Raport drogowy (14 lipca 2011), ost. aktualizacja: 17:00

Temat dostępny też na forum: Autopilot Motoryzacja
Korki na wyjeździe z Gdańska w stronę Warszawy

To ostatni, 11 dziś Raport Drogowy. Szkoda. Dziękuje wam za wszystkie kciuki do góry i w dół.

Kierowcy, którzy mają zamiar wyjechać teraz z Gdańska. Zostańcie na miejscu. Powód? Zakorkowany jest totalnie wyjazd w stronę Warszawy. Korkuje się droga pomiędzy Węzłem Elbląska, a Makro.

Do Pruszcza Gdańskiego też wciąż jedziemy powoli - korek od Św. Wojciecha. Wyjazd na Żukowo przez Węzeł Karczemki to dodatkowe 15 minut podróży.

Na Jana z Kolna do centrum postoimy od stoczniowych żurawi do centrum. Natomiast Podwale Przedmiejskie stoi do centrum już od Akademii Muzycznej.

Ciasno dalej jest w Oliwie. Jedziemy 10 km/h na Spacerowej w górę i w dół.

W Gdyni korki puszczają powoli na ul. Chwarznieńskiej. Auta jadą tam już znacznie szybciej.

Dziekuję za informację o ul. Słowackiego. Pozdrawiam.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Spokojnie, choć deszczowo na drogach Trójmiasta (godz. 06:30)

Dzień dobry! Mamy czwartek, czyli jeszcze dwa dni i fajrant! Na drogach Trójmiasta jest jeszcze spokojnie, choć intensywne opady deszczu z burzami na pewno pogorszą warunki drogowe. Wyjdźmy więc do pracy o 5 minut wcześniej.

Ciasno w Trójmieście jest teraz wyłącznie na Trakcie św. Wojciecha i ul. Wały Piastowskie. Korkuje się też Węzeł Karczemki od strony Żukowa. Reszta dróg przejezdna.

W Gdyni jedziemy bez trudności. Podobnie jest w Sopocie.

Obwodnicą Trójmiasta też można jechać szybko. Jedynie przy remontowanych węzłach trzeba zwolnić.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciasno na Janka Wiśniewskiego w Gdyni (godz. 07:00)

Zaczynamy od gdyni. Korki zaczynają się tworzyć na ul. Janka Wiśniewskiego przed węzłem Ofiar Grudnia 70. Kolejka ustawia się do strony estakady. Na szczęście zjazd do centrum ul. Chwarznieńska i ul. Chwaszczyńską odbywa sie płynnie.

W Gdansku postoimy teraz na ul. Jabłoniowej do Węzła Jasień. Tracimy tam jakieś 2-5 minut. Jadąc już do centrum al. Armii Krajowej stoimy do ul. Łostowickiej.

Na Trakcie św. Wojciecha. Samochody stoją do centrum ok. 200 metrów przed skryżowaniem z ul. Zaroslak. Zresztą Korkuje się też ul. Zaroślak. Wiele nerwów stracimy też na ul. Starogardzka jadąc do Traktu św. Wojciecha. Na przejazd przez most nad Kanałem Raduni czekamy dwie lub trzy zmiany świateł. Ciasno jest na ul. Świętokrzyskiej i ul. Łódzkiej w kierunku centrum.

Ciężko teraz przejechać ul. Wały Piastowskie w stronę centrum - mamy tam korek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wrzeszcza nie zalało?

Korki do centrum Gdańska (godz. 07:30)

Pamiętajmy dziś, by samochodów nie parkować pod drzewami, a szczególnie pod topolami. Mogą być burze.

Samochody wciąż stoją do centrum ok. 200 metrów przed skrzyżowaniem z ul. Zaroslak. Stracimy też czas na ul. Starogardzka jadąc do Traktu św. Wojciecha. Na przejazd przez most nad Kanałem Raduni czekamy dwie lub trzy zmiany świateł. Ciasno jest na ul. Świętokrzyskiej i ul. Łódzkiej w kierunku centrum.

Wrzeszcza przejeżdżamy bez większych kłopotów. Ruch tam jest owszem duzy, ale korków nie ma. Do "R.": Nie. Wrzeszcza nie zalało.

Dalej stoimy na ul. Janka Wiśniewskiego przed węzłem Ofiar Grudnia 70. Kolejka ustawia się do strony estakady.

Maciej Naskręt

Witosa

a jak na Chelmie po zmianiach w organizacji ruchu??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jeszcze nie było zmiany

widziałem robotników ustawiających znaki, ale jezdziło się jeszcze po staremu.

