Rama do 29er'a

Zastanawiam sie nad zlozeniem single speeda na ramie 29. Ma ktos jakies doswiadczenia w tym temacie? Dokladnie to szukam ramy pod taki zestaw.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Rama do 29er'a

jesli budzetowo to ACCENT PEAK bedzie bardzo slusznym wyborem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tyle, że do Peaka trzeba by dodac napinacz (no chyba ze sa jakies inne patenty). Szukam czegos z mimosrodowym supportem albo naciaganiem łańcucha na tylnim widelcu.
W sumie to ma byc nie do konca single speed. W zamysle mam zamontowanie alfine'a, ale bardzo mi zalezy na nie montowaniu napinacza. Troche to wybredne, ale jakoś tak to sobie wymyslilem.

Genesis Bikes
On-One
Salsa
Singular
Surly

Wszystkie mają w ofercie wielkokiszkowce dedykowane pod singla, wszystkie do dostania bezproblemowo w PL (tzn. w sklepach z UE wysyłających do PL, Genesis nawet do kupienia w Polsce). No i wszystkie z jedynie słusznego materiału, nie jakieś tam puszki po piwie czy mydelniczki :)

Najtańszy będzie chyba On-One, choć bodajże najbardziej klockowaty, a i widelce takie sobie.

pozdr

Oczywiście aspekt cenowy tez jest dla mnie istotny. Podba mi sie Salsa selma, ale trzeba by to sciagnac zza oceanu i cena zwala z nog. 1900$ to stanowczo za duzo.

wielka kicha + SS to kombinacja modna, ale i niszowa - więc tanio nie będzie :)

Ale też bez przesady. Taka Genesis Fortitude razem z widłami to katalogowo 380 gbp - w PL handluje tym niejaki hubs.pl, nie powinni odbiegać od cen wyspiarskich.

Salsa El Mariachi (wymienne tylne haki - można sobie wstawić bądź klasyczne, bądź pod singla) to ok. 500eur.

Surly - czyli koncept zbliżony do Salsy, ale bardziej budżetowa marka - całkiem fajny Karate Monkey to niewiele ponad 400 eur razem z widelcem.

On-One to już zupełna tanizna: 140 funciorów za singlową ramę.

pozdr

Inne tematy z forum

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...