Trudno przejśc obojętnie wobec kłamliwych zarzutów zawartych w anonimowej opinii pt" lekarz z problemem", której treść
uderza w moje dobre imię i firmę, w której udzielam porad internistycznych. Rozumiem rozczarowanie pacjentki, której
nie autoryzowałem swoją pieczątką listy badań diagnostycznych, które w jej opinii miały być profilaktyką,a w rzeczywistości nie miały z nią nic wspólnego.Rozumiem, że z tego tytułu musiała wylać na mnie wiadro pomyi!!! Ale pomawianie mnie o namawianie
pacjentów do udzielania fałszywych informacji na temat swojego stany zdrowia jest po prosto wyjątkowym prostactwem ze strony piszącej,
zważywszy na to,że badania profilaktyczne wykonuje się w określonych płcią i wiekiem grupach osób bezobjawowych !!!!
Nie mam nic przeciwko wykonywaniu badań profilaktycznych, zgodnych z obowiązującą wiedzą medyczną, mało tego chętnie udzielam na ten temat informacji.Żaden znany mi abonament nie oferuje tzw. badań profilaktycznych. Abonamenty medyczne gwarantują bezpłatny dostęp do lekarzy i badań, ze wskazań lekarskich.
Żyjemy w Polsce i ocenianie kompetencji zawodowych lekarza przez osobę, która nie posiada elementarnej wiedzy medycznej jest złą normą.