ROWER

Temat dostępny też na forum: Rowery
Kto mi ukradł rower damski niebieski :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ROWER

Trzeba bylo go dobrze przypiąć i pilnowac , wspolczuje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rower zazwyczaj przypina się, aby go jednak nie pilnować.
Na moim osiedlu było tyle włamań do piwnic, że większość mieszkańców przechowuje rowery na balkonach.

> było tyle włamań do piwnic, że większość mieszkańców przechowuje rowery na balkonach

Niezbyt to rozsądne.
Dla złodzieja nie stanowi większej przeszkody (słyszałem o kradzieży roweru z balkonu na II p :).
W znakomitej większości TU - włamanie do piwnicy objęte jest zakresem ubezpieczenia (a zatem można liczyć na odszkodowanie). Natomiast kradzież z balkonu ubezpieczeniem objęta nie jest, nawet jeśli balkon jest zabudowany i nie można dokonać kradzieży bez włamania.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja swoich rówerów nigdy nie przypiałem nie pilnowałem i było Si :d
A jak skonczyły sie wakacje wróciły do piwnicy i je go buchneli.... :D

dziękuje za pocieszenie tego potrzebowałam :)
Moj brat przysłał mi piosenkę -walnę go !
http://www.youtube.com/watch?v=qXPyh6zuxqg

złodzieje to zakała społeczna, powinni odcinać coś za kradzieże
współczuje:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki a swoją drogą nie wiedziałam że rower w piwnicy też jest ubezpieczony -moja wiedza stała sie głębsza ;)

Ale wtedy chyba trzeba wybrać taki wariant ubezpieczenia - nie wydaje mi się, aby "z automatu" przy ubezpieczeniu mieszkania obejmowało ono również piwnicę?
Jestem kompletnym laikiem w ubezpieczeniach ;)

P.S. Wklej zdjęcie roweru, może go ktoś wypatrzy.

TO zależy od Towarzystwa. Tam, gdzie sprzedaję większośc ubezpieczeń mieszkań, pomieszczenia gospodarcze (np. strych czy piwnica) objęte są ubezpieczeniem z automatu.
Są oczywiście ograniczenia - i Towarzystwo nie zapłaci za kradzież np. biżuterii z piwnicy :) ale typowo przechowywane tam rzeczy (takie jak np. rowery. wózki, opony/koła do auta, elektronarzędzia) są objęte zakresem ubezpieczenia.

W niektórych Towarzystwach rzeczywiscie trzeba dokupić rozszerzenie o odpowiedzialnośc za pomieszczenia gospodarcze. ALe takiego badziewia nie sprzedaję ;)

W niektórych Towarzystwach rzeczywiscie trzeba dokupić rozszerzenie o odpowiedzialnośc za pomieszczenia gospodarcze. ALe takiego badziewia nie sprzedaję ;)
==
Dlaczego badziewia? Z takich ofert korzystają zapewne osoby posiadające mieszkanie w tych "nowoczesnych" budynkach bez piwnic/pomieszczeń gospodarczych, podziemnej hali garażowej/garażu...

Zawsze zastanawiam się gdzie Ci ludzie trzymają akcesoria samochodowe, rowery, wózki, sanki, narzędzia, ozdoby choinkowe itd...

co jakiś czas na forum pojawiają się informacje o kradzieży rowerów... Ludzie kiedy zaczniecie dbać o swoje 2 kółka??? U locka w markecie Jula można kupić za ok 60zł. Głupota ludzka nie zna granic, nie raz widziałem rower na stojaku przypięty linką za 5 zł ZA SZPRYCHĘ!!!!!
http://www.jula.pl/zapiecie-u-lock-620040
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5