Raport drogowy (25 lutego 2013), ost. aktualizacja: 17:00

Temat dostępny też na forum: Na drogach Trójmiasta Motoryzacja
Ciasno na drodze do Chwaszczyna

W Sopocie na gęsty ruch natkniemy się na ul. 3 Maja do al. Niepodległości. Na szczęście al. Niepodległości przejezdna jest na całym odcinku i w obu kierunkach.

Kierowcy powinni uzbroić się jadąc przez Kokoszki. Tam korki obowiązują na ul. Kartuskiej i ul. Nowatorów. Niestety zakorkowana jest też ul. Budowlanych do turboronda.

Korkuje się też DK 20 do Chwaszczyna z Gdyni na odcinku 400 metrów.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Koniec ferii. Będą korki? (godz. 06:30)

Koniec, koniec ferii zimowych dla dzieci z województwa pomorskiego. Czy będzie tłok na drogach, zobaczymy.

Póki co na drogach sytuacja bardzo dobra nie ma zatorów. Jedziemy sprawnie na najważniejszych drogach w regionie.

Zachęcam do opisywania waszych doświadczeń drogowych pod naszymi wpisami.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gęsto w centrum Gdańska (godz. 07:00)

Bardzo powoli jedziemy ul. Nowe Ogrody do Huciska od ul. Powstańców Warszawskich. Zresztą również ul. Powstańców Warszawskich zakorkowana jest od wysokości ul. Bema.

Wolno jedziemy Wałami Piastowskimi do ul. Jana z Kolna.

W Gdyni ruch odbywa się bez niespodzianek. Jedziemy tam sprawnie. Podobnie jest w Sopocie.

Obwodnice są przejezdne.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziura na dziurze

Panie Macieju dziura na dziurze w Oliwie na starym rynku wyglada jakby spadly meteory, cos trzeba z tym zrobic
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Korek na Trakcie św. Wojciecha od Zrembu (godz. 07:30)

Zaczynamy od wieści dla kierowców z Oruni. Korkuje się Trakt św. Wojciecha doe centrum Gdańska od Zrembu do ul. Okopowej. Zakorkowany jest również odcienk Traktu św. Wojciecha przed obwodnicą. Tam korek również w kierunku centrum liczy 300 metrów.

Obwodnicami jedziemy sprawnie.

Natomiast w Gdyni zatory mamy na ul. Morskiej. Najgorzej jest na odcinku między obwodnicą a estakadą. Uważajcie.

Maciej Naskręt

Koniec ferii, koniec przyjemnej jazdy o poranku (godz. 08:00)

Rośnie zator na al. Armii Krajowej do centrum przed ul. Łostowicką. Tam już w ścisku jedziemy 400 metrów do skrzyżowania. Większy korek jest też na Trakcie św. Wojciecha.

Powoli jedziemy też ul. Małomiejską w kierunku Traktu św. Wojciecha. Korek na ul. Słowackiego do Niedźwiednika od ostatniego fotoradaru.

Niestety zapchana ul. Chwarznieńska do Witomina od wysokości obwodnicy.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Koniec ferii, koniec przyjemnej jazdy o poranku (godz. 08:00)

po co szczuć kierowców bezdzietnych na tych dzietnych? po raz kolejny mrożący krew w żyłach tytuł: koniec ferii, KORKI!!!!
dziś, pomimo tego strasznego dnia jechałam ok 10 min dłużej. i jak tu żyć?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 14

to nie tak

to nie szczucie bezdzietnych na dzietnych
to sa fakty: w czasie kiedy dzieciaki maja wolne ruch po trojmiescie jest plynny
kazdy kto przejezdza rano kolo szkoly, wie co w trawie piszczy
szczuc mozna, a nawet nalezy leniwych rodzicow ktorzy nie chca odprowadzac dzieci do szkol, badz nie dopuszczaja mysli ze ich pupil musialby isc do szkoly pieszo kilka badz kilkanascie minut: bo sie bidulek przeziebi, zawieje go, zlamie sobie noge, a juz napewno po drodze go napadna, okradna, i nie wiadomo co jeszcze...
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: to nie tak

nie zgodzę się z tobą. to jest nagonka. nie bierzesz pod uwagę, że wiele nowych osiedli nie ma szkół, a rodzice wiozą dzieci w drodze do pracy. pośród moich znajomych nikt nie jedzie samochodem tylko po to by dzieciaki dostarczyć do szkoły/przedszkola. jadą do pracy, przy okazji dowożąc dzieci. powtórzę się, w tym strasznym dniu jechałam10min dłużej jadąc z zakoniczyna. to dramat prawda?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 13

mnie nikt nie woził do szkoly. chodziłem zawsze do najbliżej i udało mi się uzyskać wyższe wykształcenie. a jak ktoś patrzy tylko na cene za metr nie myśląc o tym że planuje / ma dziecko które nie bedzie miało gdzie chodzić do szkoły to jego problem. szkoda że ja muszę również ponocić tego konsekwencje.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

a kto Ci każe jeździć samochodem !!! Rower albo tramwaj i skończysz narzekać
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nikt mi nie każe. Podobnie jak nikt nie nakazuje mięć dzieci które potem są wożone jak księżniczki, i panicze. I tak samo jak nikt nie każe Ci czytać moich komentarzy!
Za to troska o język nakazuje mi zwrócić Ci uwagę że znak przystankowy stawia się zaraz po słowie go poprzedzającym, a nie ze spacją.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

przyganiał kocioł garnkowi.

