Raport drogowy (22 lipca 2011), ost. aktualizacja: 17:00

Temat dostępny też na forum: Autopilot Motoryzacja
Wylot na Warszawę z Gdańska zatkany (godz. 17:00)

Lepiej wjechać na Hot-Dogi na stację paliw i poczekać jak korek na ul. Elbląskiej w stronę Warszawy się rozładuje, niż w nim brnąć. Stracimy jakieś 30 minut i kupę paliwa. Wylotówka korkuje się od ul. Miałki Szlak.

Wciąż zatarasowana jest też ul. Starogardzka do ronda w Straszynie. Jazda wydłuża się tam o dobre 20 minut.

W centrum Gdańska trzyma korek na Trakcie św. Wojciecha właśnie do centrum. Zakorkowana jest też al. Armii Krajowej od węzła Chełm do ul. Łostowickiej. Tam tracimy 15 minut. Wiele czasu stracimy jadąc al. Armii Krajowej do Węzła Karczemki.

Szybko na szczęście jedziemy ul. Jana z Kolna.

W Gdyni zatarasowana jest ul. Sopocka od serpentyn do ul. Wielkopolskiej. Korek na ul. Chwarznieńsiej ciągnie się od Witomina do obwodnicy. Chwaszczyńska od Wielkopolskiej do obwodnicy stoi.

Obwodnica poruszamy się bez przeszkód, ale wolniej jedziemy między Matarnią, a Karczemkami. Ciasno jest tam w stronę Gdyni przed Węzłem Karczemki.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dobre warunki drogowe w Trójmieście (godz. 06:30)

Rusza Raport Drogowy. Od teraz co 30 minut do godz. 9 będziemy informować o utrudnieniach na drodze.

W Gdyni ruch odbywa się płynie na wszystkich głównych ulicach.
W Gdańsku Wrzeszczu standardowo duży aut, ale na korki jest jeszcze za wcześnie. Może ich wcale tam nie będzie - pobożne życzenie.

Obwodnicą, póki co, jedziemy bez większych utrudnień. Również w Sopocie nie napotkamy problemów.

Interesuje was sytuacja na drogach w Trójmieście? Piszcie w opiniach, jakie ulice mamy dla was sprawdzić.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niewielkie korki na głównych drogach (godz. 07:00)

Można się cieszyć drodzy kierowcy. Jest godz. 7 i ruch na drogach jest naprawdę niewielki.

W samym centrum Gdańska korki tworzą się teraz na Trakcie św. Wojciecha do ul. Okopowej. Ciasno jest też na ul. Wały Piastowskie w kierunku stoczni.

Jedynie trochę więcej czasu spędzimy na wjeździe do Trójmiasta. Zakorkowana jest "siódemka" w Przejazdowie w kierunku Gdańska i Węzeł karczemki do centrum.

W Gdynia aktualnie przejazd utrudniony na ul. Janka Wiśniewskiego do Węzła Ofiar Grudnia 70. Korek liczy tam jakieś 200-300 metrów.

Obwodnica przejezdna. Al. Niepodległości w Sopocie także.

Pozdrawiam Maciej Naskręt
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

naprawdę...

...piszemy łącznie!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Wakacyjny ruch na drogach Trójmiasta (godz. 07:30)

W samym centrum Gdańska nie duże korki tworzą się teraz na Trakcie św. Wojciecha do ul. Okopowej. Ciasno również jest na ul. Wały Piastowskie w kierunku ul.Jana z Kolna.

Korkuje się nico ul. Spacerowa do Oliwy. Zator mamy 200 metrów przed młynem. Ul. Słowackiego jedziemy bez najmniejszych kłopotów od Matarni ronada de la Salle. Dalej do Wrzeszcza jedziemy w ścisku.

W Gdynia aktualnie przejazd utrudniony na ul. Janka Wiśniewskiego do Węzła Ofiar Grudnia 70. Korek liczy tam jakieś 200-300 metrów. Ciasno też jest na odcinku od Estakady Kwiatkowskiego do ul. Chylońskiej.

Obwodnica przejezdna. Al. Niepodległości w Sopocie także.