Po godz. 6:00 w koleinach we Wrzeszczu ładny "potok" szedł. Praktycznie gdy jechało jakieś auto z naprzeciwka brudna woda z tych kolein lądowała na szybach... Dodatkowo przy remoncie na zwężeniu utworzyło się ładne "jeziorko".

Korki na głównych ulicach do centrum Gdańsk (godz. 08:00)

Jest godzina 8 więc teraz drogowcy działają na Chełmie. drogowcy zmienią organizację ruchu na ul. Witosa. Na odcinku od ul. Cebertowicza do skrzyżowania ul. Witosa z al. Sikorskiego ruch odbywać się będzie jednokierunkowo. W przeciwną stronę pojedziemy ul. Dragana.

Ciasno w Gdańsku jest na Trakcie św. Wojciecha, gdzie stoimy jakieś 100-150 metrów przed ul. Zaroślak. Kolejka aut czeka tez przed zwężeniem na al. Armii Krajowej do ul. Kartuskiej.

W Gdyni bez większych problemów. Podobnie w Sopocie i na Obwodnicy.

Re: Korki na głównych ulicach do centrum Gdańsk (godz. 08:00)

ulica pod mostem kliniczna w stronę Wyspiańskiego zalana, ledwo co przejechałam autem, polecam omiajć ten odcinek.

Korki powoli odpuszczają, ciasno wciąż na Trasie W-Z (godz. 08:30)

Korki powoli odpuszczają. Zacznijmy od Gdyni. Tam ul. Janka Wiśniewskiego korkuje się na odcinku między estakada, a Węzłem Ofiar Grudnia 70. Na szczęście aut jest tam coraz mniej.

Lepszy ruch na ul. Chwarznieńskiej do Witomina. Jedziemy 20-30 km/h do Witomina. Bez problemów jedziemy ul. Witomińską.

W Gdańsku wciąż mamy korek na Trakcie św. Wojciecha. Stoimy od Zrembu aż do Urzędu Wojewódzkiego. Na Podwalu Przedmiejskim korkuje się wyłącznie prawoskręt w ul. Okopową. Prosto jedziemy bez trudności.

Przez Wrzeszcz jedziemy bez problemów. Obwodnica i drogi w Sopocie przejezdne.

Spokojny ruch na drogach Trójmiasta (godz. 09:00)

A ja teraz dla was przygotowuje Raport Drogowy wprost z ul. Cedrowej. Liczyłem, że tu będzie ruch jak w Paryżu. Jeszcze drogowcy nie skończyli prac. Tu chodzi jakaś komisja, pewnie odbiorowa. Chyba z 10 osób.

A co na drogach Trójmiasta. Korki puszczają Ruch odbywa się bez problemów. Trochę czasu stracimy na Podwalu Przedmiejskim jadąc do centrum. Korkuje sie prawoskręt w ul. Okopową.

Al. Arii Krajowa przejezdna na całej długości. Nie ma korków. Można nawet poszaleć. Róbcie to jednak ostrożnie.

W Gdyni też spokojnie. Przez Sopot jedziemy bez większych utrudnień. Obwodnicą też można śmigać!

To ostatni Raport Drogowy o poranku. Zapraszam na godz. 15.

Korek na Słowackiego w stronę Wrzeszcza

Słowackiego w dół około godziny 14 była zakorkowana, od drugiego fotoradaru.

Korki na al. Niepdległosći w Sopocie (godz. 15:00)

Zaczynamy naszą popołudniową dawkę informacji drogowych z Trójmiasta. Od teraz co 30 minut do godz. 17.

Sopot. Stoimy tam w korku na al. Niepodległości w kierunku Gdańska. Zator ciągnie się od stacji BP do ul. Czyżewskiego przy Intermarche. Tracimy tam jakieś 10 minut.

W Gdańsku natomiast najgorzej jest na ul. Jana z Kolna, gdzie korek wlecze się od Stoczni Północnej przed Zieleniak. Od poniedziałku będzie tam strasznie ciasno. Powód? Od 15 lipca, od godz. 18 zostaną wyłączone z ruchu kołowego dwa pasy jezdni na ul. Jana z Kolna w kierunku do centrum. Ruch w stronę Zieleniaka przeniesiony zostanie na przeciwny pas ruchu. Droga będzie zwężona.