Troska o języ (:P) nakazuje mi zwrócić Ci uwagę,że po kropce rozpoczynamy zdanie z dużej litery,to po pierwsze. Po drugie piszemy troskĄ a nie troska. Ą Ą i jeszcze raz Ą ! a po trzecie literówki literówkami , ale słowo "ponocić" jest beznadziejne:P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Przeczytaj jeszcze raz i zastanów się czy naprawdę w moim zdaniu powinno być "troską" czy "troska". Jeśli nadal myślisz że "troską" to sugeruję cofnąć się do liceum, albo SP.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cofnięta to Ty jesteś

j.w.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

"chodziłem zawsze do najbliżej "

Następny babol:P .Widzę,że te wykształcenie wyższe to tylko w marzeniach sennych:P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

"a jak ktoś patrzy tylko na cene za metr nie myśląc o tym że planuje"

Po prostu mistrzowstwo języka polskiego hahahahahaha
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak piszę szybko zdarzają mi się literówki. Za to przyczepianie się do rzekomych błędów, jeśli nie rozumiesz dokładnie sensu wypowiedzi świadczy tylko o Twojej nikłej inteligencji.
Masz argumenty za wożeniem bachorów do szkoły to dajesz, chcesz szukać literówek to spisuj je sobie na karteczce.
EOT.

Znak przEstankowy. Jesteście siebie warci. Ale jj merytorycznie wygrywa, szkoda że w tak słabym stylu.

Re:

wracałam dziś z pracy i stojąc na ak rozejrzałam się po samochodach. w większości z nich smutni panowie sztuk jeden na jeden samochód. czemu ich się nie czepiacie?
a dlaczego ty jeździsz samochodem? gdyby tak większość tych smutnych panów jadących w pojedynkę wsiadła do zkm to zrobiłoby sie pusto na drodze. skąd myśl, że drogi są tylko dla ciebie, a nie dla mamusiek/tatuśków dowożących swoje pociech.
nawet jak moje dzieci dorosną do tego, że będą do szkoły chodzić/jeździć samodzielnie to ja nadal będę dojeżdżać do pracy, tą samą trasą, którą pokonuję teraz więc niewiele to zmieni.
więc o co ten "krzyk"? pewnie zaraz ktoś mundry inaczej dopisze: no tak baba się odzywa, zapewne ta przez którą zapycha się lewoskręt z havla w ak :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Korek na Trakcie św. Wojciecha dokucz (godz. 08:30)

Na węźle Chwarzno dużo aut na zjeździe z obwodnicy w kierunku Gdyni od strony Gdańska. Później Chwarznieńską jedziemy płynnie do Witomina. Tam musimy jednak odstać dwie zmiany świateł.

Obwodnica poruszamy się bez przeszkód. Podobnie jest na al. Niepodległości w Sopocie.

W Gdańsku natomiast zator pojawia dokucza na Trakcie św. Wojciecha do centrum pomiędzy ul. Zaroślak, a Zrembem. Duży ruch panuje na Wałach Piastowskich w stronę ul. Jana z Kolna, ale nie jest on dolegliwy.

Maciej Naskręt

Lewoskręt w Armii Krajowej z Havla...

...podczas ferii: z 10 samochodów przejeżdżało. Dzisiaj - max 5. Paniusie z pociechami na tylnym siedzeniu dynamikę ruszania spod świateł mają opanowaną chyba tylko w kwestiach związanych z jeżdżeniem na kolejne porodówki.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 8

zgadzam się

Niestety to fakt, co roku to samo zaczynaja sie ferie lub wakacje - zero korków, kończą się ferie lub wakacje - mega korki. Zależność jest az nadto widoczna. Z moich obserwacji wynika, że co drugi samochód wiezie niedopudrowana mamusie z wrzeczącym bajtlem.
Brrrr, okropność
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 6

a z moich obserwacji wynika że w co drugim siedzi nieogolony grubas któremu nie chce się podejść kilometra - i tyle sa warte jakieś bzdury statystyczne
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

no to juz wiadomo jak będą wyglądać dzieci które już za młodu są podwożone codziennie do szkoły.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