Bez poważnych utrudnień na drogach Trójmiasta (godz. 08:00)

Co ja mam wam pisać, drodzy czytelnicy? W sumie mógłbym skopiować Raport Drogowy z godziny 7:30.

Zakorkowana nieco ul. Spacerowa do Oliwy. Zator mamy 200 metrów przed młynem. Ul. Słowackiego jedziemy bez najmniejszych kłopotów od Matarni ronda de la Salle. Dalej do Wrzeszcza jedziemy w ścisku.

W Gdyni ciasno jest na odcinku od Estakady Kwiatkowskiego do ul. Chylońskiej.

Obwodnicą, póki co, jedziemy bez większych utrudnień. Również w Sopocie nie napotkamy problemów.

Maciej Naskręt

p. Marciej

Zdumiewające jest to, że potrafi Pan napisać tyle na pozór takich samych informacji w różny, ciekawy, zabawny i interesujący sposób.
Lubie Pana czytać Panie Macieju! ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pan Maciej

to najlepszy przepowiadacz drogowy w naszej wsi ;D

Wyjątkowo spokojny poranek na drogach (godz. 08:30)

Teraz w Gdańsku najgorzej jest na Trakcie św. Wojciecha. Stoimy tam w korku od Zrembu do ul. Okopowej. Podwale Przedmiejskie przejezdne.

W Gdyni na głównych drogach spokojnie. Estakada Kwiatkowskiego przejezdna. Podobnie jest w Sopocie, można tam śmigać. Obwodnica Trójmiasta również przejezdna.

No i ze względu na fakt, że nie wiele dzieje się na drogach, opowiem wam moja wczorajszą przygodę. Jechałem ok. godz. 21 samochodem droga polną w terenie gdzie przechodzi pod ziemią ropociąg - w pobliżu gdańskich Stogów. Był już półmrok. Nagle z obu stron zajechały mnie dwa patrole ochrony - pojazdy terenowe - prawdopodobnie były to Toyoty Hillux. Miały wyłączone światła, co dowodzi, że ochroniarze skradali się do mnie.

- Tędy nie wolno jechać - powiedział jeden z panów, który ubrany był niczym członek jednostki GROM, a na barku brakowało mu jedynie zamocowanego na pasku granatu. Normalnie Rambo!
- Ale tu nie ma zakazu - powiedziałem.
- Ja jestem tym zakazem - odpowiedział ochroniarz.
No nieźle - pomyślałem sobie. Wycofałem się, bo nie chciałem mieć jakiś kłopotów.

Panowie z ochrony, jeśli czytacie te informację to przekażcie przełożonym by ustawili znaki zakazu, bo jeszcze tam zagubi się turysta, albo amator gdańskich grzybów, a wtedy weźmiecie go za złodzieja ropy i pojmiecie.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie ma korka na Trakcie św. Wojciecha (godz. 09:00)

To musi być święto! Nie ma zatoru na Trakcie św. Wojciecha! Ruch tam naprawdę jest znikomy. Proponuje otworzyć szampany, ale nie kierowcom.
Ciasno jednak wciąż jest na ul. Wały Piastowskiego do ul. Jana z Kolna.

W Gdyni jedynie trudności napotkamy na ul. Chwaszczyńskiej do obwodnicy od strony Żukowa. Tracimy tam dwie zmiany świateł.

Martwi mnie ten spokojny ruch w Trójmieście. Mam wrażenie, że jest to cisza przed drogową burzą. Korki dadzą nam sie pewnie we znaki po południu. Zatem do przeczytania do godz. 15.

Szadółki

Panie Redaktorze,
Słyszałem, że dzisiaj znowu jakiś dzień mega-promocji w Fashion House w Szadółkach. Odkąd powiększył się parking jest chyba lepiej (bo ostatnim razem nie było tragedii- w przeciwieństwie do zeszłego roku) ale na wszelki wypadek powinniśmy ostrzec wszystkich, że mogą tworzyć się dziś korki na obwodnicy w tych okolicach oraz na drogach dojazdowych od strony centrum. I przypomnijmy o odstępach przy podróżowaniu obwodnicą... Wystarczy niewielki zator i możemy mieć karambol jeśli będziemy jeździć "na zderzaku". A po co w piątkowe popołudnie mamy wracać dłużej z pracy..