Dużo czasu poświęcimy też na jeździe ul. Nowolipie i ul. Łostowicką w dół do ul. Kartuskiej. Korkują się oba zjazdy. Ciasno jest też na Trasie W-Z

W Gdyni korkuje się Chwarznieńska do obwodnicy. Tracimy tam ok. 10 minut. Lepiej jedzie się za to ul. Chwaszczyńską w góre. Drogowcy mieli się stamtąd dziś zabrać.

Jak zawsze czekam na kciuki, które zdecydują o przygotowaniu informacji z dróg wokół Trójmiasta. Jeśli mają się pojawić o godz. 16 dajcie kciuk w górę. Jeśli nie - to klikamy na łapę w dół.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 7

Chwaszczyńska

Drogowcy mieli się stamtąd zabrać - to wiemy odm paru dni, proszę napisać czy faktycznie się zabrali?

Chwaszczynska

Rano jechalem do Sopotu, to widzialem, ze juz w miejscu zwezenia asfalt byl wylany i barierki zdjete, wiec jest duza szansa, ze niczego wiecej nie wymyslili:)

15.37 :-)

Maciek !!! jestes w korku? :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Korki w Sopocie nie odpuszczają. Ciasno na Podwalu Przedmiejskim (godz. 15:30)

Sopot. Stoimy tam w korku na al. Niepodległości w kierunku Gdańska. Zator ciągnie się już nie od stacji BP, a od ul. 3 Maja do ul. Czyżewskiego przy Intermarche. Tracimy tam jakieś 15 minut.

W Gdyni Chwarznieńska zakorkowana od Witomina do obwodnicy Trójmiasta. Szybciej jedziemy ul. Chwaszczyńska. Ciasno jest na ul. Sopockiej do ul. Wielkopolskiej. Ulica Morska i Janka Wiśniewskiego przejezdne do Estakady Kwiatkowskiego.

W Gdańsku jadąc na Warszawę. Mamy zator na drodze do świateł przy rafinerii. Z komplikacjami wyjeżdżamy też do Pruszcza Gdańskiego - tracimy na jeździe do rogatek ok. 20 minut.

Możemy mieć też problem z pokonaniem Podwala Przedmiejskiego. Ulica korkuje się już od dawnych koszar do ul. Okopowej

Korek na ul. Spacerowej w dół. Ciasno robi się też na ul. Potokowa do ronda de la Salle.

Maciej Naskręt

Korki na obwodnicy przed Węzłęm Jasień (godz. 16:00)

Korkuje się obwodnica (nitka do Pruszcza) do Węzła Karczemki i kawałek dalej do Węzła Szadólki. Noga z gazu.

Zaczynamy od złej sytuacji na wyjazdach z Trójmiasta. I tak do Węzła Karczemki od strony centrum Gdańska jedziemy ok. 10 minut dłużej, niż zwykle. Korek sięga prawie tam 300 metrów na al. Armii Krajowej. Bez szans na sprytny wyjazd z Gdyni w stronę Chwaszczyna. Stajemy w korku na rogatkach w Gdyni. Wyjazd do Rumi odbywa się bez przeszkód. Gorzej jedzie się miedzy Rumią, a Redą w obu kierunkach.

Na Straszyn wyjeżdżamy z przeszkodami ul. Starogardzką - korek do ronda liczy tam ok. 400 metrów. Jednak już wjazd do Pruszcza to dodatkowe 15 minut podróży. Stoimy w korku od budowanej dzielnicy Św. Wojcech. Stoi również wyjazd DK 7 w stronę Warszawy od Węzła Elbląska do rafinerii.

A co na drogach zdala od Trójmiasta? Nie ma utrudnień. Do Elbląga jedziemy bez problemu. Podobnie do Redy i dalej do Słupska. Ciasno jest na drodze do Kościerzyny, ale przejazd odbywa sie tam płynnie.

W Gdyni wciąż trudna sytuacja na ul. Chwarznieńskiej. Zakorkowana jedt ona od Witomina do obwodnicy Trójmiasta. Szybciej jedziemy ul. Chwaszczyńska. Ciasno jest na ul. Sopockiej do ul. Wielkopolskiej. Ulica Morska i Janka Wiśniewskiego przejezdne do Estakady Kwiatkowskiego.

Skupmy sie na gdańskich drogach. W Gdańsku puszczają korki na ul. Jana z Kolna do centrum. Za to trzeba cierpliwie odstać w korku na Podwalu Przedmiejskim od Akademii Muzycznej. Dużo nadal czasu poświęcimy też na jeździe ul. Nowolipie i ul. Łostowicką w dół do ul. Kartuskiej. Korkują się oba zjazdy. Ciasno jest też na Trasie W-Z

Słyszałem dziś najbardziej żenujący kawał o rowerzyście. "Jedzie facet rowerem, otworzył drzwi i wypadł."

