebie.
Bedzie tez Freddy...

Inne tematy z forum

PKO Gdynia Półmaraton (3 odpowiedzi)

Tegoroczny PKO Gdynia Półmaraton będzie miał szczególny charakter - to część obchodów stulecia...

Nocne Misterium Krzyża (3 odpowiedzi)

Już po raz jedenasty zapraszamy wszystkich na niezwykłe wydarzenie - procesję pokutną. Misterium...

Blokada ronda przy Ergo Arenie w proteście przeciw zabudowie terenów zielonch (18 odpowiedzi)

W najbliższą sobotę 11 kwietnia o godzinie 11:00 mieszkańcy Sopotu zablokują rondo przy Ergo...