Pozdrawiam

Poprawka

Przepraszam, wprowadziłem w błąd - podobno za tydzień będą te przeceny.

michał ty już pewnie jesteś na wyprzedaży i czekasz na nas?

hahahha

spokojny ruch

taka prawda, rano do pracy jeździ sie rewelacyjnie, ale powroty ostatnio to przysłowiowa maskara, gorzej mi sie jeździ niż w roku szkolnym
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

prawda!

zawsze w wakacje było o niebo lepiej a w tym roku to masakra... i wcale nie chodzi tylko o miejsca gdzie remontują/budują...

Gdynia, Wielkopolska/Sopocka wieczorem

http://www.gdynia.pl/wydarzenia/70_70938.html
Tydzień temu drogowcy zaczęli tam pracę chyba przed 18 skutecznie przyczyniając się do blokady ruchu.
Przejazd Sopocką zajał mi ponad 1h.
Warto więc pamiętać że od dziś też tam będą działać.

Zakorkowana ul. Jana z Kolna (godz. 15:00)

Kto może niech omija ul. Jana z Kolna w Gdańsku. Zakorkowana ona jest od Węzła Kliniczna przed Zieleniak. Tracimy tam dobre 15 minut. Korkuje się też ul. Podwale Przedmiejskie do ul. Okopowej.

Ciasno na ul. Łostowickiej i ul. Nowolipie do ul. Kartuskiej. Tracimy tam ok. 10 minut na zjechanie.

Obwodnica poruszamy się bez przeszkód, ale wolniej jedziemy między Matarnią, a Karczemkami. Ciasno jest tam w stronę Gdyni przed Węzłem Karczemki.

Wiele czasu stracimy jadąc al. Armii Krajowej do Węzła Karczemki. Przed zwężeniem w ul. Kartuską stoimy w 300-metrowym korku. Proszę was. Jedźcie tam na zamek lub jedźcie ul. Jabłoniową do obwodnicy. Tam jeszcze ruch odbywa się w miarę płynnie.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Spacerowa w dol stoi, nawet nie, że sie powoli porusza. Wypadek, czy prezydencja jezdzi?

Korki na CHwarznieńskiej. Ciasno na al. Armii Krajowej w Gdańsku (godz. 15:30)

Zaczynamy od Gdyni. Kto może niech omija ul. Chwarznieńską. Korek ciągnie się od Witomina do obwodnicy. Jedziemy tam 25 dodatkowych minut. Dużo aut jest w obrębie ulicy Małokackiej i Witomińskiej.

W Gdańsku zakorkowana jest al. Grunwaldzka - stoi od ul. Abrahama do Manhattanu. Szybciej jedziemy na szczęście w drugą stronę - postoimy tylko na al. Zwycięstwa od ul. Traugutta.

Zakorkowana jest też al. Armii Krajowej od węzła Chełm do ul. Łostowickiej. Tam na tracimy 10 minut. Wiele czasu stracimy jadąc al. Armii Krajowej do Węzła Karczemki. Przed zwężeniem w ul. Kartuską stoimy w 300-metrowym korku. Proszę was. Jedźcie tam na zamek lub jedźcie ul. Jabłoniową do obwodnicy. Tam jeszcze ruch odbywa się w miarę płynnie.

Zakorkowana jest ul. Jana z Kolna od Węzła Kliniczna przed Zieleniak. Tracimy tam dobre 10-15 minut. Korkuje się też ul. Podwale Przedmiejskie do ul. Okopowej.

Mamy też wypadek na wysokości Hali Olivi. Ranny został motocyklista. Korkuje się al. Grunwaldzka w stronę Gdyni.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Korek

Korek na spacerowej i cały czas konwoje blokuja

S6 w kierunku półwyspu

piszcie też o sytuacji w kierunki Rumii, Redy!!!

bardzo cieżkie warunki

korek od redy potem luzik i znów sznureczek

Uwaga na konwoje na ul. Spacerowej (godz. 16:00)

To sobie moment wybrali. Znowu ul. Spacerową jadą konwoje. Czy do nich nie dociera, że w godzinach szczytu doprowadzają ludzi do szewskiej pasji? Przez to korkuje się ul. Spacerowa od Oliwy w górę. Ciasno też jest w dół.