To niech

grubasy wezmą się za mamuśki, a dzieciaki na nogach do szkółki.
Same pożytki:
- dzieci będą chudsze
- przyjemność zamiast nerwów w korkach
- a może i przyrost naturalny skoczy
:)

miłego wszystkim do na 4 kółkach i na 2 butach
:)

i jeszcze mobilki wezmą się za miśków i będzie w ogóle raj ;)

Co za bzdury piszesz !!!!!

i gdzie one z tymi dzieciakami maja jeździć twoim lewoskrętem ?! na wieś !!!???
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dokucza

I od dzisiaj będzie dokuczał codziennie, ponieważ ferie się skończyły i starzy zaczęli wozić swoje dzieciaki do szkół jakby te nie mogły korzystać z komunikacji miejskiej.
a potem mamy otyłe społeczeństwo
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 5

Korzystanie z komunikacji miejskiej jest DROGIE !!!!!!!!!! Sam sobie jeździj jak Ci się korek nie podoba
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12

no tak...

...bo w komunikacji to faktycznie nie ma korków.
pycha rada Wujku dobra rada!
i jeżdzenie samochodem też jest znacznie tańsze? jasne. chyba w rosji.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: no tak...

LPG i jest tania jazda w Polsce. Jakby nie było to nowy diesel :)

Korki odpuszczają (godz. 09:00)

Było ciężko o poranku. Kłopoty w ruchu mamy także na ul. Spacerowej. Tam korkuje się cały odcinek od Osowy do Oliwy, z tym że mamy też miejsca, gdzie wrzucamy trzeci bieg.

Na Karwinach sprawnie jedziemy ul. Nowowiczlińską i Chwaszczyńską w kierunku centrum. Ponadto powoli jedziemy ul. Morską w kierunku centrum od obwodnicy do estakady.

Szybko jedziemy Słowackiego.

w życiu nie przypuszczałem że dzieci wrócą w tym roku do szkoły

ja rozumiem za rok dwa ale nie po 2 tygodniach ferii
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

bez odpowiedzi!!!!!!!!

Pan maciej niestety nie odpowiada na żadne zadane mu pytania
wpatrzony tylko w ulice !!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

obwodnica

co się dzieję na kontenrowej ? jest tam korek ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Obwodnica zakorkowana (godz. 15:00)

Trudno przejechać autem obwodnicą do Gdyni za Chwarznem, droga jest tam zablokowana po kolizji drogowej.

Wolno jedziemy jednak al. Niepodległości w Sopocie w kierunku centrum od wysokości stacji BP do Intermarche w kierunku Gdańska. Ciasno jest też w przeciwną stronę uważajcie zatem.

W Gdańsku zatkana jest al. Grunwaldzka do Wrzeszcza do wysokości ul. Chopina.

Maciej Naskręt

Bez korków w centrum Gdańska (godz. 15:30)

Powoli jedziemy też ul. Sopocką do Karwin. Korek Liczy tam dobre 300 metrów i stale się powiększa.

W Gdańsku zakorkowana ul. Spacerowa przed światłami przy CH Osowa. Korek ciągnie się na odcinku 400 metrów. Na razie swobodnie jedziemy na Matarnię ul. Słowackiego.

Za to jedziemy sprawnie od Błędnika do Traktu św. Wojeciecha w centrum.

Maciej Naskręt

Ciasno na Sopockiej w górę (godz. 16:00)

W Gdyni ul. Sopocka nie odpuszcza do ul. Wielkopolskiej od serpentyn. Zakorkowana jest ul. Kwiatkowskiego do ul. Dąbka.

Dość mocno zakorkowana jest ul. Spacerowa w stronę Osowej. W Korku tracimy dobre 10 minut. Jedziemy tam z prędkością 10-15 km/h.

Zakorkowana jest ul. Nowa Kościuszki do al. Grunwaldzkiej. Wolno jedziemy od wysokości al. Legionów. Ciasno robi się też na al. Grunwaldzkiej do centrum przed Galerią Bałtycką. Tam korek już zaczyna się na al.Wojska Polskiego.

Maciej Naskręt

c

jest juz 16:50...............
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ciasno na drodze do Chwaszczyna (godz. 17:00)

W Sopocie na gęsty ruch natkniemy się na ul. 3 Maja do al. Niepodległości. Na szczęście al. Niepodległości przejezdna jest na całym odcinku i w obu kierunkach.

Kierowcy powinni uzbroić się jadąc przez Kokoszki. Tam korki obowiązują na ul. Kartuskiej i ul. Nowatorów. Niestety zakorkowana jest też ul. Budowlanych do turboronda.

Korkuje się też DK 20 do Chwaszczyna z Gdyni na odcinku 400 metrów.

Maciej Naskręt

Słowackiego przejezdna?

jw.