REFLUKS

Po rtg przełyku u koleżanki wykryto refluks. Oczywiście bardzo się zmartwiła. Słyszałam że ;można z tym życ;
Czy ktoś ma podobny problem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: REFLUKS

ja tez mam przy odpowiedziej diecie i lekach zyje z tym normalnie :)

mam od 8 lat, da sie zyc, zalezy czy zoladkowo-przelykowy czy jelitowo-zoladakowy, z tym pierwszym dieta zeby nei podnosic kwasow + lansopriazol na recepte i czesto wystarcza jesli nie ma duzych zmian w przelyku... u mnie problem wystepuje tylko w stanach stresu wiec dodatkowo lykam Kalmsa na uspokojenie,

jelitowo-zoladkowy to wyzsza szkola jazdy, bardzo bolesne i nie wiem co sie z tym robi..

Dziękuję ;=))) Może jeszcze jakieś opinie.

Ja mam refluks spowodowany przepukliną przełyku, poza tym zapalenie błony śluzowej żołądka które odnawia się wiosną i jesienię-ból jaki nikomu nie życzę a refluks...daje nieprzyjemne objawy, może występować pieczenie przełyku a nawet ból w klatce piersiowej, uczucie "włosów" w gardle spowodowane tym że zarzucana treść żołądkowa osłabia śluzówkę przełyku. Najważniejsze to przyjmować leki, nie najadać się do syta ( zjadać małe posiłki a często) unikać cytrusów, ostrych przypraw, gazowanych wynalazków w płynie :), smażonego i tłustego. Starać się nie kłaść po posiłku a spać z lekko uniesionym tułowiem-można włożyć poduszkę dodatkowo pod materac... hmm nie wiem co jeszcze...żyć się z tym da a czasami nawet nie czuję że mam refluks. Ktos napisał o refluksie jelitowo żołądkowym-szczerze przyznam że nie wiedziałam że taki jest-wylądowałam w szpitalu, zrobili gastroskopie okazalo sie ze jest refluks i zolc z jelit cofnela sie do zoladka, czyli mam tez refluks jelitowo zoladkowy? bol straszny przez kilka dni, mimo kroplowek przeciwbolowych. ;/

Inne tematy z forum

Problemy z erekcja przy dziewczynie (6 odpowiedzi)

Witam Poznałem świetną dziewczynę, przy której mam problem z erekcją. Wiem że przed nią członek...

Mój mężczyzna ma problemy ze wzwodem (6 odpowiedzi)

Mam pytanie. Mianowicie mój mężczyzna ma od jakiegos czasu problemy ze wzwodem. Ogólnie nie chce...

Szybko dochodzę co robić? (4 odpowiedzi)

Siema. Mam problem mam 16 lat(chłopak) i dochodzę w 20 sekund góra 30 nie mam mocnego podniecenia...