Zakorkowana jest nadal al. Armii Krajowej od węzła Chełm do ul. Łostowickiej. Tam tracimy 10 minut. Wiele czasu stracimy jadąc al. Armii Krajowej do Węzła Karczemki. Przed zwężeniem w ul. Kartuską stoimy w 300-metrowym korku. Proszę was. Przypominam: jedźcie tam na zamek lub kierujcie się ul. Jabłoniową do obwodnicy.

Zakorkowana jest ul. Jana z Kolna od Węzła Kliniczna przed Zieleniak. Tracimy tam dobre 10-15 minut. Zakorkowana też jest ul. Podwale Przedmiejskie do ul. Okopowej.

W Gdyni kompletnie zatarasowana ul. Sopocka od serpentyn do ul. Wielkopolskiej. orek na ul. Chwarznieńsiej ciągnie się od Witomina do obwodnicy.

Do "no name" - w stronę Redy jedziemy swobodnie.

Maciej Naskręt

a może by tak mniej chetnie przepuszczać te delegbacje?

przecież nie trzeba od razu zjeżdżać na pobocze czy na chodnik bo mozna uszkodzić opony...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

jadą z policją na sygnale

więc nie masz za bardzo wyboru
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

a jest mandat za opieszałość?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gigantyczny korek na Trasie W-Z (godz. 16:30)

Zakorkowana jest al. Armii Krajowej od węzła Chełm do ul. Łostowickiej. Tam tracimy 15 minut. Cenne minuty tracimy też jadąc al. Armii Krajowej do Węzła Karczemki. Przed zwężeniem w ul. Kartuską stoimy w 200-metrowym korku.

Cały czas ciasno na ul. Łostowickiej i ul. Nowolipie do ul. Kartuskiej. Tracimy tam ok. 10 minut na zjechanie.

Zatarasowana jest też ul. Starogardzka do ronda w Straszynie. Jazda wydłuża się tam o dobre 20 minut.

W Gdyni Chwaszczyńska i Chwarznieńska zakorkowane do obwodnicy.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A korek na wylocie z Gdańska na Warszawkę?

Przez okno na wysokości mostu wamtowego od dwóch godzin widzę potężny korek. Auta poruszają się w iście ślimacznym tempie na całej długości Elbląskiej. W stronę Gdańska przeszkód nie widzę ale pewnie korek zaczyna się od Akademi Muzycznej już w stronę centrum...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wylot na Warszawę z Gdańska zatkany (godz. 17:00)

Lepiej wjechać na Hot-Dogi na stację paliw i poczekać jak korek na ul. Elbląskiej w stronę Warszawy się rozładuje, niż w nim brnąć. Stracimy jakieś 30 minut i kupę paliwa. Wylotówka korkuje się od ul. Miałki Szlak.

Wciąż zatarasowana jest też ul. Starogardzka do ronda w Straszynie. Jazda wydłuża się tam o dobre 20 minut.

W centrum Gdańska trzyma korek na Trakcie św. Wojciecha właśnie do centrum. Zakorkowana jest też al. Armii Krajowej od węzła Chełm do ul. Łostowickiej. Tam tracimy 15 minut. Wiele czasu stracimy jadąc al. Armii Krajowej do Węzła Karczemki.

Szybko na szczęście jedziemy ul. Jana z Kolna.

W Gdyni zatarasowana jest ul. Sopocka od serpentyn do ul. Wielkopolskiej. Korek na ul. Chwarznieńsiej ciągnie się od Witomina do obwodnicy. Chwaszczyńska od Wielkopolskiej do obwodnicy stoi.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

maćku ile masz profitów za hod dogi na stacji

napędzasz klientów
kciuk w dół dla Ciebie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

na obwodnicy w kierunku lodzi byly dwa wypadki

jeden przy lotosie na osowej 3auta - typowe najechanie jedno auto w rowie.

kolejny wypadek tuz przed zjazdem na rebiechowo - na lewym pasie - tam zderzyly sie 4autka.

Inne tematy z forum

Myjnia bezdotykowa - możliwość mycia ręcznego (3 odpowiedzi)

Dzień dobry! Gdzie w Gdańsku można na spokojnie umyć auto ręcznie (na dwa wiadra) na myjni...