Maciej Naskręt

Korki maleją w Trójmieście (godz. 16:30)

Na początku pragnę podziękować czytelnikowi o imieniu "Marcin". Postanowił nas powiadomić wcześniej o utrudnienia. Postawa godna naśladowania. Liczę, że reszta włączy się do aktywnego informowania o sytuacji na drodze. Ja całego ruchu w mieście przecież nie ogarniam. :P

Ruch na drogach nieco odpuszcza. bez problemów jedziemy ul. Chwaszczyńską w góre jak i w dół. W Gdyni Chwarznieńska wciąż zakorkowana od Witomina do obwodnicy Trójmiasta. Ciasno jest na ul. Sopockiej do ul. Wielkopolskiej, ale idzie wytrzymać.

W Sopocie korki na al. Niepodległości maleją. Nie są tak dolegliwe jak jeszcze 30 minut temu.

Korek na ul. Spacerowej w dół. Nieco szybciej jedziemy tam w górę. Zapomnijcie o zatorze na ul. Potokowej do ronda de la Salle. Właśnie mam informację, że ne ma tam problemów.

Za to możemy je mieć na Podwalu Przedmiejskim. Ulica korkuje się już od Novotelu do ul. Okopowej.

Maciej Naskręt

Wielki korek na Slowackiego w kierunku Wrzeszcza

Korki na wyjeździe z Gdańska w stronę Warszawy (godz. 17:00)

To ostatni, 11 dziś Raport Drogowy. Szkoda. Dziękuje wam za wszystkie kciuki do góry i w dół.

Kierowcy, którzy mają zamiar wyjechać teraz z Gdańska. Zostańcie na miejscu. Powód? Zakorkowany jest totalnie wyjazd w stronę Warszawy. Korkuje się droga pomiędzy Węzłem Elbląska, a Makro.

Do Pruszcza Gdańskiego też wciąż jedziemy powoli - korek od Św. Wojciecha. Wyjazd na Żukowo przez Węzeł Karczemki to dodatkowe 15 minut podróży.

Na Jana z Kolna do centrum postoimy od stoczniowych żurawi do centrum. Natomiast Podwale Przedmiejskie stoi do centrum już od Akademii Muzycznej.

Ciasno dalej jest w Oliwie. Jedziemy 10 km/h na Spacerowej w górę i w dół.

W Gdyni korki puszczają powoli na ul. Chwarznieńskiej. Auta jadą tam już znacznie szybciej.

Dziekuję za informację o ul. Słowackiego. Pozdrawiam.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

2.5 h JASTARNIA-RUMIA '''''SZOK'''''

GRATULACJE DLA ODPOWIEDZIALNYCH ZA TĄ SYTUACJĘ
MY LETNICY TYLKO WYDAJA TU SWOJA FORSĘ I PO DWÓCH MIESIĄCACH ODJADĄ I ZAPOMNĄ.W KAŻDYM BĄDŹ RAZIE JA TU NIGDY, NIGDY NIE PRZYJDĘ.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

Zbysiu my też Ci dziekujemy nie wracaj do nas

my tylko kulturalny i zadowlonych wczasowiczów obsługujemy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

no bo trzeba wpuszczać tylko w krawatach

klient w krawacie jest mniej awanturujący się

hehe jak mi przykro :)

2,5h? no to jeszcze jest ok. a cb radio ma? jest dobry objazd na polwysep. gdynia pogorze rekowo puck. bokiem a mozna w miedzyczasie wpasc do rewy na smaczna rybke :)

rok temu z chalup do redy ludzie wracal 4h. ja wracalem na jastrzebia krokowa wejcherowo chwaszczyno.

Zbigniew pytaj ludzi o droge, na sibi! :)

Zbysiu, a jak tam Wasza S-69 do Zwardonia?

Bo jak tam jechałem, to od granicy do B-B jechałem 3 godziny, a odcinek krótszy. W samym B-B objazdy do S-1 tak oznakowane, że tranzyt kieruja na podwórko jakiejś hurtowni. Gratulacje.
W cudzym oku itd.

to właśnie wy robicie te mega korki snoby z rowerami na dachu

Inne tematy z forum

Myjnia bezdotykowa - możliwość mycia ręcznego (3 odpowiedzi)

Dzień dobry! Gdzie w Gdańsku można na spokojnie umyć auto ręcznie (na dwa wiadra) na myjni...